Dějiny Japonska

Dějiny Japonska
https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60383/bmid_dejiny-japonska-FF4-60383.jpg 4 20 20

konicekbily
25.10.2022 3 z 5

Na tuto knihu není možné napsat jednoznačně kladné, záporné ani střední hodnocení. Při čtení jsem si musel vybrat, co chci číst. Je tam ohromná spousta informací - a to i dob před Kristem, o různých období z dějin Japonska. Ale výběr informací je tendenční našemu starému režimu - je to hlavně o třídnímu boji. Takže mě napadá - nechybí informace o historii, kde není třídní boj prvotřídní a nejsou tedy vynechány důležité třeba i mezinárodní vztahy a dohody. A toto tam opravdu asi chybí!

Kajatopol21
07.01.2021 5 z 5

Až na ideologický konec je to výborná kniha!

siaga_shotgun
17.10.2019 3 z 5

Dobrá kniha, dobré informace, bohužel hodně poplatné své době. Autorka se chtěla hodně zalíbit komunistickému režimu a je to z knihy hodně cítit.

Elerrina
12.05.2019 1 z 5

Velmi podrobné, ale bohužel ideologií minulého režimu nepříjemně znetvořené dílo. Hlavně žvásty o třídním boji rolnictva a chudiny a vyzdvihování utlačovaných mas jako dějotvorného elementu tam, kde víme, že hrály hlavní roli politické intriky konkrétních lidí, jsou k nevydržení. Lze číst pouze jako doplněk k jiným, objektivnějším studiím.

Nika320
16.04.2019

Velmi podrobné. Pokud chcete znát stručné dějiny Japonska, určitě se do této knihy nepouštět - je hodně podrobná.

tsal
24.02.2013 4 z 5

Skvělá kniha, která poskytuje mnoho informací o historii a kultuře Japonska. Problém nastává až s obdobím Meidži (1868), kdy začíná být bohužel znát politický vliv minulého režimu. Na současnější dějiny tedy doporučuji jinou knihu.