Ďáblův advokát
Caspian Woods
Tato nekonvenční kniha vám neposkytne návod, jak se stát úspěšným a bohatým na první pokus. Nabízí však pohled z druhé strany na všechny možné poučky a pravidla, která jste až doteď následovali. Autor vás vybízí nejen k jejich porušení, ale také k zamyšlení nad skutečnými příběhy těch, kteří svým myšlením a činy šli proti většině. Mějte odvahu jít proti proudu, jděte opačným směrem než zbytek a povšimněte si příležitostí, které ostatní minuli. Otevřete knihu a najděte sílu jít svou vlastní cestou.... celý text
Myšlenky v knize jsou strukturovány přehledně, nicméně si myslím, že mnohé rady jsou vyloženě přepálené a mohou spíš výsledně uškodit než pomoci, pokud by někdo věřil opravdu všemu, co v této knize je. Z mnohých rad jsem měl navíc takový dojem, jako by autor přečetl několik management knih a chtěl napsat něco, co bude hlásat přesně pravý opak.
Dejme si ruku na srdce. Fantasy, scifi aj. zhltneme vždy na první dobrou, ale něco pro osobní rozvoj?
Kniha je členěna do dvoustránkových kapitol (rad). Čtou se rychle. A z hlediska obsahu? Nebrala bych všechny rady vážně, některé s odstupem. Celkový dojem? Jsem ráda, že jsem ji přečetla.