Čtyřhodinový šéfkuchař
Timothy Ferriss
Timothy Ferriss přichází se svou dlouho připravovanou a napjatě očekávanou kuchařkou pro ty, kteří si kuchařky nikdy nekupují. Jeho přímočará cesta k cíli, známá již z předchozích bestsellerů Čtyřhodinový pracovní týden a Čtyřhodinové tělo vede v této vynalézavé knize přes všechny apekty života. Protože jak říká Tim, pokud se chcete naučit vařit, musíte se nejprve naučit učit se. Jakmile umíte tohle, můžete se naučit vařit, mluvit cizí řečí, hrát baketball, přežít v divočině… prostě stát se světovou třídou, v čem budete chtít. S Timem v roli šéfkuchaře projdete školou vaření, v níž se s každým receptem naučíte určitou dovednost, kterou následně využijete v dalším receptu. Množství tipů a triků z vás udělá vládce kuchyně, ale Ferriss, jak už má ve zvyku, se neomezuje jen na vaření doma. V části o divočině si uloví večeři, ve vědecké části pochopí molekulární kuchyni…... celý text
Přidat komentář
Svěží nejen kuchařka. Nemá cenu popisovat, sežeňte si to v papírové podobě a listujte bavte se, a dobře si žijte. Cena knihy v tomto případě nehraje roli :-)
Tim Ferris je takový dobrodruh nebo chcete-li světošlápek. Žil v několika zemích včetně Japonska a to samozřejmě znamenalo naučit se cizím návykům a také cizímu jazyku. No a protože Japonština patří mezi nejsložitější jazyky na světě a Tim jí potřeboval zvládnout co nejrychleji, začal se rýpat v teorii učení až vymyslel vlastní učební plán, který mu pomohl zvládnout Japonštinu během pár měsíců. Později zjistil, že pomocí této učební metody, kterou nazval Meta-učení, zvládne rychle i Španělštinu a jiné dovednosti. Čtyřhodinový šéfkuchař sice vypadá jako kuchařka, taky je primárně o vaření, ale není to JENOM kuchařka. Ukáže vám, jak se naučit cokoliv, nejen vaření.
Odkaz na celou recenzi v záložce RECENZE
Autorovy další knížky
2010 | Čtyřhodinový pracovní týden |
2011 | Čtyřhodinové tělo |
2017 | Nástroje titánů |
2013 | Čtyřhodinový šéfkuchař |
2018 | Sila mentorov |
Dost užitečných rad, i když já sama využila 1/4 knihy, zbytek je o lovení zvěře, "vědeckému" pojetí receptů za použití různých umělých přísad a poslední čtvrtina o profi pojetí, které v běžném životě nepoužiji. Půjčila jsem si ji z knihovny, asi bych nekoupila.