Kouzlo noci
Elizabeth Boyle
Danvers Family série
2. díl
Anglie a moře, 1799-1800. Milostná historická romance o půvabné a svéhlavé dívce, která se ubrání nerovnému sňatku a po řadě dobrodružných příhod nachází své štěstí. Po smrti pěstounky je Georgiana i se svou sestrou vydána napospas strýci, který ji nutí provdat se za zhýralého starce. Dívka se v panice vydává na knížecí ples, kde chce mermomocí ztratit panenství, což se jí nakonec podaří s lordem Danversem, jejím utajeným poručníkem. Po bouřlivé noci se milenci sice rozcházejí, plamen lásky však hoří dál a po řadě nebezpečných událostí a útěku do Itálie přece jen dojde ke sňatku, tentokrát již žádoucímu. Děj milostného románu autorka zařadila do doby napoleonských válek v 18. století a zapletla do něj letmo i lady Hamiltonovou a lorda Nelsona.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2007 , AlpressOriginální název:
One night of passion, 2002
![Ála1968 Ála1968](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Začátek nic moc,prostředek byl nabitý akcemi,konec byl nedořešený,spoustu věcí mi tam chyběla k dořešení.Celkově průměr
![havrmoni havrmoni](https://www.databazeknih.cz/img/users/63_/63561/m_havrmoni-G7g.jpg?v=1692006991)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Začátek dost divný a pokud měl být vtipný,tak já jsem ho vnímala spíš jako tragikomický či trapný. Pak se to rozjelo,protože přiběh nabral spíš dobrodružno-špionážní směr. Hrdinky statečná,ale taky dost impulsivní někdy zbytečně. Dobře se to četlo,ale spoustu nedořešených věcì. Konci jakoby někdo vytrhl min.5 stránek. Chyběl mi ten pocit zadostiučinění ohledně strýce a tety. A co se stalo pak s tím odhaleným špionem aj.
![moudivlacek moudivlacek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Pletichy mocných šlechtických rodů, jejich boj o moc a majetek, kde láska nemá šanci. A přesto tu láska je, i když se objevuje po velmi klikatých cestičkách, o to víc si ji člověk cení.
![Luccy78 Luccy78](https://www.databazeknih.cz/img/users/67_/67322/m_67322-8Nf.jpg?v=1459854944)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Krásně romantický příběh tvrdohlavé a odvážné Georgiany, která se nemíní smířit s dohodnutým nerovným sňatkem s prostopášným starcem a učiní rozhodnutí, které výrazně ovlivní její další životní pouť.. Napínavý děj od začátku až do konce, samozřejmě příjemně okořeněný pěknou dávkou romantiky.
Moc hezké a proto by bylo příjemné, kdyby u nás vyšli i zbývající díly této série, jistě by došlo k vysvětlení a odhalení několika nejasných dějových situací.
![miruska1 miruska1](https://www.databazeknih.cz/img/users/37_/37198/miruska1-Bcc.jpg?v=1603467482)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Super,presne kniha ake mam rada. Zabavna,dojimava i napinava a všetko v tom spravnom pomere.
![Tefnut Tefnut](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19730/tefnut-Mv7.jpg?v=1543355767)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Musím říci, že knížka byla zajímavá, ale jak už tu bylo napsáno něco tam přece jen zůstalo neodkryto, ale určitě stojí za přečtení.
![jaja10 jaja10](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knížka se mi líbila, jen se mi zdálo, že zde zůstalo spoustu nevyřešených situací...(nechci prozrazovat děj, tak je tady nebudu vyjmenovávat), ale knížka rozhodně stojí za přečtení.
Klasická romanťárna o tvrdohlavé dívce a zamilovaném námořníkovi, které svede dohromady náhoda