Dědictví maorského náčelníka
Laura Walden
„Milá Sarah, kéž bych ti to všechno mohla sdělit osobně… Tvá matka byla moje nejlepší přítelkyně…“ Když si novinářka Sarah přečte v den svých třicátých narozenin tento dopis, nemůže uvěřit, co se právě dověděla: slavný německý badatel Ludwig Dehn, kterého nařkla z odcizení maorských památek, je její pradědeček! Šokovaná nečekanou zprávou se Sarah vydává odhalit tajemství i prokletí, jaké její pravý původ nese.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , AlpressOriginální název:
Das Erbe des Maori-Häuptlings, 2016
Napriek tomu, že to bolo trošku zauzlené príbehmi žien viacerých generácií, príbeh sa mi páčil...
Zpočátku jsem měla v postavách docela zmatek - kdo je co čí - a musela jsem listovat stránkami zpět. Nicméně kniha se pak četla velmi dobře a moc se mi líbilo skvěle načasované střídání současnosti a minulosti, což přispělo k napínavosti vypravování.
Hezky vymyšlený příběh, jehož inspirací se stal skutečný dům Rauru v Hamburku.
Romantiku zcela nezavrhuji. Když kniha obsahuje také něco jiného než vzdychání a spletené mozky a údy, dá se to i číst. Také v této knize je lásky neurékom, hrdinka se potácí a střídavě miluje se třemi muži, ale s maorskými reáliemi Zélandu je to docela čitelná kombinace. Ne že bych doporučil každému, ale stále mladým dívčinám určitě.
Kniha se mi četla moc dobře, jako všechny knihy této autorky. Část děje, ta z historie se odehrávala na Novém Zélandu a součastnost v Hamburku. V knize nechyběla láska ani napětí. Doporučuji
Lauru Walden mám moc ráda,její knihy tak nějak hladí po duši.Ani tato není vyjímkou,jen byla málo akční,ale jinak pohodové čtení.
Spisovatelku mám moc ráda,ale tady ta kniha mě trochu zklamala,trochu jsem se v ní ztrácela ale dočetla a hodí se mě do výzvy tak super....
Líbila se mi o trochu víc, než předchozí kniha. Kupodivu se mi líbila i část ze současnosti. Nebylo to tak přeslazené.
Ráda si přečtu i další knihy, ikdyž téma bude pravděpodobně hodně podobné ;)
V knížce jsou opět dvě časové linky minulost a současnost. Linka z minulosti mě zajímala o hodně víc. Láska prababičky Merimy a Ludwiga byla krásná a dojemná . Současná linka je v této knížce dost rozsáhlá a určitě mě taky bavila , i když mě Sarah nebyla moc sympatická, ale byla tam důležitá. Knížka je čtivá a napínavá. Ten kdo má rád knihy Laury Walden nebude zklamaný.
2010 | Půlnoční rituál |
2011 | Ohnivá laguna |
2014 | Maorská princezna |
2012 | Uprostřed ráje |
2016 | Skrýš na konci útesu |
Velká láska překoná i velké ztráty. Pro mě v současné době aktuální téma i dobrá zpráva. Snad všechna tapu, ta společenská i životní, mají při porušení nejaké východisko. Věřím, že je jím láska.