Dcera Afriky
Ilona Maria Hilliges
Lékařka Amélie se konečně může ujmout vedení nemocnice, kterou její bratr vybudoval v africké divočině. Odvážnou a houževnatou ženu však nečeká jen nekonečné zápolení s exotickými chorobami chudých domorodců, ale také tvrdý boj s koloniálními předsudky. Nejtěžší bitvu bude muset svést s vlastním otcem, který nesnese pomyšlení, že se jeho děti sblíží s někým pod jejich úroveň.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2010 , AlpressOriginální název:
Kind Afrikas, 2010
Mladá lékařka Amélie si plní sen a uprostřed africké divočiny provozuje svou praxi ve velmi primitivních podmínkách nemocnice. Příběh se odehrává na počátku minulého století a odráží taková témata, jako jsou společenské a rasové předsudky, sílu medicíny proti domorodým praktikám, ale také třeba rodinné vztahy ovlivněné dobovými tradicemi.
Moc pěkný příběh, hezky se to četlo. Možná některé dějové zvraty byly už navíc, ale i tak to bylo příjemné oddechové čtení.
Velice poutavý příběh, jež navazuje na dilo Hvězdy nad Afrikou, četla jsem jej před časem a hned se mi vybavilo. Myslím, že se jedná o dvě nejlépe napsané knihy této autorky, aspoň dle mého. Příběhu nechybí spád ani napětí, je to prostě drama až do konce. Nicméně nese sebou zvláštní poselství a to, že život musíme vnímat jednak racionálně a jednak na frontě sentimentu a citu. Víc neprozradím, ale knihu doporučuji :-).
Do knihy jsem se ze začátku nemohla pořádně zakousnout, ale skoro od polovic jsem to přečetla skoro najednou, kdyby byl čas, doporučuji, pohodové čtení na dovolenou
Zajímavé, libilo se mi to prostředí. Jinak děj nebyl nijak zvláštní ale ani nijak moc špatný. Prostě taková zlatá střední cesta
2006 | Bílá čarodějka - Moje africké dobrodružství |
2007 | Volání Afriky |
2010 | Dcera Afriky |
2008 | Hvězdy nad Afrikou |
2012 | Skryté srdce Afriky |
Román se mi nejdříve moc dobře četl a líbil se mi. Jak, ale přibývalo černé magie, už to nebylo to pravé co jsem čekala. Mám raději skutečné příběhy.