Prázdniny na sněhu

Prázdniny na sněhu
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263193/bmid_prazdniny-na-snehu-SIp-263193.jpg 5 20 20

Čtyřlístek série

< 12. díl >

Čtyřlístku přijde spousta dopisů, ve kterých se děti ptají, kam zas pojede příště. Čtyřlístek odpoví pomocí časopisu - na hory. Připravuje se odjezd. Bobík stále zpívá a kamarády tím otravuje. Pinďovy lyže rozežraly krysy, tak si jde koupit nové. Koupí si hodně vysoké lyže, se kterými pak ohrožuje lidi ve městě.

Přidat komentář

Yunnan
01.09.2023 5 z 5

Bobík zpívá:
Zima zima tuu jéééé,
snížek poletuuujéééé.
Sáně rychlé sáně, sedneme si na něěěě.
A pak z bílé stráněěě, dolůůů pojecháámééé.
Pinďa:
To bych rád věděl jak, když je všude bláto.
Skvělý díl, chtěl jsem stejnou čepici, jako měli oni :o)).

danny_21
18.05.2023 3 z 5

Kdo z generace Husákových dětí by neznal praotce komisků v Československu ? Já jsem ho samozřejmě miloval, nejen osudy Čtyřlístku z Třeskoprsk ale i ostatní příběhy Poldu a Oldu, Káťu a Škubánka a jiné. Měl jsem štěstí, že máma sbírala pro mě a četla se mnou, takže se jich nahromadilo docela dost a každý rok jsem si ten pakl vzal a listoval znovu a znovu tou nezaměnitelnou atmosférou. I dvanáctý díl se stejně jako několik předchozích dva věnuje samostatnému pohádkovému příběhu čtveřice tentokrát ze zimního prázdninového prostědí, víceméně v čistém středu, takže za mě - 55 %


Yarwen
13.06.2022 4 z 5

Vtipné, veselé, z mého pohledu nejlepší číslo z prvních 12 vydání. Je poslední se starým formátem obálky - od příštího čísla už vycházel Čtyřlístek v podobě, v jaké ji známe dodnes. Toto číslo obsahuje pouze jeden velký sněžný příběh Čtyřlístku bez nijakých dalších komiksů, což je také naposled, stejně jako částečně černobílá kresba na některých stránkách - holt prvních 12 čísel mělo nejspíš úspěch a Čtyřlístek se tak etabloval coby projekt se slibnou budoucností - a dost možná tenkrát ani největší optimista nepředpokládal, že bude tak dlouhá a úspěšná.

Autoři knihy

Ljuba Štíplová
česká, 1930 - 2009
Jaroslav Němeček
česká, 1944
Vojtěch Šimek
česká, 1976
Skrýt reklamy