Čtyřlístek: Muž z budoucnosti
Ljuba Štíplová , Jaroslav Němeček
Samostatný příběh Čtyřlístku. Muž z budoucnosti - Ljuba Štíplová, Jaroslav Němeček Čtyřlístek tentokrát zažívají nová dobrodružství ve středověku.
Čtyřlístek miluju již od mala. Zbíral jsem je a ty první čísla ještě papírový byly nejlepší. Všechny jsem četl v posteli,když jsem stonal. Teď jsou ty stránky lesklé a už ani tak nevoní - natož i děj. 5*
Krásný příběh ze středověku s velmi zajímavým rozuzlením. Milá nostalgie a vzpomínka na dětství a na moji oblíbenou čtyřku. Jejich dobrodružství mě baví i v dospělosti.
Chodíval jsem pro ní do knihovny co by malé dítě. Napínavé. Čtyřlístek sbírám a miluju. Co už není J.Němeček tak už to není ono. Lesklé stránky,kdysi papírové. A moc moderní. Nemohu jinak než 5*
Čtyřlístky jsem hltal velmi dlouhou dobu a tento knižní příběh patří k tomu vůbec nejlepšímu. Muž z budoucnosti má spád, nemá hluchá místa, obsahuje nejen humor, ale i poctivé dobrodružství se "sci-fi" rozuzlením. 95 %
Jako osmiletému fakanovi se mi to hrozně líbilo a přečetl jsem to snad stokrát.
V tomhle věku se ale líbí každá kravina, to je jasný. A nostalgie dokáže zatemnit zdravý úsudek...
Ale přečetl jsem si to teď, dlouho po třicítce a musím uznat, že to vážně bylo nabitý nápady až po strop. Děj ubíhá a nenudí, najde se tu spousta hezkých slovních hříček, lehký vtip, který se dětem líbí a u dospělého vzbudí uznalý úsměv. Je jasné, že se scénářem si autoři dali práci, přemýšleli nad ním a bavilo je to i přesto, že každý rok podobných příběhů museli vychrlit habaděj.
Kresba Jaroslava Němečka je už potom naprosto ikonická a originální. Pro malého čtenáře krásná a poutavá a pro staršího... vlastně taky.
Prvotřídní dílo mezi dětskými comicsy, které obstálo v nejtěžší zkoušce času a léta mu nic neubrala z jeho krásy. Do Třeskoprsk se vrátím vždycky rád a je jedno v jakém věku.
Četla jsem jako dítě a pak znovu svým dcerám. A pak i sami to četli. Čtyřlístek je fenomén, který baví vícero generací.
Skvělý, promyšlený příběh, který neměl slabá místa. Škoda, že když se vybíral námět na druhý z filmů, nebyl tento příběh vybrán. Je komplexní a vtipný. Čtyřlístek v nejlepší možné formě.