Dalajlamova kočka

Dalajlamova kočka
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/221660/mid_dalajlamova-kocka-221660.jpg 4 1472 1472

Dalajlamova kočka série

1. díl >

Maličkého kotěte, kterému hrozí nešťastný osud, se ujme samotný dalajlama. Kočička líčí svůj každodenní život v jeho těsné blízkosti. Stává se svědkem rozhovorů mezi dalajlamou a jeho hosty. Postupně poznává, v čem spočívá štěstí, a jak ho na cestě životem najít, což není pro žádnou živou bytost snadné. V laskavém příběhu často nechybějí humorné situace, kočka se tře o nohy hollywoodských hvězd a dělí se s námi o poznání, které získává v klášteře buddhistických mnichů. Dalajlamova kočka je zábavný a čtivý román. Dozvíme se v něm i to, jak by asi dalajlama reagoval, kdyby dostal jako dárek mrtvou myš. A také, proč zrovna kočičí oči nejlépe vidí lidské slabosti i krásu. „Chci, aby i díky této knize lidé dospěli k tomu, že nejdůležitější je láska v různých podobách. Šťastní jste, když se staráte o druhé a dáváte jim lásku. To je jedna z nejúčinnějších cest ke štěstí,“ říká o Dalajlámově kočce její autor David Michie.... celý text

Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: ekniha , Synergie

The Dalai Lama, 2012

minirock
05.09.2014 5 z 5

Knížka, která mě mnohokrát donutila přestat číst a popřemýšlet o tom, co se v ní píše. Nejsem vyznavačem žádného náboženství a ani k Dalajlamovi jsem dosud neshlížel s nějakým velkým obdivem ale po přečtení téhle knížky se mi zdá, že je to výjimečný člověk. A líbí se mi, že má rád kočky stejně jako já.

Krisseliss
01.09.2014 5 z 5

Neuvěřitelné vyprávění, které otevře oči snad každému. Krásné příběhy toho, jak lidé dokáží najít štěstí. Knihu bez zamýšlení doporučuji!

mysinka
13.08.2014 5 z 5

Krásny príbeh. Občas vážny, občas humorný a je v ňom veľa múdrostí. S knihou strávi človek veľmi príjemné chvíle. Odporúčam

3nitka
10.08.2014 5 z 5

Ku knihe som sa dostala náhodou, je to krásny príbeh. Bude sa páčiť nielen milovníkom mačiek, ale aj milovníkom psov. Dobre sa číta a dajú sa v nej nájsť aj hlbšie pravdy. Jednoznačne odporúčam.

kissefka
06.08.2014

Kniha byla naprosto úchvatná. Nese v sobě poselství a je velmi čtivá. Moc se mi líbila...

kachita
08.05.2014 5 z 5

Krásná, milá, přímo balzámující oddechovka :) Určitě se ráda ke knížce vrátím.

dalia1769
21.04.2014 5 z 5

Krásná kniha, jedna z těch, ke kterým určitě bude stát za to se po čase vrátit. Laskavý příběh s trochou humoru a spoustou nenásilně podané životní moudrosti. A pro milovníky koček kniha, která by neměla v jejich knihovničce chybět! :)

zulanek
21.04.2014 5 z 5

Je to tak nádherně napsaná kniha,že jsem po přečtení měla jediné přání-setkat se s Jeho Svátostí Dalajlámou,jen chvilku si s ním popovídat o buddhismu a nasávat jeho moudrost a laskavost. Vyprávění jeho kočky Sněžné lvice je opravdu povedené a donutí vás k zamyšlení!

LordSnape
08.02.2014 5 z 5

Velmi příjemná, pozitivně laděná a pěkná kniha. Ukazuje srozumitelnou formou příběhu, jak jsou buddhistické myšlenky a zásady nesmrtelné a nadčasové. Navíc jsem též milovník koček, tudíž mě příběh Jesky místy dojal až k slzám. Už jen po přečtení úvodu a věnování všem živým bytostem, musí tahle kniha s každým vnitřně pohnout, když už nic jiného.

miuk
06.11.2013 2 z 5

Milá, úsměvná kniha, perfektní čtení...Ideální pro milovníky koček, těm se bude líbit moc! Ale nezklame i ostatní, je to opravdu čtivá, pozitivní kniha!

janulka1310
03.11.2013 5 z 5

Naprosto dokonalá knížka, milá, úsměvná, zábavná, prostě taková kočičí :) Ale myslím, že se může líbit i ostatním čtenářům, nejen milovníkům koček..I když je pravda, že milovníci koček budou mít k hlavní postavě opravdu blízký vztah a tím pádem jim možná budou bližší i buddhistické myšlenky, které se v knize objevují...náhled do tajů buddhismu je příjemný, nenásilný a myslím, že si každý čtenář vezme to, co potřebuje :)

SuperFrankie
25.09.2013 5 z 5

Když si sám sebe nevážíte, podceňujete se a předem se vzdáváte, protože si myslíte, že nic nedokážete, je to známka slabé mysli. A musíte zapracovat na tom, abyste to překonal.

A pak tu máme ještě Alberta Einsteina, který údajně pravil, že únik z životních útrap představují pouze hudba a kočky.

Ano, Dalajláma je opravdu milovník koček a Rinpoče opravdu žila. :)

Celá knížka je strašně sladká a jako milovníkovi i vlastníkovi koček se mi strašně líbila, ale je důležité si uvědomit, že knížka není pouze o kočce samotné, ale o zprostředkování obrázku života v klášteře a hlavně přiblížení hlavních buddhistických myšlenek, nacož autor občas jaksi pozapomene. Mitchiemu se musí nechat, že se mu opravdu povedlo polopaticky a zábavných způsobem čtenáře zavést do taje buddhismu, ale za cenu poněkud fádního a občas přeslazeného příběhu. 5* jen díky tomu, že hlavní postava je kočka. :-) Jinak by to byly čtyři.

RenataP
17.09.2013

Já myslím, že je to jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla.
Mimo to, co se tady již zmiňuje, mne zaujal zcela jiný, člověčí pohled na dalajlamu...
Předtím jsem četla jen Vesmír v jediném atomu, právě od něj, tak se mi jevil jako příliš hloubavý snad až vědecký člověk.
A on je úplně obyč! I kočičí....
:-)
To jen takový maličký milý čtenářský poznatek...

elu
19.08.2013 4 z 5

Moc milý příběh jedné himalájské kočky, která se (ač by to člověk neřekl) potýká se stejnými každodenními výzvami, jako my lidé. A tak odpovědi, které se k ní v prostředí dalajlamova domova dostanou, mohou často dobře posloužit i nám :)

oolinkaa
09.08.2013

Těším se, až tato kniha bude v knihovně, a budu si ji moc přečíst.. DOufám, že bude krásná tak, jak je popisována