Dej šanci mně

Dej šanci mně
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501839/bmid_dej-sanci-mne-Zlw-501839.jpeg 4 383 383

Po zaznění zvukového signálu zanechte prosím vzkaz... Penelopo, vím, že jsou tři ráno, ale potřebuju to ze sebe dostat. Už ti nemůžu dát žádnou další radu, jak sbalit toho druhého týpka, neřeknu ti žádnou další „sexy věc“, kterou bys měla udělat, ani ti nenavrhnu novou sérii lechtivých slovíček, která bys mu měla posílat uprostřed noci. Jako tvůj nejlepší kámoš jsem narazil na svůj limit a můžu ti upřímně říct, že si tě nezaslouží. To všechno ti neříkám proto, že bych kurva žárlil, nebo snad proto, že bych měl tu drzost tvrdit, že vydělává víc peněz než já. (Pořád marně hledám jeho jméno v TOP 500 ve Forbesu a moc dobře vím, že to Ferrari si jenom pronajímá, ale to je na dlouhé vyprávění.) Prostě není tím, za koho ho považuješ, a přitom máš někoho lepšího přímo před nosem... Máš všechny důvody pro to, abys mi nedala šanci, protože mě znáš líp než kdokoli jiný a souhlasíš se všemi těmi bulvárními plátky, které mě nazývají Nafoukaným králem New Yorku a Nezkrotným playboyem Manhattanu. Jsem si ale naprosto jistý tím, že by ti bylo líp s někým jiným, a chci, abys to věděla. Není toho moc, co od tebe žádám... Jen chci, aby ses s ním rozešla, kvůli mně.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet

Break Up With Him, For Me, 2021

Andrejka91
17.10.2022 4 z 5

Bylo to pěkné, ale za mě trošku tuctové a knihy na tento způsob už tu byly snad milionkrát.
Je to naprostá oddechovka, nečekejte těžká témata, napínavý děj a velké zápletky.
Knihy od Whitney G. mám moc ráda, ale tahle mi přijde trochu slabší.

Marci_Vaj
12.10.2022 4 z 5

Nebylo to vůbec špatné, ale trošku zdlouhavé, v některých místech se to trochu vleklo, ale jinak není co úplně vytknout. U těchto knih člověk nemůže úplně moc přemýšlet nad logikou jestli něco sedí nebo nesedí, je dotáhnuté do konce a podobně, prostě takový příběh na oddech :D

moma08
12.10.2022 4 z 5

Takové pohodové čtení, které v sobě neskrývá ani velké drama, ale za to trošku romantiky, trošku erotiky a trošku humoru..

tereza9371
08.10.2022 4 z 5

Autorčiny knihy mě baví a ani tentokrát mě nečekalo zklamání. Vůbec mi nevadilo, že čtu příběh, který tady už tolikrát byl a ještě tolikrát bude.
Kniha mi sedla na první dobrou. Mám ráda krátké kapitoly a navíc je poutavě napsaná. Pohledy obou hlavních postav se střídají ve dvou časových linkách, tedy v minulosti a současnosti. Líbilo se mi pojmenování rozchodů, super nápad.

Z Penelopy byla cítit nevyzrálost a její chování na mě působilo sobecky. Hayden pro ni měl celou dobu slabost, a i když se nenáviděli, nikdy jí nenechal ve štychu. Zamilovala jsem si ho ještě víc, když se prakticky kvůli Penelopě vzdal u soudu tolika peněz. Jako kdo by něco takového udělal?
Přečtěte si jí taky a třeba se vám bude líbit jako mně.

IG: vesnicka_knihomolka

Domča153
06.10.2022

Mě upřímně Penelopa moc nesedla. Bez svého nejlepšího kamaráda se pomalu nebyla schopná ani obléct ale jakmile měla partnera hned ho odkopla, rušila mu schůzky ale hned co ji neodepisoval se mohla zbláznit….

Docela jsem čekala ze se bude jednat o sérii a že další díl bude o Trevisovi a Tatiane?

Majka1979
06.10.2022 3 z 5

Kniha bola takým priemerom pre mňa, som zvyknutá u autorky na trošku lepšie knihy, ale nie vždy sa zadarí.
Asi ma rušilo delenie knihy na množstvo rozchodov a každý bol opisovaný zvlášť. To mi prišlo také rušivé v knihe.
Príbeh sa čítal v pohode, ale priznám sa, že niektoré strany som len tak preletela, lebo som videla, že toto nebude nič pre mňa.
Zatiaľ je to asi pre mňa najväčším sklamaním u autorky.
Dúfam, že jej ďalšie knihy budú lepšie :)

Tesset
04.10.2022 2 z 5

(SPOILER) Tahle mi moc nesedla. Upřímně nechápu, proč tahle knížka vůbec vznikla, protože šanci mu dala pět minut potom, co jí o to požádal, následně nastal problém a hned vzápětí byl vyřešen. První půlka celkem o ničem. Na oddechovku tomu chyběl humor. Celkově se mi to špatně četlo a nesedly mi ani postavy. Tak třeba zase jiná od autorky to vylepší.

Raislin
03.10.2022 4 z 5

Krásná, milá, nenáročná oddechovka, když se chcete zasnít a zasmát. Autorku mám ráda. Prostě kniha na deštivý den.

lihate
02.10.2022 5 z 5

Knihy Whitney G. mě většinou dost baví a mám je ráda. Autorčin styl psaní je poměrně odlišný, a zvlášť v této knize mi hodně sedly převážně krátké kapitoly. Navíc svižný, vtipný, milý děj, který ale nebyl v žádnou chvíli nudný se také velice dobře četl.

Hayden hned v první větě knihy dává slib. Hned tímto úvodem si mě kniha získala. Přišlo mi to vtipné a nové. Jenže ať jsem čekala, že provede cokoli, prostě jsem mu nějak důvěřovala a věřila, a ani jednou mě nenapadlo ho nenávidět.

Penelopa je hrozně milá osoba. Miluje krasobruslení, což je moc príma koníček a navíc umí odseknout nebo mít sarkastickou odpověď téměř na cokoliv. A to je další skvělá věc, kterou Whitney nezapomene zakomponovat snad do žádné své knihy.

Celkově mě kniha bavila, ačkoliv jsem možná čekala trochu víc dramatické linky.

Kristy.Seb
02.10.2022 3 z 5

Chlap, který ti dá ultimátum, aniž by bral v potaz, jak se cítíš, nestojí za tvůj čas.

Naprosto jsem se nechytala v časech! Velká škoda, protože jinak by to byl čtivý příběh..

Anor505
30.09.2022 3 z 5

Knihu jsem si přečetla, protože mě zaujala anotace. Ze začátku jsem měla problém s orientací v čase, skoky mezi minulostí a přítomností mě trochu mátly, ale nakonec si to "sedlo".
Ve výsledku to byla taková příjemná romantika na jedno sychravé odpoledne, kterou si ale za týden už nejspíš nebudu pamatovat.

Jita160
29.09.2022 5 z 5

Whitney prostě umí psát poutavě. Tento příběh je známý a ohraný, ale ona do něho umí dát něco navíc. Přechody z přítomnosti do minulosti mně ze začátku trochu rozptylovaly ,ale postupem čtení jsem pochopila že to je právě to něco ,,navíc".
Autorka vás zahákne a nepustí ,musíte číst abyste zjistili jak ty dva hlavní hrdinové, kteří byli jako kočka s myší dá dohromady.

hana1039
28.09.2022 3 z 5

No, tentokrát jsem trochu zklamaná, protože vím, že autorka to umí o moc lépe... začátek, řekla bych tak nejmíň za polovinu :-) se mi zdál ztřeštěný a o ničem... možná poslední třetina už měla nějaký spád a něco se dělo... určitě se k ní už nebudu vracet,je mi to líto...

Radka1727
26.09.2022 3 z 5

Tentokrát to bylo v úplně jiném stylu než jsme u Whitney G. zvyklé .... Mně osobně začátek a střídání časové osy příběhu moc nesedlo. Sex na veřejných záchodcích čelem k zrcadlu jak přes kopírák z Výpovědi... Takže docela zklamání.

rampapa
26.09.2022 5 z 5

Tak tohle se mi moc líbilo. Hned jsme se do knížky zamilovala a přečetla jsem jí ani ne za tři hodinky. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od této autorky.

Literarytwins
24.09.2022

Romantický příběh zahrnující přechod od přátelství k lásce, "zapovězenou" lásku k mladší sestře svého nejlepšího kamaráda, břitký humor a ostrovtip, to vše vám nabídne tato kniha od autorky Whitney G. Já nevím jak vy, ale já jsem jejímu stylu psaní dost propadla a její knihy miluju. Vždy se u nich nasměju, a nejen to. Ona dovede ve čtenáři vyvolat různé směsice emocí od smutku, rozhořčení přes štěstí a pobavení. Whitney patří mezi mé nejoblíbenější autorky a mezi skvělé knihy řadím i tento kousek od ní a rozhodně doporučuji si ho přečíst! A teď k samotným postavám. Hlavní hrdinka, snad největší smolařka, co se milostného života týče, se mi líbila a bavila mě. Chvílemi mi lezla na nervy cca kolem poloviny knihy a štvala mě hodně tím, jak se k Haydenovi chovala. Nicméně vzhledem k zázemí a okolnostem, ve kterých vyrůstala a kterými si prošla jsem se jí pak moc nedivila a "odpustila jí". Nicméně místy byla taková naivní pohádková princeznička. Na druhou stranu Hayden byl neskutečná střela a zamilovala jsem si ho hned. Navíc jejich slovní přestřelky a vztah, který měli byl prostě bomba. Komu bych dala v knize lepáka byl bratr Penelopy, ale co už. Naopak koho mi bylo až žalostně líto a s úsměvem jsem s ním soucítila byla postava Lawrence, který měl chudák náběh asi na 15 infarktů v průběhu příběhu. Celkově mě to bavilo, bylo to svižné, vtipné, žhavé a dalo mi to vše, co jsem od dobré knihy očekávala.

petusska01
24.09.2022 4 z 5

Celkovo hodnotím príbeh ako zaujímavý, za prvé som sa asi nestretla s takto písaným príbehom, teda zo strán oboch postáv, minulosť aj prítomnosť, za druhé relatívne príbeh je originálny, pretože toľko rozchodov a chlapov u jednej ženy som veru nečítala ešte :) príbeh ako celok teda hodnotím dosť pozitívne. Čo sa týka hlavných postáv - mám dojem, že Penelopa u mňa ťahala za kratší koniec. Chápem jej rodinnú situáciu (Travis nebol až tak ok brat) ale bola dosť sebecká a egocentrická, akoby sa v rozhovoroch s Haydenom všetko točilo iba okolo nej a mala som dojem, ze ona mu nijako nepomáhala (neopytala sa ani ako sa má, vždy zacala hned o sebe), pritom on sa o ňu staral teda nadmieru, postavil si ju nad prácu, nad ľudí. Koľkokrát sa spomína, že Pen nikoho nemá, ale zrovna som si nevšimla, že by mal Hayden nejakých kamošov, okrem ľudí z práce...a Travisa. Penelopa super tvorila spoločný príbeh, dialógy a aj tú romantickú zápletku, ale inak by som ju nechcela mať za kamošku. Môj názor, pardon. Inak je tam ale dosť veľa aj bočných liniek, splnenie si sna, tragické udalosti, vzťahy v rodine, sláva...Príjemná kniha, určite stojí za prečítanie. Každý si v tom niečo nájde.

Knihy_nad_zlato
23.09.2022 4 z 5

Líbilo se mi, jak tu byly spojený dva typy romantických linek do jedné. Bylo tu jak hate to love, tak i friends to lovers. A bylo to zatraceně dobrý.
Knížka je napsaná ve dvou časových rovinách a navíc ještě z pohledu obou hlavních postav.
Jedna časová linie sleduje jejich hate to love romantickou linku, druhá pro změnu jejich friends to lovers. Což bylo neskutečně zajímavý.
Kór, když obě hl. postavy jsou super. Penelope je skvělá hlavní hrdinka, sice nechápu ten její život a proč se tak hnala za vztahama, ale zrovna za tohle ji soudit nehodlám. Naprostou většinu času se chovala rozumně. Líbilo se mi její nasazení pro svůj sen, stejně jako její přátelství. Fakt. Tuhle holku chcete za kámošku.
Hayden byl taky skvělej. Jasně, taky má svý mouchy, to ale každej. Tenhle týpek tomu dodal tolik humoru. Třeba ten jeho způsob zaplašení negativních zpráv o něm. A opět, to přátelství. I tohohle týpka prostě chcete za kámoše.
Moc moc mě bavilo sledovat vývoj jejich vztahu. V obou časových liniích. Bylo to zábavný, milý a prostě krásný. Co víc k tomu říct?
Zatím nejlepší knížka, kterou jsem od autorky četla.

Ralemo
22.09.2022 5 z 5

Opět skvělá knížka od výborné autorky! Moc jsem se těšila a jsem příjemně překvapená. Zajímavý příběh ze sportovního prostředí, hlavní postavy mi sedly. Jak se říká protiklady se přitahují a co se škádlívá, to se rádo mívá. Neskutečné přátelství, které i přes všechny neshody a nedorozumění přejde v lásku. Začátek lehce zdlouhavý, myslím, že pár kapitol o Penelopiných ex by mohlo být přeskočeno, každopádně konec stál za to. Dějová linky a její přeskakování z minulosti do přítomnosti kolikrát mátla, člověk musí být neustále ostražitý, každopádně kniha určitě stojí za přečtení a zaslouží si plný počet hvězdiček.

adela2230
22.09.2022 4 z 5

Na oddechovku dobré. Ze začátku jsem měla problém se začíst, ale pak se to přehouplo a příběh nabral spád.

Whitney G. (p)
americká, 1988