Ďábelské puzzle
Pavel Jansa
Propletený příběh zdánlivě potrhlého chovance klecanského blázince Richarda, který věří, že je zmocněncem pekla a za dušičku vyplní jakékoli přání. Zvláštní náhody svedou dohromady lidi nejrůznějších profesí, zaměření i osudů, kteří si nenávratně zasáhnou do života. Učitelka jazyků Anna se seznámí s mladičkým podnikatelem, její sestra naopak udržuje vztah se svým o patnáct let starším učitelem. Na scéně se objevuje Richard, aby uvedl vše do pohybu a splnil všechna tajná přání.... celý text
Nebýt prologu, tak knihu odložím asi hned na začátku. Ale jakožto klasická ženská zvědavá mě prostě zajímalo, kdo je ta žena a kdo jsou ti muži a jak se tam dostali. Po prvních pár kapitolách jsem si trochu ťukala na čelo, ale postupně mi to začalo dávat smysl. Ovšem epilog zas ten celkový dojem trochu zkazil. A jestli byla knížka lehce přitažená za vlasy, tak právě pár posledních stránek onen pocit ještě podtrhla. Dvakrát.
Na druhou stranu přečteno za 2 dny, četlo se hezky, zvídavost tam byla. Nepatří to sice k tomu nejlepšímu, co je na české literární scéně vydané, ale určitě to nepatří ani na druhý konec pomyslného žebříčku.
Jeho knihy jsou příliš české... ta realita se mi špatně čte, proto hodnotím stejně jako u Gaudeama.
2007 | Malér pana Mahlera |
2000 | Nejlepším se neodpouští |
2015 | Krysy |
2009 | Malér s modrou krví |
2012 | Záskok za pánaboha |
A ještě jedna věc... OBÁLKA?? Pane bože proč... když jsem knížku dostala jako dárek od tchyně, myslela jsem, ze je to nějaké ne moc kvalitní staré vydání detektivky z osmdesatek. A ono ejhle, rok 2007.
Obálka prodává... musí zaujmout. Ale tohle fakt ne