Dotek jako led

Dotek jako led
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511723/bmid_dotek-jako-led-mgp-511723.jpeg 4 589 589

Dark Elements série

Layla Shawová se zoufale snaží posbírat co nejvíce střípků svého zničeného života. Svého nejlepšího přítele Zayna se nadále nesmí dotknout kvůli své tajemné síle polibku, který krade duši. Klan Strážců, který ji vždy chránil, před ní zčistajasna ukrývá nebezpečná tajemství. A na Rotha, zakázaného démonského prince, jenž ji chápal jako nikdo na světě, už Layla nemůže ani pomyslet. Jakmile se však konečně začnou rozvíjet její schopnosti, zjišťuje, že pád na dno je jen začátek. Teď se jí nabízí dráždivá chuť toho, co bylo vždy zakázáno, a ona konečně dostává to, po čem vždy toužila. Vzhledem k tomu, že se však doslova rozpoutalo peklo a počet obětí se hromadí, může být cena vyšší, než je Layla ochotná zaplatit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , King Cool

Stone Cold Touch, 2014

Kikulka97
04.03.2024 3 z 5

Je jasné, že hlavní favorit byl a je Roth, Zayne se hodí tak maximálně k Bambi :DDD Jednička byla lepší, ale pořád obstojné pokračování.

zandu
02.03.2024

Tak to vypadá, že nedočtu. První díl se mi líbil hodně, ale tady se trápím. Knihu čtu už přes dva týdny a jsem teprve ve čtvrtině. Stále ji odkládám. Nebaví mě. Jsem zklamaná, ale trápit se dál nebudu.

teepe
28.02.2024 3 z 5

Nevím jestli je to překladem, ale, kde se v tomhle dílu vzala přezdívka prcku? Četla jsem hned po přečtení prvního dílu a tam jsem si ničeho takového nevšimla... a tak nějak mi to otevíralo kudlu v kapse. A to včetně některých výrazů, jako například scuknout... Jinak za mě spousta zbytečné vaty.

Belisima
13.02.2024 4 z 5

Nemam cas psat komentare ctu 3 dil. Spis to vse hltam. Je to ctive napsane.

marie2577
03.02.2024 5 z 5

Slupka jsem ho za 2 dny ještě lepší než 1 dil

KajinaH722
02.02.2024 5 z 5

Druhý díl je víc akční, jen víc natahový,takže by mi nevadilo kdyby meli o pár stranek méně. V tomto díle se víc podíváme na milostný trojúhelník a I přesto, že jsem tým Roth, tak i ty chvíle se zayem se mi moc líbili a cítila jsem motýlky v břiše.
No a co se týče konce, tak jsem opravdu překvapená. Nečekala jsem,že Lilin je tak blízko a o to víc jsem zvědavá,co se stane v posledním díle.

LexiS
30.01.2024 4 z 5

Jak se pozná dobře napsaný milostný trojúhelník? Tak, že i čtenář má problém se rozhodnout, koho si vybrat.
A přesně to se tady děje. Po prvním díle jsem měla jasně vybráno, po druhém už zas tolik ne. Ale nakonec přece jen jeden převýšil druhého. Takže mám jasno.
Opět to má ten správný vibe perfektní ya knihy, kdy prostě jedete jednu kapitolu za druhou. Věta "dočtu kapitolu a jdu spát" tady opět nefunguje a člověk čte i přes úplně ospalé oči.
Už teď vím, že se série zařadí do mých vůbec nejoblíbenějších. Ale přesto nemůžu dát plný počet hvězd jako tomu bylo u prvního dílu.
Vadí mi tady opakování. A to ne jen slov, kdy si autorka vyloženě oblíbí nějakou větu, kterou pak ráda opakuje co třetí kapitolu, ale i dějově už se to točilo v kruzích. Layla se do něčeho připlete, zrání se, následuje sexy scéna se Zaynem nebo Rothem a tak pořád dokola. Za tohle strhávám pár bodů.
Každopádně jsem při posledních kapitolách zjistila, že jsem si opravdu moc Laylu oblíbila. A líbí se mi, že v tomto díle má i drápky. Chtělo se mi taky zakroutit krkem všem, kdo jí chtěl ublížit.
Zayne si mě taky získal o dost víc než v prvním díle.
Rotha bych za oslovení "Prcku" poslala rovnou do horoucích pekel, ale vše ostatní to vyvažuje. U některých kapitol by mi vůbec nevadil pohled i z jeho strany.
Podtrženo sečteno, hodnotím 4,5 hvězdičkami.

Keitinka
27.01.2024 5 z 5

Tohle je prostě kniha, která naprosto splni očekávání. Čtivé, romantické, napinave, démonické...prostě young adult která baví i mě, težce za young adult sférou. 1. díl mě krásně navnadil, 2.dil mi dal vše co jsem potřebovala a moc se těším na 3. díl. Tahle kniha si ve své kategorii zaslouží 5*.

LennaK
16.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Hned na úvod chci říct, že mám ráda knihy, které jsou napínavé, a vždycky když si řeknu: "další kapitolu zítra", tak mi konec předchozí kapitoly nedá spát :). A přesně takhle jsem to měla s prvním, ale ještě víc s druhým dílem této série. Miluju tyhle žánry a autorka tedy umí vtáhnout do děje, umí vytvořit zápletku, milostný trojúhelník. Přeju si, aby i třetí byl skvělý, jako předchozí dva.

A velice krátce k charakterům postav.
Layla - mám jí ráda, doufám, že si vybere mého favorita :), ale někdy na mě její postava působí ... prostě na facku. Přitom není hloupá, je odvážná, ale někdy mi v její postavě chybí trošku víc nadšení. Ale určitě to není depresivní postava.
Roth - můj favorit ;).
Zayne - čistá duše :), a proto ho k Layle spíš vnímám jako bráchu, než jako partnera.

A už bych ráda poznala Rotha šéfa ;).

scarletblue
07.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Měla jsem od tohoto dílu větší očekávání než od prvního a to mi trochu zkazilo zážitek z děje. I tak to bylo pěkné čtení. Kniha si udržela úroveň prvního dílu. Od začátku mi je jasné že Layla a Zayne nemůžou být spolu, zatím to nebylo řečeno, ale určitě to tak dopadne, protože i když je pojí silné pouto, tak mají mezi sebou příliš mnoho překáže a neměla by být snad láska jednoduchá? Přírozená jako dýchání? :D Přesně tak to má s Rhotem a to je táké důvod, proč těm dvěma fandím. Navíc to mezi nimi správně jiskří. Záporák Sam? Nic mě nepřekvapilo více.

Ešína
31.12.2023 4 z 5

Pokračování série se rozjíždí. Tento díl se mi líbil o trochu víc než první. Rothovo provokování mě baví a už se těším na další díl.

Tess_BooksNerd
07.11.2023 5 z 5

Tento příběh se mi vryl do srdce.
Roth se vrátil. Všechny ty slova, která řekl Layle bolela. Nevěřila jsem ani jedinou minutu, že pro něj nic neznamenala. Zayne mě tento díl vytáčel ještě víc, než v tom prvním. Bylo ho tu až příliš. A když se pak Roth vyjádřil na samém sklonku smrti .. Bože. Doslova jsem těch několik stránek brečela. A když konečně řekl pravdu. Zlomený Roth je jako by vám někdo vyrval srdce z těla, ale pak si uvědomíte clvyznam jeho slov, a to srdce vám znovu vrátí. Už teď se těším na příští týden, až mi přijde 3. Díl. Doufám, že se Layla rozhodně pro Rotha. On ji hluboce miluje a já miluji jeho od prvního okamžiku, co se v prvním díle objevil.

Dyna08
02.11.2023 5 z 5

První díl byl asi lepší, Zayne mi moc nesedl a tady ho bylo za mě až příliš, ale konec mě dostal

Terka18
28.10.2023 5 z 5

První díl byl malinko lepší, ale nic závazného. Příběh mě bavil a byla jsem zvědavá jak se určitě situace vykreslí. Trosku mě stávka nerozhodnost Layly mezi dvěma kluky, ale chápu to, protože oba mají něco do sebe. Jsem zvědavá na další díl. Šup sem s ním

petraLI
06.10.2023 5 z 5

Přečteno a musím přiznat, že ta Layli nerozhodnost mezi chlapci je trochu otravná. Chudáka holky mi ale bylo lito, když se na ní vrhla vlastní rodina. Od druhého dílu jsem čekala trochu víc. Další díl si ale neodpustím, takže šup sem sním.

Xima-85
30.09.2023 5 z 5

Tak přečteno. Po sériích Z krve a popela a Žár těla a ohně jsem se s autorkou ještě nechtěla rozloučit, a tak jsem sáhla po další fantasy, i když už ve věkové kategorii daaaavno nejsem. Je to příběh puberťačky, tak není možné čekat nic vyloženě oduševnělého.
Já jsem spokojená, akce , laska, lehčí erotično ,navíc za me nečekaný konec tohoto dílu......Obě knížky jsem přečetla za pár dní a nemůžu se dočkat nového dílu, který za měsíc vychází.
Mrzí mě, že se k nám nedostaly další knížky autorky. Koukala jsem na její oficiální web a je tam přes 70 knížek a další fantasy série. Hned bych si je přečetla. Třeba jednou..

Janulkaxxx
29.09.2023 4 z 5

Je to sice spise pro nactilete, neco jako Stmivani, ale bavilo me to. Uz se tesim na dalsi dil.

Vikinka224
17.09.2023 4 z 5

Kdybych knihu četla tak před pěti lety, byla bych z ní nadšená. Styl psaní byl takový puberťácký se spoustou rádoby vtipných hlášek, u kterých jsem občas kroutila hlavou, jestli to autorka myslí vážně, nebo je to překladem. Přece jen jsou věci, které zní líp v angličtině než v češtině.
Postavy ale byly dobré, Layla snesitelná, Roth se Zaynem dokonalí. Být na místě Layly, měla bych velký problém si mezi nimi vybrat. Roth u mně ale o malý kousek vítězí.
Konec byl zajímavý a celkem i nečekaný.

Nikidree
12.09.2023 4 z 5

Na druhý díl jsem se těšila a jakmile to jen šlo, četla jsem každou volnou chvíli. Díl nezklamal, jen jsem už asi krapet stará na to, že emoce mezi dvěma kluky zabírají až příliš moc místa v knize. Ale což.
Způsob psaní autorky mi sedí, líbí se mi prostředí, do kterého je tento příběh zasazen a vzhledem k událostem na konci knihy jsem i hodně zvědavá na pokračování

SáraR.
13.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Další skvělá kniha od autorky. Nečekala jsem nic jiného než další dokonalý díl. Moje modlitby byly vyslyšeny. Pokračování příběhu bylo naprosto famózní a strašně jsem si ho užila. Bambi dostala spoustu prostoru a já jen koukala, jaká mrška vyčůraná to je. Možná se i odvážím říct, že je to moje oblíbená "postava". Nechybělo tam ani představení pekelných psů a doufám, že je ještě někdy uvidíme. Romantická linka je samozřejmě skvělá a nemám jí co vitknout. Sice tam nejsou popisy spicy scének tak podrobné, jak bych třeba chtěla, ale bavily mě. Klidně bych tuhle knížku doporučila už od 13-14 let. Zvratů tam bylo až až, což miluju! Ti lilinové ve škole, no, prostě klišé a popisy jak z Vetřelce byli trochu moc. Ale bylo potřeba, aby se někde ukázali, jinak by to celé nemohlo fungovat. Klišé není vždy na škodu, ale tady to chce malinko ubrat. Ale pořád to není takový průšvih, abych ubrala celou hvězdu. To bych Bambi neudělala. ;)