Dôveruj mi

Dôveruj mi
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396685/bmid_d-veruj-mi-61E-396685.jpeg 4 1116 1116

Nikomu never! Kto je vrah… a kto je obeť? Claire Wrightová, britská študentka herectva, žije v New Yorku bez zelenej karty. Preto prijme jediné zamestnanie, ktoré môže získať: prácu pre firmu rozvodových právnikov. Jej úlohou je flirtovať s mužmi v hotelových baroch s cieľom chytiť do pasce neverných manželov. Keď sa jeden jej „cieľ“ stane predmetom vyšetrovania vraždy, polícia požiada Claire, aby využila svoje herecké schopnosti a pomohla im vylákať priznanie z ich podozrivého. Lenže Claire už od začiatku pochybuje o role, ktorú má v tomto prípade zohrať. Je Patrick Fogler naozaj vrah, alebo jediný slušný manžel, ktorého kedy stretla? Čo ak sa za nastražením pasce skrýva viac, než jej polícia prezradila? Claire si zrazu uvedomí, že hrá najnebezpečnejšiu rolu svojho života.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Believe Me, 2018

Katuska88
03.09.2019 5 z 5

Nesrovnávám, protože jsem zatím autorovo druhou knihu "Ta přede mnou" nečetla.
Možná právě proto hodnotím kladně.
Kniha se mi překvapivě velmi líbila.
V ději nastalo několik zvratů, a i když jsem něco málo tušila, nakonec jsem byla stejně překvapená.
Hrdinka mi nebyla zrovna sympatická, ale i přes to jsem se knihou velmi pobavila.
Musím hodnotit kladně, kupodivu přes celkový dojem, že je to celé velmi přitažené za vlasy.

Kate653
02.09.2019 4 z 5

začátek knihy byl pro mě zdlouhavý a nemohla jsem si zvyknout na styl, kterým je napsaná. ale stejně jako u autorovi druhé knihy jsem se do příběhu později začetla a nemohla jsem se odtrhnout. konec mě trochu zklamal - bylo vůbec něco skutečné? myslím že každý čtenář si to může domyslet. název knihy přesně odpovídá jejímu příběhu, který je opravdu zajímavý!

Petrasim
01.09.2019 2 z 5

Na knihu jsem se moc těšila, ale byla pro mě velkým zklamáním. Vůbec mě nebavila a nemohla jsem se do ní vůbec začíst.

Andrea_I_Am
29.08.2019 2 z 5

A já té anotaci tak věřila, na knihu se těšila ... a někdy v půlce jsem si začala říkat, že ta zápletka je nějaká zvláštní ... no a chvíli na to jsem začala litovat, že jsem si tu knížku koupila. Jako každý jiný bestseller se hezky čte a první půlka knihy mě opravdu bavila, ale pak autor nacpal do velmi krátkého úseku tolik, ale tolik věcí, které mi navíc nepřišly úplně reálné, některé události úplně zbytečné, jiné nedotažené ... kdyby si s tím dal víc práci, knížka je to mnohem lepší. Takhle je to jen slet něčeho divného, málo promyšleného, čemu chybí uvěřitelnost.

Simmminek
25.08.2019 5 z 5

Skvělá zápletka. Četla jsem jedním hltem. Miluji, jak se v dějí stane něco, co změní naprosto vše. Zde se to stalo nejednou.

Sazinek
23.08.2019 5 z 5

Skvěle zpracované. Části s citacemi Baudelaira mě moc nebavily, ale muselo to tam být, aby to dávalo smysl. Stojí za přečtení, zajímavý konec.

zuzanie1
22.08.2019

Po téhle knížce jsem sáhla náhodou... a musím říct, že jsem se od ní nedokázala odtrhnout. Jdu hned zkusit další knížku od autora.

Pasadenka
18.08.2019 4 z 5

Zajímaví příběh, který mě nutil číst dál a dál až do samého konce. Vícevrstvé zpracování a neustálé čekání na vyjasnění, jak že to tedy všechno vlastně je mě udrželi v napětí až do samotného konce.

Nejdřív mě vrstva s herectvím varovala, že to bude nejspíš hloupost. Nicméně se krásně prolínala s vrstvou Květů zla i dua dvou psychopatů, kteří se skvěle doplňují. Asi se nedá říct, že je to krásný příběh – to by vyznělo krapet úchylně, ale rozhodně dobře napsaný.

Autor dobře vystavěl možnosti vyznění příběhů a nutil mě pořád přehodnocovat své očekávání. I když byl pro mě problém ztotožnit se s postavami a přežívat vše naplno, jako příšerky z terária mě po celou dobu bavili a hlavně zajímali.

Když se zamyslím nad knížkou jako celkem, tak technicky je skvělá. Co mi chybělo byla duše příběhu. Na to, že se vše točilo kolem psychologie mi přišel vnitřní svět hlavní hrdinky povrchní. Ale nejspíš je to daň za budování krimi zápletky a udržování napětí.

Adel153
18.08.2019 3 z 5

Ze začátku se kniha četla hodně dobře. Poté jsem se trochu ztrácela, ale i tak mě ten příběh bavil a přišel mi něčím jiný.

Leňulaaa
17.08.2019 5 z 5

Napínává až dokonce, když už čtenář začíná něco tušit autor ho svede na jinou stopu.
Krátké kapitoly rychle utíkají a než se nadejete jste na konci.

hanka616
12.08.2019 5 z 5

Po přečtení komentářů jsem se trochu bála, ale musím říct, že se mi kniha líbila a to hodně. Na začátku knihy jsem si mylela, že vím, v polovině jsem si nebyla jistá a na konci jsem zjistila, že jsem nevěděla nic :-) Tak to má být.

princesse
08.08.2019 5 z 5

Moc dobře, mooooc dobře se mi kniha četla a když jsem si už, už myslela, že vím, tak jsem zjistila, že nevím. Za mě spokojenost a krátké kapitoly a psaní ve stylu scénáře neskutečně utíká, takže než jsem se nadála byla jsem v půlce knihy a druhý den svižně uběhla i druhá.

dencazrnu
04.08.2019 4 z 5

Krátké a svižné kapitoly, to se mi líbí. Člověk se ještě nestihne začíst a už je konec knihy. Autor se s knihou popral statečně. Celou dobu jsem byla natěšená, jak to vlastně dopadne. Po dlouhé době kniha, která není "na jedno kopyto", jako ostatní thrillery. Za mě super, určitě se k ní v budoucnu někdy zase vrátím :)

Mojepočteníčko
03.08.2019 4 z 5

Autorův předchozí román Ta přede mnou se mi moc líbil, proto jsem neváhala a přečetla si i jeho další knihu. Baví mě jeho styl psaní i svižnost krátkých kapitol. Clair pro mě zůstala po celou dobu četby velmi obtížně definovatelnou postavou. Jediné co mi nesedlo, byla dynamika příběhu a dávkování napětí. Po dočtení jsem se cítila vyčerpaná, protože doba, po kterou mě autor udržoval v napětí, trvala až přespříliš dlouhou dobu. I tak ale knížku určitě k přečtení doporučuju :-)!

mol378
01.08.2019 4 z 5

Do poslední chvíle jsem s jistotou nevěděla, kdo je vrah - lhali a předstírali úplně všichni. Autor vytváří zásadně mně nesympatické postavy, což je pro mě dobře, protože se s žádnou neztotožním a nedělám si předčasné úsudky o rozuzlení. Napínavé, docela spletité a promyšlené. Chvilku trvalo, než jsem se začetla a některé detailní rozbory každého nepatrného myšlenkového hnutí postav přečetla skutečným rychločtením, zdržovaly mě bez dalšího přínosu. Ale kniha patřičně gradovala s dobrým překvapivým závěrem.

crazyslunicko
31.07.2019 5 z 5

Tajna agentka Clare ve sluzbach policie. Ze zacatku to neni moc vzrusujici, ale postupne se zacne dej dost dramaticky vyvijet. Clare padne na uplne dno a nikdo ji neveri jeji verzi. Vsichni si mysli, ze je blazen a akorat si vymysli. Vzdyt mela prece v minulosti nasilnicke sklony. Jeji dramaticke detstvi a putovani po pestounskych rodinach v ni zanechaly hluboke stopy. Presne tohle Patricka ucaruje. Zachrani ji z jejiho nestastneho zivota a stara se o ni jako o male nezne kuratko. Konec byl dost necekany. Clare ocekavala od nastevy Evropy gesto lasky, ktere dostala, ale v jine forme.

Garous110
30.07.2019 5 z 5

Kniha byla velmi čtivá a místy mě šokovala

Anička.pa
28.07.2019 3 z 5

Chvílemi jsem byla trochu zmatená, a nevěděla co si myslet, ale jinak se mi kniha líbila. Na vraha jsem měla podezření skoro hned od začátku, ale i tak mě konec překvapil.

hnilda3
26.07.2019 5 z 5

Kniha mě rychle vtáhla do děje, přečetla jsem ji za dva dny, byla napínavá a zaujala mě.

Denisa153
24.07.2019 3 z 5

Na rozdíl od knihy Ta přede mnou mi byla hlavní hrdinka protivná, typická Hérečka. Jinak jak to nakonec dopadne a kdo je vrah jsem tušila už od začátku. Cca do půlky mě to bavilo, ale potom se děj hrozně vlekl a byl celkově nudný. Znovu bych to číst nemusela.