Srdcová dáma
Nora Roberts
D.C. Detectives série
< 2. díl
Úspěšná autorka detektivek Grace přijede do Washingtonu navštívit sestru Kathleen. Už první den se Grace dozví šokující novinu, že si zdánlivě upjatá a spořádaná učitelka Kathleen - pod přezdívkou Desiree - po večerech přivydělává jako „dívka na telefonu". Zanedlouho je Kathleen brutálně zavražděna. Jak vyjde najevo, pachatelem může být jedině někdo ze zákazníků erotické linky. Spontánní Grace se rozhodne stát se nyní novou Desiree, aby brutálního vraha vylákala z úkrytu. Má sice bohaté zkušenosti z psaní detektivek, ale podcení fakt, že svět literární fantazie je na hony vzdálen drsné skutečnosti, kde opravdu jde o život.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2003 , AlpressOriginální název:
Brazen Virtue, 1988
I když jsem netušila, že je tato kniha už druhý díl. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Oddechové početní, které si užijete.
Ač knihu napsala úspěšná spisovatelka, která má v knižním průmyslu své jméno ... nebavilo mě to....líná nuda ... tak bych to popsala....žádný zvraty ...žádná dynamika... nic, z čeho bych se posadila na zadek ... možná je to taky tím, že kniha je z roku '88 ...v tý době si dokážu představit, že měla úspěch a dokázala čtenáře třeba i zaujmout....ale v roce 2021? .... No, nevím nevím....ale má tu docela vysoké hodnocení, tak "chyba" bude asi u mě..... :-)
Druhý díl byl opět působivý, přiváděl mi chvílemi strach, nikdy není poznat druhého neznámého po telefonu, kdo to je za člověka. Pár volání už jsem též zažila a kdybych měla sluchátko tak s ním s chutí třísknu. Nicméně příběh se povedl a moc se mi líbil.
Dočteno a teď přesně nevím, jestli jsem si z 1. dílu Eda tak "zidealizovala", anebo zde ho autorka nepředvedla v celé parádě. Ale i tak se mi kniha opět líbila. Grace byla jako autorka detektivek správně jiná a nějak k Edovi, Benovi a Tess zapadla. Ohledně zápletky jsem se docela děsila v případě oběti č. 3. Po prvním díle a jistém naložení s jednou postavou (konkrétně Joeym) to byla docela oprávněná obava. I přes popsané násilnosti je to nenáročné čtení.
Škoda, že jsem neměla k dispozici první díl, ale tady jsem se dočetla, o čem to asi zhruba bylo, protože zde byli hrdinové z prvního dílu.
Bylo to pěkné, oddechové a nenáročné čtení na jedno odpoledne. Občas jsem se zasmála, ale bylo strašně předvídatelné.
Ed mi připomíná mou drahou polovičku:-). Jen Grace byla pro mě jak neřízená střela a občas jsem se v ní nevyznala, ale byla jsem spokojená:-)
Detektivka psaná autorkou románů pro ženy, takže typicky předvídatelný scénář. Kriminální zápletka je sice nápaditá, ale tomu příběhu nějak chyběla šťáva, byl takový vlažný, nedotažený.
Osvědčená autorka nezklamala, velmi povedená romantická detektivka. Ke konci jsem byla napnutá, jak kšandy :)
Příjemná detektivka s romantickými prvky, takové pohodové, nenáročné čtení třeba na víkend nebo i dovolenou. Pro mě spíš milé překvapení, ani jsem nečekala, že se mi příběh až tak zalíbí :-)
Napínavé čtení na letní dovolenou nebo zimní večer. Poutavě napsaná detektivka s milostnou zápletkou.
Skvělý díl, nemohu říct, že první byl horší nebo lepší. Jsem ráda, že to navazovalo postavami. Hlavní dva detektivové a jejich protějšky prostě k sobě charakteristicky patří. A byť to není humorné téma, přesto tu jsou řádky, kde se smíchu neubráníte.
Zvláště vše okolo zdravého životního stylu Eda a pravého opaku Grace.
Moc hezká série, škoda, že měla jen dva díly.
Kniha mě velmi překvapila, protože jsem zvyklá, že Nora píše spíše romantické knihy. Přesto se mi kniha velmi líbila. Velmi napínavá kniha do posledních stran :)
2000 | Smrtící nahota |
1997 | Nebe mé lásky |
2000 | Past na dobrodruha |
1997 | Zrozená z ohně |
2011 | Kouzlo okamžiku |
Příjemná letní oddechovka se zajímavou detektivní zápletkou týkající se erotické telefonní linky. Velmi milé je setkání s hrdiny z předchozího dílu. Jde o starší knihu autorky, je to trochu znát, ale určitě mohu doporučit.