Dalajlamova kočka přehled
David Michie
Dalajlamova kočka série
1. díl >
Maličkého kotěte, kterému hrozí nešťastný osud, se ujme samotný dalajlama. Kočička líčí svůj každodenní život v jeho těsné blízkosti. Stává se svědkem rozhovorů mezi dalajlamou a jeho hosty. Postupně poznává, v čem spočívá štěstí, a jak ho na cestě životem najít, což není pro žádnou živou bytost snadné. V laskavém příběhu často nechybějí humorné situace, kočka se tře o nohy hollywoodských hvězd a dělí se s námi o poznání, které získává v klášteře buddhistických mnichů. Dalajlamova kočka je zábavný a čtivý román. Dozvíme se v něm i to, jak by asi dalajlama reagoval, kdyby dostal jako dárek mrtvou myš. A také, proč zrovna kočičí oči nejlépe vidí lidské slabosti i krásu. „Chci, aby i díky této knize lidé dospěli k tomu, že nejdůležitější je láska v různých podobách. Šťastní jste, když se staráte o druhé a dáváte jim lásku. To je jedna z nejúčinnějších cest ke štěstí,“ říká o Dalajlámově kočce její autor David Michie.... celý text
Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: 2013 , SynergieOriginální název:
The Dalai Lama, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dalajlamova kočka. Přihlašte se a napište ho.
Velmi milá kniha a čtení... Poklidné zamyšlení nad smyslem života, nad obyčejnými starosti a problémy, které si vytváříme sami ve své mysli. Vše popisované z pohledu kočky, tedy tvora, který je veskrze náladový, vždy dělá pouze to, co sám chce a rozhodně se nenechá nikým omezovat. :-)
Krásný příběh, díky kterému jsem se začala zamýšlet nad věcmi, nad kterými jsem se dříve nezamyslela. Základy buddhismu prezentuje nenásilnou formou.
Kniha Dalajlamova kočka v seznamech
v Přečtených | 2 144x |
kočky buddhismus životní styl dalajláma vypráví kočka
2013 | Dalajlamova kočka |
2014 | Dalajlamova kočka a umění příst |
2015 | Kouzelník ze Lhasy |
2016 | Dalajlamova kočka a síla meditace |
2017 | Pes Jejího Veličenstva a jeho mise |
Dalajlámova kočka od Davida Michieho je kouzelný příběh, který vás vtáhne do světa plného klidu, moudrosti a jemného humoru. Kniha sleduje osudy malé kočky Jesky, zachráněné samotným dalajlámou, a její život v buddhistickém klášteře. Jeska se stává svědkem hlubokých rozhovorů a postupně objevuje tajemství vnitřního klidu a štěstí. Michieho vyprávění je plné laskavosti a soucitu, což čtenáře nenásilně vede k zamyšlení nad vlastními hodnotami a životní rovnováhou. Autor mistrně zachycuje kočičí povahu a propojuje ji s buddhistickými myšlenkami, což vytváří jedinečný a inspirativní příběh. Kniha je nejen duchovním průvodcem, ale i pohlazením na duši, které vám připomene, že každý den můžeme žít s vděčností a laskavostí.