Kouzlo noci - Elizabeth Boyle | Databáze knih

Kouzlo noci

Kouzlo noci
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30877/bmid_kouzlo-noci-cm7-30877.jpg 4 41 41

Danvers Family série

2. díl

Anglie a moře, 1799-1800. Milostná historická romance o půvabné a svéhlavé dívce, která se ubrání nerovnému sňatku a po řadě dobrodružných příhod nachází své štěstí. Po smrti pěstounky je Georgiana i se svou sestrou vydána napospas strýci, který ji nutí provdat se za zhýralého starce. Dívka se v panice vydává na knížecí ples, kde chce mermomocí ztratit panenství, což se jí nakonec podaří s lordem Danversem, jejím utajeným poručníkem. Po bouřlivé noci se milenci sice rozcházejí, plamen lásky však hoří dál a po řadě nebezpečných událostí a útěku do Itálie přece jen dojde ke sňatku, tentokrát již žádoucímu. Děj milostného románu autorka zařadila do doby napoleonských válek v 18. století a zapletla do něj letmo i lady Hamiltonovou a lorda Nelsona.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress

One night of passion, 2002

renefer
06.08.2021 3 z 5

Klasická romanťárna o tvrdohlavé dívce a zamilovaném námořníkovi, které svede dohromady náhoda

Ála1968
18.04.2020 3 z 5

Začátek nic moc,prostředek byl nabitý akcemi,konec byl nedořešený,spoustu věcí mi tam chyběla k dořešení.Celkově průměr

havrmoni
09.12.2016 4 z 5

Začátek dost divný a pokud měl být vtipný,tak já jsem ho vnímala spíš jako tragikomický či trapný. Pak se to rozjelo,protože přiběh nabral spíš dobrodružno-špionážní směr. Hrdinky statečná,ale taky dost impulsivní někdy zbytečně. Dobře se to četlo,ale spoustu nedořešených věcì. Konci jakoby někdo vytrhl min.5 stránek. Chyběl mi ten pocit zadostiučinění ohledně strýce a tety. A co se stalo pak s tím odhaleným špionem aj.

moudivlacek
02.07.2016 4 z 5

Pletichy mocných šlechtických rodů, jejich boj o moc a majetek, kde láska nemá šanci. A přesto tu láska je, i když se objevuje po velmi klikatých cestičkách, o to víc si ji člověk cení.

Luccy78
11.07.2015 4 z 5

Krásně romantický příběh tvrdohlavé a odvážné Georgiany, která se nemíní smířit s dohodnutým nerovným sňatkem s prostopášným starcem a učiní rozhodnutí, které výrazně ovlivní její další životní pouť.. Napínavý děj od začátku až do konce, samozřejmě příjemně okořeněný pěknou dávkou romantiky.
Moc hezké a proto by bylo příjemné, kdyby u nás vyšli i zbývající díly této série, jistě by došlo k vysvětlení a odhalení několika nejasných dějových situací.

miruska1
27.04.2014 5 z 5

Super,presne kniha ake mam rada. Zabavna,dojimava i napinava a všetko v tom spravnom pomere.

Kamiliana
19.10.2013 3 z 5

Na daný žánr celkem čtivé a dějové.

marky
02.06.2013 5 z 5

krásně se četla, hned od začátku se něco dělo

Tefnut
20.01.2013 4 z 5

Musím říci, že knížka byla zajímavá, ale jak už tu bylo napsáno něco tam přece jen zůstalo neodkryto, ale určitě stojí za přečtení.

jaja10
30.08.2012 4 z 5

Knížka se mi líbila, jen se mi zdálo, že zde zůstalo spoustu nevyřešených situací...(nechci prozrazovat děj, tak je tady nebudu vyjmenovávat), ale knížka rozhodně stojí za přečtení.