Žena mého života
Tim Weaver
David Raker série
Tři dny po Vánocích se na policejní stanici v Charing Crossu objeví žena. Nemá mobil ani žádný průkaz totožnosti, jen kousek papíru se jménem soukromého vyšetřovatele Davida Rakera. Představí se jako jeho manželka Derryn. Když na stanici dorazí Raker, je v naprostém šoku. Neznámá žena vypadá jako Derryn, zná podrobnosti o jejich manželství, společných vzpomínkách, a dokonce popisuje i jejich soukromé rozhovory. Je tu ale jeden problém: Rakerova manželka je už osm let mrtvá. Žena tvrdí, že se Raker psychicky zhroutil a podlehl iluzi, že zemřela, a její verzi potvrzuje i uznávaný psychiatr. Raker chce její slova vyvrátit Derryniným úmrtním listem a další dokumentací, jenže… všechno je pryč. A navíc se v případu brzy stává hlavním podezřelým. Bylo jejich manželství skutečné? Nebo Raker celou dobu trpěl bludy? Opravdu je tohle žena, kterou miloval a oplakal? Raker se ocitá na útěku před policií a současně musí vypátrat pravdu dřív, než přijde o všechno – své vzpomínky, zdravý rozum i život…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2019 , Mystery PressOriginální název:
You Were Gone, 2018
Pro mě skvělé, napínavé čtení. Zhltla jsem ji za jeden den, byla jsem zvědavá, jak vše dopadne a kdo je padouch. Kniha mě zaujala svým tématem, nedokázala jsem si představit, jak ho autor zpracuje. Některé situace mi připadaly přehnané (ale to se mi u tohoto autora stává snad v každé knize), ale kniha se četla dobře, příběh plynul, napětí stoupalo, objevovaly se další a další situace a postupná vyjasňování... Těším se na další díl. Jsem zvědavá, jaké téma Tim Weaver vymyslí tentokrát. Obdivuji jeho fantazii :-)
Věděla jsem, že s knihou od Weavera se nebudu nudit. Vím to vždycky když se mi dostane do rukou. Ale, že to půjde tak rychle. "Začínám : sobota 20:00h, končím neděle 2:00". Bylo mi úplně jasný, že ji neodložím. :) Další komentář už asi nemá cenu. (Doufám, že už dokončuje další díl:))
Od hvězdy moderního thrilleru jsem měla velké očekávání, které bohužel nesplnila. Tim Weaver je skvělý vypravěč, příběh měl dokonale promyšlený do detailu, bez hluchych míst. Ze zkusenosti ve svém okolí vím, ze podobne případy opravdu existují! Trosku za čáru považuji fakt, ze by příslušník policie, informoval o faktech z vyšetřování, potají hlavního podezřelého. To si nedovedu představit ani u nás, natož v Londýně. Nevěřím, ze by člověk s takovou závaznou psychickou uchylkou působil několik let mezi vyšetřovateli a nikdo si toho nevšiml ( navzdory všem psychotestum a zkouškám ). Druhou hvězdu ubiram za Davida Rakera. Samozřejmě, ze jsem mu fandila a držela od začátku palce, aby nebyl blázen on a vše se objasnilo a jeho jméno ocistilo. Ale přijde mi takový “studeny anglicky čumák”. Mám rada pocit, ze každou chvíli hlavní hrdina zaklepe u nás na dveře... a z Davida jsem měla pocit jako z ohromného exponátu ve skleněné vitrine. Jsem rada, ze vím, kdo je David Raker, ale na další díly se v dohlédne době nechystám.
Ač velký Weaverův obdivatel a fanoušek, budu tady kritický, neboť tohle mě nebavilo ani malinko. Nedokázal jsem se prostě začíst, protože ač jsem na nadsázku v jeho dílech zvyklý, tady už je to hodně přes čáru. Velkou část neduhů popsalo spousta uživatelů přede mnou, takže si jejich vypisování odpustím, jen snad podotknu, že by pomalu bohatě stačilo přečíst si poslední dvě kapitoly, kde se děj shrne a tím Vám odpadnou ty nevěřícné pohledy do stránek a ironické pošklebky nad......ale...ale nic!! Já to Rakerovi.....totiž Timu Weaverovi protentokrát prominu, i když mě tady opravdu hodně zklamal....
Ze začátku jsem přemýšlela, jak může někdo úspěšně zpochybňovat něčí smrt, ale postupně se vše vysvětlí. David Raker trochu jinak, ale taky super.
Vrány v noci nevidno
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dokonalý thriller.
Tentokrát spisovatel zpodobnil psychopata, ze kterého mi bylo špatně. Geniální, hrozivý a naprosto zvrácený. Díky němu se život Davida Rakera obrátí během pár hodin vzhůru nohama. Musí vypátrat pravdu dřív než přijde o rozum.....nebo o život.
I přes některé nelogičnosti považuji knihu za jednu z nejlepších od autora.
Přečtěte si i vy!
Tenhle díl není tím nejlepším v sérii, ač jsem se na něj pro to téma vlastně dost těšil. Celkově mi to přišlo dost nelogické a děravé od samého začátku. SPOILER: Bylo přeci jasné, jestli se zbláznil nebo ne, protože by tím prvním Weaver popřel všechny své předchozí romány. Vlastně mě tak potěšil hlavně úplnej závěr, kde se vrací moje (po Davidovi) nejoblíbenější postava...
P. S. Čte se to ale furt dobře, jen to prostě tentokrát nebylo tak dobré, jako jindy... Teď už jen čekat, až něco dalšího napíše, protože já mám sérii již dočtenou a nejlepší bylo určitě Údolí mrtvých a díly s Healym...
Budu na svého druhdy oblíbeného spisovatele trochu zlá. Moc jsem CHTĚLA, aby se mi další díl líbil jako většina předcházejících, ale…
Timu Weaverovi přišlo jako dobrý nápad zahrát si na Velikonoce s Rakerovou mrtvou manželkou a pak teprve domýšlel, jak by to šlo udělat, aby se na to hned nepřišlo. Ono to totiž udělat nejde, ne v civilizované zemi se zavedenou zdravotní péčí (lékařské záznamy, konstatování smrti lékařem) a vším, co je na několikaměsíční umírání navázáno (např. návštěvy přátel, jejich účast na pohřbu). Toho, aby se z toho stal případ na 512 stran, šlo docílit jedině souhrou Davidova hrozného vyšetřování plného kopanců a jeho pochybností o vlastním zdravém rozumu a práce-nepráce policie, která jen prudila Davida mj. kvůli úmrtnímu listu, místo aby sama dělala, co má.
Jako případ se to tedy nedalo brát vážně, takže mi zbývalo jen užít si čtení; ale ani tohle nebylo úplně ono, i to mi přišlo odbytější. Asi už jsem byla načatá těmi uvedenými nelogičnostmi, takže mě pak popíchly i drobnosti, třeba meteorologický nesmysl (a ještě s chybou v překladu): "Mrzlo až praštilo a drobně mrholilo."
Ale jsou ty štědré Vánoce, tak jednu hvězdičku navrch, protože mi to bylo trochu líto.
Je to druhá kniha tohoto autora, kterou jsem četla a opět výborná. Nejprve jsem si říkala, proč to ta ženská dělá? Chce ho snad připravit o nějaký majetek? Ovšem to, co se z toho vyklubalo, stálo za to.
kniha se mi velmi dobře četla, v části mi to přišlo poněkud nataženější, ale jinak docela napínavé.. již druhá kniha od tohoto autora a chystám se na zbytek :-)
Opět skvělý Weaver, který vás udrží v napětí až do konce..a tentokrát byl pro mě příběh navíc pěkně děsivý v tom jak je jednoduché udělat z normálně fungujícího člověka blázna, který nakonec pochybuje úplně o všem.
Moje první kniha od tohoto autora a musím říct, že mě mile překvapila.
Příběh byl čtivý a napínavý.
Postupně chci přečíst všechny jeho knihy :))
Mě kniha vysloveně sedla. Ano, byly momenty, kdy jsem do stránek volala “Proč!” a chtěla poslat radu, jak postupovat jinak, ale byla jsem napnutá až do konce a dle posledního sdělení přítele Kennedyho doufám, že se můžeme těšit na další příběh.
Co říct? Kniha mě dostala, je to velice dobře napsáno, skoro do poslední chvilky nevíte, zda se Rakerovi vše jen nezdá, zda se nezbláznil. Kniha je hodně uvěřitelná a tomu dává na autencitě hlavně příběh, který Weaver stvořil. Za mě knihu doporučuji, já ji doslova hltal. Dávám 95%.
Co dodat k Ženě mého života? Snad jen to, že to je jeden z nejlepších dílů série právě díky svému příběhu. Možná není nejpropracovanější a nejlepší ze všech, možná obsahuje pár nedokonalostí a much, ale rozhodně je super! Je nutností a dalším hřebíčkem do čtenářovi pomyslné rakve. Dostane vás! Ale to už se jistě stalo i u předchozích dílů… S touto sérií bude jednou velmi těžké se rozloučit.
Nikdy blíže už asi Davidovi nebudeme...
Já jsem tak trochu zklamaná.Přečetla jsem všechny knihy od Tima Weavera a byly naprosto úžasný.Měly napětí,nápaditost,spád a byly uvěřitelné.Jsem na straně 274 a zatím se tam nic nedějě.Děj se neskutečně vleče,stále se omýlá dokola to samé.Nepochopitelné jednání policie je až neskutečně trapný.Už několikrát jsem knihu chtěla odložit.No nakonec jí dám šanci,ale jen proto,že není kniha kterou bych nedočetla.Hodnotím stejně jako jinou knihu od tohoto autora Zlomené srdce.Tyto dvě knihy mě absolutně neoslovily.Utahané a nudné.Například Údolí mrtvých to byla jízda.Tim Weaver umí líp.
za mě prostě pecka ..neskutečně jsem si knihu užila,za 2dny ji přečetla,vůbec se mi ji nechtělo odložit ...doporucuji
Anglie thrillery vzpomínky Velká Británie krimi pohřešovaní zmizení lidí zkreslování vzpomínek thrillery pro ženy
2016 | Není cesty zpět |
2018 | Hon na mrtvého |
2018 | Údolí mrtvých |
2018 | Ztracený |
2019 | Žena mého života |
Po přečtení pár řádků vás to vtáhne do děje a už nepustí :) Pro mě jsou knihy tohoto autora absolutní top, neskutečně čtivé a napínavé až do konce.