Dôveruj mi
J. P. Delaney (p)
Nikomu never! Kto je vrah… a kto je obeť? Claire Wrightová, britská študentka herectva, žije v New Yorku bez zelenej karty. Preto prijme jediné zamestnanie, ktoré môže získať: prácu pre firmu rozvodových právnikov. Jej úlohou je flirtovať s mužmi v hotelových baroch s cieľom chytiť do pasce neverných manželov. Keď sa jeden jej „cieľ“ stane predmetom vyšetrovania vraždy, polícia požiada Claire, aby využila svoje herecké schopnosti a pomohla im vylákať priznanie z ich podozrivého. Lenže Claire už od začiatku pochybuje o role, ktorú má v tomto prípade zohrať. Je Patrick Fogler naozaj vrah, alebo jediný slušný manžel, ktorého kedy stretla? Čo ak sa za nastražením pasce skrýva viac, než jej polícia prezradila? Claire si zrazu uvedomí, že hrá najnebezpečnejšiu rolu svojho života.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2018 , Ikar (SK)Originální název:
Believe Me, 2018
Skvělá, čtivá kniha. Děj odsýpal, nikde nebyly žádné zbytečné prostoje, neustálé dějové zvraty. Za mě pět hvězd.
Tak tohle mě bavilo i když mi malinko vadilo divadelní prostředí, ve kterém se děj odehrává. Ale jako celek to bylo fajn. Kniha se četla tak nějak sama, pořád mě to nutilo číst dál.
Ne vždy, když je kniha čtivá, a to tato bezesporu je, ve Vás zanechá nějaký pocit, ať už jakýkoliv. Knihu Věř mi přelouskáte velmi rychle, ale zřejmě i velmi rychle na ni zapomenete. Na druhé straně, kdo četl autorovu knihu Ta přede mnou, asi věděl do čeho půjde. Autor je skvělý mystifikátor, nic není jak se zdá, za pár stránek je vše jinak a konec překvapí. Hvězdičku navíc dávám za nápad s verši Charlese Baudelairea Květy zla, mě to nerušilo, s chutí jsem si několik veršů této eroticko -temné poezie přečetla.
Další z knih, které musím rozdělit. Až do umístění Claire do psychiatrické léčebny, to byl strhující thriller, které mám tak ráda. Ale potom se z toho stala pomalá psychologická hra. Kniha úplně ztratila tempo. Závěr, který sliboval shakespearovské drama se nakonec také nekonal. Zůstalo jenom hollywoodské pozlátko. Knihu čte velmi dobře paní Veronika Kubařová.
Za mě perfektní bestseller. Překvapilo mě, že se autorovi povedla až na druhý pokus. Přes to, že bylo všechno od začátku jasné, mě autor uměl občas svést z cesty. Knihu jsem hltala a nevnímala jsem okolní svět. Vím, že se ke knize ráda vrátím.
Nevím jak hodnotit pro mě děj jako na houpačce, občas mě to bavilo a jindy jsem se nudila. Kdyby to bylo trošku jednodušší a ne tak překombinované bylo by to za mě lepší a čtivější. Jsem ráda, že jsem si ji jen půjčila v knihovně a nekupovala jak jsem měla v úmyslu. Už ji číst nebudu.
Za mě osobně byla knížka skvělá, přečetla jsem ji během třech dnů. Mělo to spád, krátké kapitoly, dobrý námět příběhu. Od začátku jsem měla tušení kdo to je, ale i tak to bylo občas zavádějící. Skvělý příběh.
Ještě lepší než předešlá kniha od tohoto autora. Po dočtení jsem ještě chvíli přemýšlela, jak to vlastně je. Kniha se četla sama a jedním dechem. To prostě musíte vědět, jak tohle skončí. Hodně povedená kniha s brilantní zápletkou.
Kniha "Ta přede mnou" byla určitě mnohem záživnější, tuto knihu hodnotím o hvězdičku méně. Vadilo mi časté vkládání básní, ale to je asi jen můj defekt. Doporučuji k přečtení.
Opět kniha, která mě přiměla ke komentáři. Nemůžu říct, že by se mi vůbec nelíbila., dobře se četla. Začátek byl slibný, ale pak mi připadalo všechno překombinované včetně některých naprosto zbytečných postav a nevysvětlených skutečností. Prostě jsem knihu přečetla rychle a určitě i s napětím, ale znovu ji rozhodně číst nebudu. Takže za mě ***.
Kniha mě doslova uchvátila, je to naprosto dokonalý psychothriller. Začetla jsem se hned od první stránky a téměř se zatajeným dechem přečetla prakticky na jeden zátah. Celou dobu jsem byla na pochybách komu a co věřit či nevěřit. Úplně mi bylo líto, že jsem knihu dočetla. Klidně bych vydržela, kdyby mě autor "tahal za nos" třeba dalších dvě stě stran.
Zpočátku jsem se do knihy nemohla začíst, ale ke konci jsem se od ní nemohla odtrhnout. Za mě super
kniha se četla opravdu výborně!
děj o lásce-nelásce..o důvěře i nedůvěře.Když už si myslím,že vím-tak vlastně nevím..Prostě celou dobu na houpačce.
Nechci srovnávat s knihou předešlou,ale i u této hodnotím 4 hvězdičky-styl psaní mi naprosto vyhovuje,oceňuji nápad a snahu autora,aby čtenář alespoň trochu přemýšlel.
Mě se kniha líbila. Je velmi čtivá a plná zvratů. I když nemám ráda prokleté básníky, propojení s verši Baudelaira mi přišlo zajímavé. A hlavně celou dobu nevíte, komu věřit.
Mohla to být dobrá kniha. Ale. Překlad je opravdu špatný a těžko se to čte. Navíc hodně korekturních chyb. Za mě se nevyplatí s čtením začínat. Připomíná spíš scénář než knihu.
Líbilo. První dvě třetiny jsem se nemohla odtrhnout, třetí mi přišla lehce překombinovaná a uvítala bych jiný konec, ale i tak za mě dobrý. Plnohodnotné 4 hvězdičky, i když vím, že je to ten typ knihy, který se mi za čas úplně vykouří z hlavy.
nevěra vraždy láska psychiatrické léčebny svádění policie herectví básně psychologické thrillery odposlechAutorovy další knížky
2017 | Ta přede mnou |
2018 | Věř mi |
2020 | Dokonalá manželka |
2021 | Slušní lidé |
I když se autor snažil čtenáře udržovat v napětí a překombinovat všemožně zápletky, že vlastně nevíte komu věřit, tak celkově kniha působí hloupě, oblíbenou postavu taky žádnou nepotkáte a ve finále vše rychle zapomenete.