Dítě zvané „To“

Dítě zvané „To“
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12035/bmid_dite-zvane-to-1MA-12035.jpg 5 806 806

Dave Pelzer série

1. díl >

Kniha Dítě zvané „To“ je šokující historií jednoho z nejkřiklavějších případů týrání dětí v dějinách Kalifornie. David Pelzer v ní s ohromující otevřeností vypráví neradostný příběh vlastního dětství.

Literatura světová Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Columbus (ČR)

Child called „IT“, 1995

hojchna
08.09.2012 5 z 5

Je až k neuvěření, co všechno se může stát. Knížku jsem si v knihovně půjčila "omylem", doma jsem mrkla doprostřed a po přečtení asi dvou stránek jsem myslela, že ji ani číst nebudu.. Nakonec jsem ji během noci přečetla, husinu jsem měla snad celou dobu..

dark.ma93
14.08.2012 5 z 5

Neuvěřitelnou sílu musel mít malý Dave, že to vše vydržel a nezbláznil se. Je ještě neuvěřitelnější, že s něj vyrostl tak skvělý člověk, který není traumatizovaný. Je taky neuvěřitelné, že matce to prošlo! Jak mohla sociálka nebo lidi ve škole jí dítě dávno neodebrat?! Jak je možný, že o tom týrání tehdy nikdo nevěděl? Kde se v matce ta krutost brala?! Nedovedla jsem přestat číst, málokterý příběh je tak strhující.

nikbara
13.06.2012

Jsem ráda, že Dave Pelzer překonal svůj osud ,zvítězil nad temnotou, do které ho uvrhoval člověk,jenž mu měl být nejblíž a prvním spojencem v lásce. Je mnoho rodin ,které za dveřmi svých domů ,drží před okolním světem tajemství nejrůznějšího druhu.V této knize je jedno rodinné tajemství vysloveno a skrze to vysvobozena lidská duše ze spáru vězení.Vždyť není ojedinělé ve světě, v kterém žijeme , kam až dokáže člověk sejít ze své cesty, pod vlivem alkoholu,strachu,nepřijetí sebe...Vrhám se na druhý díl "Ztracený chlapec."

Alca007
19.05.2012 5 z 5

Strhující knížka, naprosto šokují. V některých okamžicích jsem ani nedokázala číst.
Neskutečný jak někdo může být tak krutý a týrat své vlastní dítě. Nechápu, že jí to prošlo.
Knížku jsem přečetla za jediný den. A hned začala číst pokračování .......

Angi
19.05.2012 5 z 5

Neuvěřitelné... ani nevím, co víc bych měla říct, tohle bylo to jediný, co jsem zašeptala, když sem tu knížku dočetla..

Šáda_R
16.05.2012 5 z 5

Neskutečný příběh. Pocity se nedají popsat. Přečetla jsem jí jedním dechem. Doporučuji

domcule
01.03.2012

Knížka od které se nedá odtrhnout. Vřele doporučuji :-)

kniholka
08.12.2011 5 z 5

Nedalo se od ní odtrhnout. Když jsem ji měla ve škole na rozbor, ve třídě bylo naprosté ticho a děcka zírala. Naprosto šokující dílo, které by se mělo číst, aby se podobným hrůzám dalo předejít.

Heide
19.11.2011 5 z 5

(SPOILER) Naprosto šokující příběh....

lakme
01.11.2011 5 z 5

Dítě zvané To jsem přečetla poprvé když mi bylo asi 12 a podruhé nedávno. Čtením jsem strávila jen pár hodin, ale pocity to ve mě zanechalo na pořád. Dokonce jsem měla i referát o této knize, abych lidi přiměla se nad tím zamyslet a třeba si knihu přečíst.

Bathory
09.09.2011 5 z 5

Šílená autobiografie, od které se člověk jen tak neodtrhne!

Trina1
25.07.2011 5 z 5

Knížku jsem přečetla během jednoho odpoledne. To je jedna velká hrůza. Moc obdivuji Davida za to, co všechno po svém strašném dětství dokázal.

Tinuse
26.04.2011 5 z 5

V New Yorku tuhle knihu zná každý... na ni nejsou slova. Příšerně nechutná autobiografie. Člověk by řekl, že se tolik nenávisti v jednom člověku nedá najít, hlavně ne vůči svému dítěti.

edie pepa 2
06.03.2011 5 z 5

je to dobrá kniha ale je mi z toho velice smutno... jak se vůbec neco takoveho muze dit... :o

Sonia005
01.03.2011 5 z 5

Šílená kniha....ale rozhodně jí člověk přečte jedním dechem

ještěrka
30.11.-0001

tak tuhle knížku jsem celou obrečela, nechápu jak někdo může dělat takové věci svému dítěti

Matej
30.11.-0001 5 z 5

Brr. To snad ani nemůže být pravda...