Čtyři dohody

Čtyři dohody
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174299/bmid_ctyri-dohody-174299.jpg 4 2937 2937

Ilustrovaná kniha. Vychází k 15. výročí prvního vydání. Ve Čtyřech dohodách odhaluje Don Miguel Ruiz zdroj omezujících názorů, které nás připravují o radost a vedou ke zbytečnému utrpení. Čtyři dohody, založené na staré toltécké moudrosti, nabízejí silný kód chování, který dokáže rychle proměnit náš život v nový prožitek svobody, opravdového štěstí a lásky. Ruiz shrnuje v duchu Castanedy základní toltéckou moudrost a vyjadřuje jasně a čistě, co pro muže a ženy znamená žít jako mírumilovní válečníci v moderním světě. V toltécké tradici vede naguál člověka k osobní svobodě. Don Miguel Ruiz je naguál z rodu Rytířů orla a věnuje se předávání svých znalostí učení starých Toltéků.... celý text

Duchovní literatura New Age
Vydáno: , Pragma

The Four Agreements: A Practical Guide to Personal Freedom (A Toltec Wisdom Book), 1997

olle3
03.09.2023 2 z 5

Dám vám jednoduchou radu: Buďte šťastní! Tak proč ji neposlechnete? Vždyť je to tak snadné! Jednoduché rady v teorii, převést je do praxe by však vyžadovalo změnu osobnosti. Na to však už v knize návod nenajdeme.

Rebarborka
23.08.2023 1 z 5

Pár zajímavých myšlenek utopených v dokola omílaných rádoby moudrých ezokecech, navíc předkládaných takovou formou, jako by měl čtenář po lobotomii.

Filomena1961
18.05.2023 4 z 5

Perfektní kniha, která vede člověka k inspiraci se začít na všechno dívat z trochu jiného úhlu pohledu. Vstřícnému čtenáři může pomoci přehodnotit zaběhnuté stereotypy, postoje a změnit priority. Každý si z ní může vybrat myšlenky, které jsou pro něho nejlepší. Ke knize mě přivedlo nepřekonatelné představení Jaroslav Duška. V budoucnosti se k ní určitě vrátím.

Ešína
03.03.2023 3 z 5

Musím vyzdvihnout zpracování a grafiku knihy. To se mi líbilo a díky tomu se hezky četla. Ale ke konci knihy už to pro mě byla nuda.

Silwinka87
08.01.2023 4 z 5

Knihu jsem dostala darem od člověka, kterého si nesmírně vážím. Za dnešní odpoledne se mi ji podařilo přečíst. Jsem plná dojmů a informace budu nějakou dobu vstřebávat. Neříkám, že se budu knihou řídit do jejího posledního puntíku, ale zkusím se inspirovat a zlepšit komunikaci se svou rodinou a okolím. Děkuji za nevšední zážitek. Doporučuji

Kikulka97
03.12.2022 3 z 5

Ze začátku se stránky čtou samy, ke konci je knžíka zbytečně natahovaná jako by autor byl svou filosofií vyčerpán. Ale opět jiný pohled na svět a proč vlastně ne ;)

JanaValinka
27.10.2022 3 z 5

Milá knížka, četla se celkem dobře, nejraději mám však stejnojmenné představení s panem Duškem a jeho pojetí a předání hlavních myšlenek :-)

absolutmachal
17.10.2022 2 z 5

Nehřeš slovem, neber si nic osobně, nevytvářej si domněnky, dělej vše jak nejlépe umíš. Čtyři rady, které, důsledně aplikované, mohou změnit život člověka opravdu k lepšímu.

Vycházejí z učení národa středoamerického národa Toltéků, které sepsal pan Ruiz. Národa, který podle Wikipedie možná nikdy neexistoval. Což je příznačné.

Rady jsou skvělé. Jako vážně. Jednou za čas si je připomenout, zkusit se podle nich řídit, rozhodně může člověku pomoci cítit se na světě lépe.

Ale ten text kolem… je to samý abstraktní pojem a ezotericky znějící blaf. Duškovina. Nejsem schopný delší texty v téhle podobě učíst.

Chtěl bych do toho trochu ověřené vědy, trochu psychologie, trochu západního poznání a hlavně mnohem a mnohem více západního uvažování a západního jazyka.

Pog
03.10.2022 1 z 5

Autor už v úvodu slibuje, že čtenáři odhalí velké toltécké tajemství, které bylo po staletí střeženo, aby se nedostalo k nepovolaným lidem. Tak buď si autor celou historku s tajemstvím vymyslel, nebo prostě jen tak vypustil tohle velké tajemství do světa. Takový úvod mi stačil, abych zbytek knihy spíš jen prolistovala a jen občas se u něčeho zastavila, protože mi bylo jasné, že to bude jen snůška keců, které si pan Ruiz vycucal z prstu. Upřímně nechápu tu velkou slávu, co okolo téhle knihy byla.

L.Ady
01.10.2022 5 z 5

Kniha se hezky čte, určitě přináší skvělá moudra. Určitě si ji někdy znovu přečtu. Stojí za to.

luczi
20.09.2022 ztráta času

4 triviální jalová moudra, která by v našich končinách neměla takový ohlas, kdyby je nevyužil pro svá oneman show velký guru jalových mouder Jaroslav Dušek.

Janizoun
14.08.2022 5 z 5

Tato knížka mě velmi zaujala, četla jsem jí dvakrát hned za sebou :-) Knížka je velmi zajímavá. Jedna z těch, kterou by si měli všichni přečíst a možná by bylo na tom světě i o trochu lépe ;-)

Tichaholka
29.07.2022 2 z 5

Niektoré myšlienky boli fajn a inšpirujúce ale zbytok knížky ma nebavil a nudil.

Bytost na cestě
18.07.2022 5 z 5

Kniha nejen pojmenovává novými názvy již věděné, ale dává pocítit i hloubku všech těch dohod, které hrajeme sami se sebou a které denně používáme.

li-li-nka
08.07.2022

Zajimava knizka...

le21nka
05.07.2022 4 z 5

Kniha je inspirativní. Čtyři dohody - važte slova, neberte si nic osobně, nevytvářejte si žádné domněnky, dělejte vše tak, jak nejlépe dovedete. Jasně, dalo by se to říct i jinak, ale proč ne. Snad i na představení s Duškem se půjdu podívat.

Petra00
06.06.2022 4 z 5

Knížka určitě člověku může pomoci přehodnotit svoje postoje k životu, priority a myšlenky ale na druhou stranu nemůžu říct, že by mi nějak výrazně změnila život. Někdy si ji nejspíš přečtu znovu, abych si myšlenky připomněla a třeba mi dá zase něco nového. Občas nebylo úplně jednoduché pochopit, co se nám autor snaží říci. Je to zkrátka trochu "ezo".

Zuzulinka
01.06.2022 5 z 5

Zajímavé, poučné.

TerezaaBaarova
23.05.2022 3 z 5

Úplně nemám ráda tyhle sebe-oduševně-svobodo-ezo-nábožensko-filozofický knihy. Někdy jsou to pěkný žvásty...ALE...v týhle si každej najde, co chce najít... přečte si ji ten, kdo si ji chce přečíst! A rozhodně je lepší vzít knihu, která ti možná něco dá a možná něco sebere, než číst motivační citáty na Facebooku...

evien
06.04.2022 5 z 5

Je to jako s každou knihou. Předá Ti to, co má. Nic víc, nic míň. Pro někoho je skvělá, pro někoho ne. Osobně silně cítím, zda chci nějakou knihu číst (nebo že ona chce být čtena?) a cítím to téměř okamžitě. Nejdříve mne upoutala svým zevnějškem. Po otevření pak ilustracemi a textem.
Za mě prostě paráda! Díky Miguelovi
P.S.: Čtyři dohody v divadelním podání Jardy Duška a Pjéra la Šéze (a ještě tam je myslím jeden pán) mám nesmírně ráda.