Dámy z Grand Avenue
Joy Fielding
Vzrušující konfrontace životních příběhů čtveřice obyvatelek Grand Avenue v Cicinnati. Redaktorka Susan, advokátka Vicki a ženy v domácnosti Barbara a Chris, mladé maminky téměř stejného věku, se seznámí na dětském hřišti, kam chodí se svými dětmi. Z náhodného střetnutí se vyvine přátelství, které je v následujících dvaceti letech vystavené těžkým zkouškám. Přítelkyně sdílejí radostná očekávání, vášnivá vzplanutí i bolestná zklamání. Jejich nejednoduché a vzájemné provázané osudy vyvolají řadu otázek: Lze žít pouze vzpomínkami na někdejší dívčí půvab Miss Cicinnati? Předpokládá hvězdná kariéra špičkové advokátky sobectví a bezohledný vztah k nejbližším? Lze uniknout z manželství, které se vinou surového psychopata proměnilo v peklo? Oplácejí děti rodičům lásku? Problémy hrdinek postupně překročí hranice jejich nejužšího soukromí. V přátelství dam z Grand Avenue se začínají objevovat trhliny.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2002 , Ikar (ČR)Originální název:
Grand Avenue, 2001
Zajímavé zvraty událostí, ale tato kniha mě v konečném důsledku spíše odradila. Přečetla jsem ji, ale mám rozporuplné pocity a už bych se k ní nevrátila
Krásně napsaná kniha. Čtyři příběhy, které se občas prolnou. Síla přátelství, rodičovství a manželství. A konec? Napínavý a neočekávaný. Jako všechny příběhy J. Fieldingové.
Jednoznačně jedna z nejlepších knih autorky. Skvěle vykreslené charaktery, dojemné, kniha vás zcela pohltí, jedním slovem výborné!!!
Takový smutný příběh 4 kamarádek z jedné ulice.. Jedna si za to víceméně mohla sama, ty ostatní už prostě jen potkaly špatné věci.. Nejvíc líto mi asi bylo Chris.. A samozřejmě Barbary, to člověka až mrazí u konce. A chlapy jako je Tony bych někam zavřela a už nepustila.
Výborná kniha, začátek jsem měla trošku obavy, ale úžasně se to rozjelo a nečekala jsem na takové osudy kamarádek, a ten závěr, no nechápu, že to pro někoho může znamenat nudu. Pro mě rozhodně ne ..
Mě se naopak kniha líbila... překvapivé zvraty, všichni jsme věděli, co přijde, ale ne kterou ženu to potká... chválím
tak jsem to dočetla konečně no můžu říc moc dlouhé a utahané zbytečně no moc mě to nenadchlo Sheldovka je lepší.:-)
přátelství pro ženy psychologické romány domácí násilí kamarádky
2008 | Zachráníš mě ráno |
2004 | Poprvé |
2010 | Jane utíká |
2005 | Panenka |
2019 | Špatná dcera |
Moc pěkné čtení. Závěr byl skvělý. Zase jsem se přesvědčila, že autorka je skvělá.