Daleká cesta za domovem

Daleká cesta za domovem
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379040/bmid_daleka-cesta-za-domovem-US5-379040.jpg 5 394 394

Daleká cesta za domovem série

1. díl >

Světoznámý hrdinský epos má netradiční hrdiny: čtyřnohé, ušaté chlupáče, jejichž dobrodružství by jim mohly závidět i postavy z Tolkienových knih. Na území obývaném sandlefordskou králičí kolonií má vyrůst lidské sídliště. Pětík obdařený jasnovidnými schopnostmi blížící se katastrofu předpovídá a naléhá, aby se králíci vydali hledat nový domov. Někteří samci mu uvěří: A tak začíná jejich dlouhá pouť do zaslíbené země plná nebezpečí, překážek a bojů. Králíci musejí překročit dravé řeky, frekventované silnice, čelit dravcům i šelmám, intrikám i zradě. Když konečně dorazí na Kamenitý vrch, musejí si přivést ramlice, aby rod mohl pokračovat. Naději spatřují v nedaleké kolonii Efrafa, té ovšem vládne nelítostný generál Čistec… Richardu Adamsovi trvalo mnoho měsíců a musel si vyslechnout sedm zamítavých odpovědí, než našel nakladatele pro svůj dobrodružný román Daleká cesta za domovem. Ti, kteří Adamsův rukopis odmítli vydat, toho pak hořce litovali: Kniha poprvé vyšla v roce 1972 a od té doby patří do zlatého fondu světové literatury, prodalo se jí přes padesát milionů výtisků po celém světě a stala se předlohou animovaného filmu, seriálu i několika počítačových her.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Argo

Watership Down, 1972

cenichajda
16.09.2016 5 z 5

Dobrodruzne knihy nectu, ale jako pro kralikarku, je tahle kniha pro me povinna.
Cetla jsem uz hodne knizek, od kterych jsem ocekavala, ze se z nich posadim na zadek, nepovedlo se ... az tehle. Od zacatku me pohltila jako zadna jina doted. Bylo to napinave a od zacatku jsem "nasi" parte drzela tlapky pro stesti.
V nekterych scenach jsem to svoje usate trestidlo uplne videla, jak provokuje, jak panackuje, jak krade (cokoliv), jak se odvazne pousti do veci, u kterych nevi, zda jsou pro ni bezpecne a samozrejme jako spravny El-hreran je taky pekne vycurana! Myslim, ze se mi povedlo se, alespon na chvili, vcitit do tela toho maleho tvorecka (byt domaciho a pekne rozmazleneho).

Na tehle knize jsou krasne i nektere myslenky, byt jsou asi trochu drsne: "Vsechno zlo pochazi od lidi. Ostatni elil delaji jen to, co musi delat a Flix je ridi, tak jako ridi nas. Ziji na zemi a potrebuji jist. Kdezto lide si nedaji pokoj, dokud neznici celou zemi a nevyhubi vsechna zvirata".

Byla to prvni knizka u ktere jsem si dokonce pobrecela.

Azuzinko, doufam, ze jste s Liskaranem kamaradi ...

IYv
25.08.2016

koupili jsme kdysi kamarádovi, který se jmenoval Zajíc a samozřejmě měl přezdívku Králík....
zůstala v mé knihovně jako milá vzpomínka, kniha, která si na nic nehraje. Prostě vypráví příběh z pohledu 15 cm nad zemí. A králičtina mi taky přirostla k srdci.

Rup
01.08.2016 3 z 5

Bohužel se nemohu přidat k všeobecnému nadšení. Musím uznat, že autor je vskutku mistrný vypravěč, leč to je asi tak vše. Namísto polidštění opice zde autor polidštil králíka, a to ještě velmi, velmi idealizovaně. Jako pohádku pro děti doporučuji, jinak průměr.

sick.boy
20.04.2016 5 z 5

Dočetl jsem právě jeden z nejskvělejších příběhů..?

07.03.2016 5 z 5

Ale králíkem bych nechtěl být, chudáčci, čím si prošli.

07.03.2016 5 z 5

Je to krásná knížka a navíc, když kolem vás při čtení pobíhá sveřepá králičice, které se naše čtyři kočky strašně bojí, je to zážitek. Jediná knížka, kterou náš králík neohlodal. Náhoda? Vždy se se mnou u knížky mazlil, i když obyčejně by mi už podrápal ruku a utrousil hraka i něco jiného na mou postel. Samotný El-hléran ta naše Jožinka. :D

07.03.2016 5 z 5

Nevím proč, ale kapitola s doktorem Adamsem mě štvala. Možná kvůli vyprávění z lidské strany. Bude to těžké si zvyknout na lidské hrdiny...

lucievach
05.03.2016 5 z 5

Je to pohádka pro děti, odmyslete si králíky a je to román pro dospělé plný odvahy, překonávání překážek a síly. Myslím, že v téhle knížce si každý najde něco svého. Někde jsem četla doporučený věk pro tuto knihu jako u stolní hry : 9-99let :) za mě prostě ano - zkuste ji.

mihal5570
12.01.2016 5 z 5

Nádherná knížka, úplně mě pohltila.

bikava
07.01.2016 5 z 5

Vůbec mě nenapadlo, že je to dětská kniha, jak píšou spolukomentátoři. Četla jsem jí jako dospělá a byla jsem unešená. Knížka je velice čtivá a dokáže i pohladit .

Sarance
06.10.2015 5 z 5

Jedna z nejlepších knih mého dětství.

Krami
10.02.2015 5 z 5

Kdybych nebyl člověkem, chtěl bych být králíkem.

kusma
29.01.2015 4 z 5

Místy napínavé, místy pozvolné. Každopádně příjemné čtení s úžasnými hlavními hrdiny!

rarášek
28.12.2014 5 z 5

Moc se mi kniha líbila :) místy jsem se musela prokousávat, ale byl to rozhodně poutavý a napínavý příběh. Narazila jsem na ni při svém hledání seriálu, který jsem sledovala jako malá, ale měla jsem na něj jen mlhavé vzpomínky. Hledala jsem, až jsem zjistila, že se jmenuje Daleká cesta za domovem a že byl udělán podle knihy. Našla jsem ji, přečetla a přirostla mi k srdci :)))

Sorrow
27.12.2014 5 z 5

Tak milá, krásná a úžasně napsaná kniha :) lze jedině doporučit !

kacaabba
26.12.2014 5 z 5

Čteno s dětmi. Kniha, která nás opravdu brala. Jednotlivé kapitoly byly relativně dlouhé pro čtení před spaním, ale opakovaně jsem byl přemlouván, abych četl ještě další kapitolu. Autor je opravdu šikovný vypravěč a líbil se mi i přesah obyčejného příběhu a to i bez použití všelijakých nadpřirozených bytostí. Nevím proč, ale znovu a znovu mne napadal příměr s Hobitem (ale je to opravdu dost něco jiného!) a Hobit je proti tomu nic - jak literárně, tak příběhově.

Bruno21
20.12.2014 5 z 5

Dostal jsem se k tomu omylem, když jsem si říkal, že autor Stopařova průvodce napsal ještě něco, co neznám (ehm, jasně, že mají jiná křestní jména, no). Začal jsem číst, chvíli nechápal, pak jsem pochopil svůj omyl a pak jsem najednou začal nechápat, jak jsem mohl čtyřicet let žít bez znalosti téhle knížky. Jak mě to šmankote mohlo minout? Přečetl jsem to sám, pak znova dětem a určitě to nebylo naposled. Jména, příběhy, "králičtina" se staly nedílnou součástí mého života.

Hawkey
29.10.2014 5 z 5

Nemám slov.. přečtena jedním dechem. Tahle knížka mi přirostla k srdci asi jako Hobit aneb cesta tam a zase zpátky. Miluju!

Jana_Z
18.06.2014 5 z 5

Na tuhle knihu jsem narazila náhodou. Nevěděla jsem, o co jde a vaše komentáře mě přesvědčily, abych si ji přečetla. Díky, díky, díky. Stala se jednou z mých nejoblíbenějších knih.

Hikari
13.10.2013 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších knížek. Četla jsem jí už jako malá a ráda se k ní vracím :)