Dalajlamova kočka a umění příst
David Michie
Dalajlamova kočka série
Než dalajlama odjede na přednáškové turné do Ameriky, uloží své milované kočce Jesce (JSK, Její Svatosti Kočce) určitý úkol: objevit pravou příčinu štěstí. Plnění úkolu zavede kočku do netušených dobrodružství! Napínavá honička ulicemi McLeod Gandže ji dovede k nečekanému zjištění o tom, jak je nebezpečná sebestřednost. Setkání s tajemným jogínem Tarčinem jí odhalí vlastní minulost – což má dramatické následky pro nás pro všechny. Útržky rozhovorů, které vyslechne v Himálajské literární kavárně, jí pomůžou odhalit podobnosti mezi vědou a buddhismem v klíčovém tématu štěstí – ať už při tom poslouchá vážené univerzitní profesory a psychology, vysoce postavené lamy nebo slavné spisovatele.Jiskřivá moudrost, srdečnost a kapka rošťáctví v Dalajlamově kočce a umění příst nám kouzelným způsobem ukazuje, proč se z Jesky stává jedna z nejmilovanějších koček na světě. Jaký je tedy skutečný důvod předení? Toto tajemství dalajlama šeptem prozradí, až se vrátí z cesty – jenom uším Jesky a těm, s nimiž má jeho kočka karmické spojení… což jste, milí čtenáři, právě vy! Tato knížka je volným pokračováním knížky Dalajlamova kočka.... celý text
Stejně jako první díl, i druhý považuji za velmi vydařené odpočinkové čtení, které nenásilně pohlíží na různé způsoby hledání štěstí.
I tento díl se mi líbil stejně jako ten první. Mám ráda kočky a toto psal člověk, který kočky dobře zná, chvílemi Jesku vidím úplně živě před sebou :-)
Slyšel jsem, že druhý díl je horší. Málem mě to odradilo, ale díky kamaradce jsem se k druhému dílu dostal a zcela jiste mohu rici, ze toho nelituji. Kvalitou srovnatelne s prvnim dilem.
Takze se nenechte odradit a směle do čtení :)
Pokud si přeješ být šťastný, hledej štěstí pro druhé. Krásná kniha, hezké poslání, navíc vtipně a mile povyprávěno z kočičího pohledu. :-)
Druhý díl se mi líbil snad ještě o něco více než "Dalajlámova kočka". Připadalo mi, že je tam víc děje a příběh se odvíjí více, než v předchozí knize. I zde byly takové delší a pozvolnější pasáže, modré a filozofické názory. Ale kniha se mi četla sama. Bavila mě.
Milé poučné čtení, kniha pohladí po duši a zároveň mnoho naučí, stačí jen číst s otevřenou myslí i srdcem. První i druhý díl vnímám stejně pozitivně i přínosně.
Četla jsem, že druhý díl je lepší než první... za mě to neplatí. Oba díly jsou srovnatelné, ten druhý mi jen připadá akčnější. Líbilo se mi to.
Druhý díl se mi líbil víc než první.
Díky, že jsem Dalajlamovu kočku objevila, rozšířila mi obzory. Stojí za přečtení.
Pokračování Dalajlamovy kočky, mírně se opakují témata, ale stále poetické čtení s láskou a inspirací.
Druhý díl mě bavil o něco méně. Je stejně příjemně psaný, ale hloubka všech morálních buddhistických sdělení se, podle mě, malinko zředila.
"Cesta je důležitější než cíl" a tak i čtení, jak Dalajlamova kočka umí příst a hledá štěstí, mě dovedlo do cíle. Cesta byla naplněná moudrem a láskou.
Nádherné pokračovaní, které se mi zase hodně líbilo a poučilo mě. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.
kočky buddhismus životní styl dalajláma vypráví kočka
2013 | Dalajlamova kočka |
2014 | Dalajlamova kočka a umění příst |
2015 | Kouzelník ze Lhasy |
2016 | Dalajlamova kočka a síla meditace |
2017 | Pes Jejího Veličenstva a jeho mise |
Druhý díl byl, stejně jako ten první, naprosto pohodové a příjemné čtení se zajímavým poučením pro čtenáře. Doporučuji! :)