Z krve a popela přehled
Jennifer L. Armentrout
Z krve a popela / Z krvi a popola série
1. díl >
První díl návykové fantasy ve stylu knih Sarah J. Maasové Poppy byla už od narození vyvolena, aby svět přivedla do nové éry, a její život tak nikdy nepatřil jen jí. Na ramenou jí teď leží budoucnost celého království, sama však neví, zda o to vůbec stojí. A když do jejího života vstoupí zlatooký strážce Hawke, který má zajistit její Povznesení, Poppyin osud a povinnost se propletou s jejími touhami a potřebami. Poppy začne zpochybňovat vše, v co kdy věřila – a Hawke ji uvede v pokušení vyzkoušet zakázané... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2021 , Fragment (ČR)Originální název:
From Blood and Ash, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Z krve a popela. Přihlašte se a napište ho.
Musím říct že na tuhle knihu jsem přišla přes jinou sérii od Jennifer. A jsem za to neskutečně vděčná. Tahle série je moje nejoblíbenější (mám přečtenou už celou sérii) a první díl se mi opravdu líbil!
Zpočátku se to trošičku táhlo, ale potom to bylo boží. Poppy mi sedla stejně tak Hawke. Je pravda, že se tam občas až moc opakovali Poppyiny myšlenky, ale co už. Četla jsem komentáře a myslím, že byste mohly/i zkusit další díly. Druhý díl je ze všech nejlepší a právě od toho dílů se to pěkně rozjíždí. Rozhodně doporučuji!
Nevím, jestli to bylo tím, že jsem po knize sáhla hned po dočtení jiné fantasy knihy a rychle jsem potřebovala zhltnout další příběh a nebo tím, že jsem knihu poslouchala jako audioknihu, přičemž přednes Kateřiny Peřinové mi vůbec nesedl, ale čekala jsem více. Zhruba 70% příběhu mě spíš nebavilo, teprve konec se trochu rozjel a probudil zvědavost. Dávám tři hvězdy a ještě se rozmýšlím, jestli sáhnu po druhém díle.
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Knižní novinky (49. týden)
05.12.2021
10 nejprodávanějších eknih (říjen)
16.11.2021
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Smrt je jako stará přítelkyně, která přijde na návštěvu- někdy ve chvíli, kdy je očekávána ze všeho nejmíň, a jindy, když už se jí člověk nemůže dočkat.“
„Smrt je jako stará přítelkyně, která přijde na návštěvu - někdy ve chvíli, kdy je očekávána ze všeho nejmíň, a jindy, když už se jí člověk nemůže dočkat. Není to ani poprvé, ani naposledy, co se staví, ale kvůli tomu není žádná smrt méně krutá nebo nemilosrdná“
„Co jsem věděla o pravdě? Že může nahánět hrůzu, ano. Ale s pravdou přicházela i moc. A já jsem se nikdy před pravdou neschovávala.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Ocenění knihy (2)
2021 -
HumbookAwards
(kniha roku)
2021 -
Goodreads Choice Awards
(Best Romance)
Kniha Z krve a popela v seznamech
v Přečtených | 1 979x |
v Chystám se číst | 1 040x |
zlo magie pro dívky bohové prokletí pro dospívající mládež (young adult) království romantasy
2021 | Z krve a popela |
2014 | Počkám na tebe |