Zlomené srdce
Tim Weaver
David Raker série
MYSLELA, ŽE SVÉHO MANŽELA ZNÁ. JENŽE CELÝ JEJICH ŽIVOT BYLA LEŽ… Dojela na odlehlou pobřežní vyhlídku, zaparkovala, zahodila klíčky a už ji nikdy nikdo nespatřil. Nezanechala po sobě jedinou stopu. Pro Davida Rakera, který se specializuje na hledání pohřešovaných osob, nejsou podezřelá zmizení ničím neobvyklým. Případ Lyndy Korinové se ale od samého počátku jeho dosavadním zkušenostem zcela vymyká. Namísto prostého pátrání po bývalé herečce ho totiž čeká spletitá cesta skrze roky lží, tajemství a podvodů. Lynda při procházení manželovy pozůstalosti objevila děsivou pravdu, která ji přiměla opustit všechno, co milovala, a uprchnout. Kam utekla? Před kým? Co odhalila? A žije ještě? Hledání nezvěstné ženy Rakera zcela pohltí a přivede ho do daleko většího nebezpečí, než si kdy dokázal představit…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2017 , Mystery PressOriginální název:
Broken Heart, 2016
Ale tak to mě fakt bavilo! Název je divočina, to jo, ale jinak to má všechno! Zmizení, záhadu, zločin, tajemství, atraktivní prostředí, postupné odkrývání historického příběhu, provázané detaily a vychytávky, sympaťáka Rakera a ještě něco navíc (tentokrát v podobě menšího množství bizarně brutálních scén, za to bych snad dala i šestou hvězdu).
Další že série s Davidem Rakerem a opět skvělé čtení.Tentokrat z prostředí filmového průmyslu a neskutečně napínavé s logickým zakončením,které vše vysvětlí.Nesmrtelnost Davida není nutné komentovat,to k tomu prostě patří.
Od autora je to má první čtená kniha. Vypravěčský styl je skvělý. Příběh se četl rychle. Ale příběh mi přišel trošku zvláštní. Asi celé to filmařské prostředí mi nějak nesedlo. Každopádně asi zkusím ještě nějaký další příběh Davida Rakera.
Já jsem nadšený.... jasný, dalo by se říct, že je to pořád dokola to samé, ale přeci jenom to tak není.. skvělá zápletka... když jsem to dočetl, tak si říkám, kam na to autor chodí... pěkně rozvedený příběh i když bych to měl srovnat třeba z předchozí knížkou, tak je tam míň akce a víc rozhovorů, ale po dočtení to autorovi odpustíte....
Weaverova rutina, což je asi dobrá zpráva, ale bez výraznějšího překvapení. Příjemná odpočinková detektivka.
Napínavý thriller mě zcela pohltil Nemám moc ráda knihy z filmového prostředí, ale tentokrát to bylo nějakým způsobem jiné. Filmová mafie, vraždy, láska a hledání dávné pravdy podle návodu. Pro mně první kniha ze série Davida Rakera a zřejmě nebude poslední.
Thriller se zápletkou z filmového prostředí sahající až 60 let zpátky do minulosti. Příběh je koncipovaný jako puzzle, kdy vyšetřovatel David Raker pomalu skládá jednotlivé střípky k sobě a to pomocí rozhovorů s různými osobami, starých filmů režiséra Hosterlitze, novinových článků a internetových diskuzí. Vyprávěno převážně v 1. osobě, pouze v úvodu každé části je velmi zvláštní kapitola vyprávěná ve 3. osobě. Raker má vskutku silného protivníka, který udělá cokoliv, aby uchránil staré tajemství. Děj je dobře promyšlený, napínavý, s hořkosladkým koncem.
Pro mě zatím nejlepší díl s Davidem Rakerem , skvělé prolínání minulosti a budoucnosti .
Zajímavé využití filmové techniky z minulého století. Život ve lži. Zrádnost trestu smrti. Čtivé, David opět několikrát v nebezpečí. Kdo má tuto sérii rád, tak si přijde na své.
Pro mě zatím nejlepší kniha s Davidem Rakerem. Prostředí filmu se mi moc líbilo, to, že kniha byla méně akční a založena spíš na postupném odhalování stop, bylo jen k dobru. Konečně jsem neměla pocit, že je David Raker nesmrtelný nadčlověk, který přežije snad všechno. Za mě výborné, napínavé od začátku do konce, nemohla jsem se odtrhnout.
Ach jo, asi mám také tak trochu "zlomené srdce" za ten závěr. Celou dobu to bylo moc fajn, ale závěr - nějak to nebylo ono. Ale jinak dobrýýýý - mohu doporučit.
Nuda, šeď a zmar. Jinak se to ani popsat nedá. Jako by to bylo od jiného autora. Do poloviny úplná nuda popisující nezajímavé, rozplizle tema starého filmu. Pak dvě kapitoly akce a zase nic.....chtěl jsem audioknihu vymazat, ale pak jsem zatnul zuby a doposlouchal...nikdy více.
Milí čtenáři zkuste někdy počítat, kolikrát Reiker, nebo jiné postavy "střílí pohledem"
Nevíš, kdo jsi...
Tak pravdivé, tak burcující... Klubko polopravd, lží, intrik - to vše vás vede do hlubin času, kde, pohřbené mnoha lety, spoustou bolesti, viny, křivdy, zášti i nespoutané vášně dříme tajemství. Jak moc známe sami sebe? Jak moc známe své nejbližší?
Za mě skvělé jako vždy. Čtivé, poutavé, napínavé, jako byste zvolna loupali cibuli. A pod každou vrstvou slupky jste nacházeli něco nového. Něco, co vás zaskočí, omráčí, udiví, překvapí - a zasáhne.
Čas toho spoustu bere - ale nezapomíná. A jednou to vše vychrlí jako sopka lávu - a pak už není úniku.
To, že zapomeneme neznamená, že jsme odpustili. A to, že odpustíme neznamená, že jsme zapomněli...
Bolavý příběh krutosti, zloby, vášně, nenávisti i lásky...
I tento díl byl perfektní. Bez toho, aby děj nebyl ve filmovém prostředí, by tento příběh ani nemohl vzniknout, vše na sebe krásně navazovalo.
Podle hodnocení zde na DK jsem čekala něco mnohem lepšího. Bylo to moje první setkání s Weaverem a možná jsem nezvolila zrovna šťastně, ale za mě průměrná detektivka s dost neuvěřitelnou zápletkou.
Čtu příběhy Davida Rakera od začátku série. Vždy jsem nadšená. Ale bohužel tato kniha mě velmi zklamala. Téma se mi nelíbilo a pro mě to byla velká nuda. Kdybych neposlouchala jako audioknihu, tak bych zřejmě ve čtené formě nedočetla. Věřím, že další pokračování bude opět napínavé jako předešlé.
Napínavá kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout. Četla jsem ji jako první knihu od toho autora a to kvůli výzvě 21, ale i tak jsem se neztrácela. Do konce jsem si nebyla jistá, jak to dopadne.
detektivní a krimi romány thrillery USA (Spojené státy americké) Velká Británie film zmizení lidí filmový průmysl
2016 | Není cesty zpět |
2018 | Hon na mrtvého |
2018 | Údolí mrtvých |
2018 | Ztracený |
2019 | Žena mého života |
Parádní díl. To filmové prostředí let minulých, ta příchuť noir hororů, to hollywoodské pozlátko...to bylo naprosto skvělé. Strašně mě to bavilo. Samozřejmě je to David Raker, takže některé situace a zápletky jsou méně uvěřitelné, ale já mu to všechno odpouštím, protože atmosféra knih Tima Weavera mě prostě vždycky dostane.