Ďábelské hry
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného těla – oběť je však zároveň pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však zjistí, že se stala sama terčem nebezpečné osoby. Ta zná každou její slabinu. A rozhodla se vyzkoušet na ní svůj zvrácený experiment. Kim ví, že každý další krok může být smrtící. A tentokrát je to osobní. Neboť čím větší zlo, tím ďábelštější hra...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2021 , TémbrOriginální název:
Evil Games, 2015
I druhý díl této série byl neméně skvělý, ale hodně jiný, což je jenom dobře, že se nejede podle jedné šablony.
Je to více psychologické podání příběhu a tentokrát mě tolik nemrazilo z napětí kolem vražd, jako z autorčina výborného a srozumitelného popisu sociopatické osobnosti a její ďábelské manipulace s lidmi.
Kim si přidávám mezi své oblíbené, narušené a démony pronásledované detektivy a budu netrpělivě vyhlížet další díl :-).
Další případ inspektorky Kim a jejího týmu. Opravdu dobře vykreslené chování sociopata, který je schopný za svým cílem jít doslova přes mrtvoly. Čtení knihy odsýpalo a nemělo hluchá místa. Můžu jen doporučit.
Knihu jsm přečetla velmi rychle a musím říct, že pro mě je mnohem lepší než Nemý křik. Velmi na mě zapůsobilo ,,kočkování" hlavní hrdinky s hlavní záporačkou a ač se mi v některých chvílích nechtěla kniha dočítat kvůli odpornosti sociopatky, nemohla jsem si pomoct. Už jsem si Kim zkrátka oblíbila. Původně jsem si myslela, že tento díl pro mne bude posledním, ale již se těším na další.
Před malou chvílí dočteno! Naprostá bomba a podle mě je to lepší než první díl (Němý křik). Kim Stoneová je opravdu jedinečná inspektorka a psychologické ladění tohoto příběhu mělo své kouzlo! :-) Moc doporučuji! U čtení se rozhodně nudit nebudete!
Líbí se mi propracovanost povahy postav. Kupříkladu postava Alex. Opravdu mi to připadá jako dobrý nápad, vpustit do děje takovou ďábelskou bytost...
Dobrá detektivka, zaujala napínavosti, zvraty, aniž by potřebovala nějaký krvák. Jen nevím, proč mám takový pocit, že spisovatelé současného napínavého čtení jako by seděli v jedné lavici a opisovali, nechápu, proč každý vyšetřovatel musí být nevyrovnaná osoba. Tohle mi na současných thrillerech začíná vadit.
Také od tohoto dílu jsem se nemohla odtrhnout, i když první díl se mi zdál o něco napínavější.
Knihu jsem přečetla jedním dechem.. První díl mě bavil a na druhý jsem se strašně těšila a musím říct, že chvilku jsem přemýšlela, jestli to má autorka v hlavě v pořádku a nevěděla jsem jestli mi není až úzko ze začátku knihy, ale poté jsem se začetla ještě víc a vřele doporučuju všem kteří mají rádi detektivky!!!
Okamžitě po dočetení prvního dílu, jsem se vrhla na druhý díl - Ďábelské hry. Musím říct, že oproti prvnímu dílu to není tak nabyté tajemstvím a na konci se nekoná žádné velké překvapení. Tohle mi na celém příběhu scházelo nejvíc. Sice jsem se více mohla soustředit na samotný postup vyšetřování a četlo se to stejně svižně, jako první díl, tak stejně mi to není tolik blízké. Za to jedna hvězdička dolů. Pořád je to ale kniha, která stojí za přečtení :).
Sice mě trochu nudily ty psychologické rozbory, ale i tak paráda. Ale musím se přiznat, že jednička mě bavila o malinko víc
Ďábelské hry.... Knížka byla fajn, Kim mám velice ráda, ale Němý křik byl Němý křik. Knížku jsem tak nehltala tak jako první díl kde byla nějaká ta kostřička atd.
Ďábelské hry mě moc nepoutaly, i když tak jsou velice slušné kapitoly a některé méně dobré. Knížka celkově byla dobrá, ale zda bych si měla vybrat neváhám a beru 1 díl.
Psaní Angely Marsons se mi zamlouvám a určitě se nebudu bát sáhnout po dalším díle Kim Stoneové.
Tak jestliže její první kniha byla skvělá, tak k téhle nemám slov! Úžasná, luxusní, superlativy nešetřím, protože opravdu byla tak bravurně propracovaná! Dala bych klidně hvězd šest!
Dobře napsané, dobře se to četlo, ale chybělo mi to, co mě tolik dostalo u prvního dílu. Zdá se mi, že Kim se svým ironickým humorem tentokrát nedostala tolik prostoru a tak to už pro mě ztratilo to kouzlo. Ale jinak dobrá detektivka. anglické spisovatelky poslední dobou zase frčí.
Bezvadná kniha, po dlouhé době čtivá, napínavá, sympatičtí vyšetřovatelé. Těším se na další případy s Kim Stoneovou.
První díl jsem nečetla, ale tento mě velmi mile překvapil. V knize se neustále něco děje. Ze začátku jsem si říkala, že se tam toho děje najednou až moc, ale po pár stránkách si člověk začne dávat dohromady souvislosti a přemýšlet nad vším, co se tam odehrálo a nemůže se odtrhnout. Určitě si přečtu zpětně i Němý křik.
Kniha je čtivá, ale upřímě mě zklamala po prvním dílu jsem se jí menohla dočkat ale ve výdledku nic moc. Chybí jí napětí, které má první díl. Asi je to tím že od začátku víte kdo za vším stojí.
Další úžasný případ detektora inspektorky Kim Stoneové. Bylo to trochu něco jiného, než u klasické detektivky. I přes to se mi kniha strašně moc líbila. Ze začátku, by se mohla kniha zdát nudná, což jsem měla pocit i já. Pak se to neskutečně obrátilo a už jsem nemohla přestat číst. Doufám, že se brzy dočkáme dalšího jejího případu.
Asi půjdu proti proudu, ale nebyla to krimi podle mého gusta. Mám raději pátrání, napětí, překvapivé rozuzlení - a to jsem tady prostě nenašla. Nebylo to špatné, ale další příběhy už číst nebudu.
detektivní a krimi romány anglická literatura zneužívání pedofilie psychické problémy sociopatieAutorovy další knížky
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Dočteno a musím říct, že pecka. Líbila se mi víc než první díl. Hrozně mě baví charakter Kim, která je chladná a nepřístupná a pak se nečekaně projeví její citlivá stránka. Nečekala bych, že se u detektivky dojmu :)... Hrozně se těším na léto - na další díl!