Ďábel lásky
Eduard Martin (p)
Povídky známého spisovatele sugestivně zachycují mnohé paranormální jevy, jako jsou například vytušení budoucích událostí, čtení z ruky, levitace či neviditelnost. Napínavé a strhující čtení!
Povídky o nejrůznějších formách nadpřirozena. Zajímavé. Některá místa na mě byla přespříliš složitá a zdlouhavá. Pointa každé povídky je ovšem hodně dobrá. Některé myšlenky jsou krásné a poučné.
Kdo chce být ve světle, musí svítit.
Povídky byly velmi zajímavé. Měla jsem problém jen s poslední, pořádně se do ni začíst.
Je to příjemné a zábavné čtení.
Autor mě překvapil, povídky mě moc bavily. Asi se budu muset víc podívat na jeho dílka. Tenhle styl mi sedí.
"I ďábel touží po lásce, napadlo mě, a možná ďábel je ďáblem jen proto, že ho nikdo nemiluje."
Zajímavé povídky, které ale končí ve chvíli, kdy bych nejraději četla dál a dostala se až k tomu, co je pod pokličkou. Autorovi se do textu povedlo zakomponovat zajímavé filosofické myšlenky, které působí tak, že tam patří, což vnímám jako velké plus.
Podle názvu knihy jsem sice čekala něco úplně jiného, stejně jako od obálky, která je směsicí odkazů různých kultur. Nemůžu ale říct, že bych byla zklamaná. Čtení bylo napínavé a částečně zábavné. Na oddechové víkendové odpoledne naprosto ideální.
Taková filosofie. Nejlepší byla kapitola o neviditelnosti a o létání. Člověk si najde paralelu s reálným světem a třeba mu něco dojde. Ale jinak průměr...
2002 | Česká kniha mrtvých |
1988 | Roboti a androidi |
1986 | Manžel z Marsu |
1990 | Manželka z Venuše |
1989 | Milenci našich žen |
Zvláštní čtení, každopádně to bylo zajímavé, takove filosofické zamyšlení nad tím, co kdyby někdo uměl létat, nebo byl neviditelný, nebo četl myšlenky...???