Hora děsu
Emily Rodda (p)
Deltora - Země nestvůr a kouzel série
Dobrodružství Jasmíny, Liefa a Barda pokračuje. S pronásledovateli v patách se vydávají ke strašlivé Hoře Děsu, kde leží pátý ze sedmi mocných kamenů, které jsou sto svrhnout krutého samovládce. Využívají pohostinnosti legendárních Milu, rasy, která kdysi obývala Horu Děsu a s jejich pomocí se dopravují přímo ke zlem opředenému místu své strastiplné cesty. K družině se přidává milé mládě - Prin, které svými schopnostmi i nadšením pomáhá skupině seč může. Hora má mnoho nebezpečí (např. zlovolní gnómové), mnoho tajemství i hádanek, které musí poutníci vyluštit, aby se utkali s vládcem Hory Děsu, ropuchou Gelikem. Pátá část fantasticko-dobrodružného příběhu pro děti. Skupina odvážných putuje k Hoře Děsu pro další z kouzelných drahokamů, které mají moc svrhnout krutého krále.... celý text
Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2012 , Fragment (ČR)Originální název:
Dread Mountain, 2001
Další přečtený díl a stejně jako ostatní perfektní. Útlá knížka a tolik se toho vždy stane. Ani chvilku se nenudíte. Můžeme vřele doporučit =)
Hezky dětsky naivní a skoro bych řekl nevinné, ale na něco takového jsem měl zrovna chuť, bezelstné oddechové čtivo, takže vcelku spokojenost. Logické nedostatky nechme stranou, v příbězích, jako je tento by se jich našlo dost, ale o to tu nejde. Jde o svět, kde "dobro" vždycky zvítězí a ti špatní se často ukážou být jen ukřivděnými a když se vše vysvětlí, všichni si padnou do náruče. Občas dostanu chuť na něco tak zvráceně pozitivního.
Pro mě asi nejlepší díl ze série. Trošičku mi to místo připomínalo Hobita - Pána prstenů a horu plnou skřetů :) možná proto mi tenhle díl přirostl k srdci nejvíce :)
Tento díl se dlouho rozjížděl. Ač byla tato čast světa s gnómy zajímavá, bylo zde málo rébusů a hádanek. Jelikož si myslím, že právě na tom série Deltory stojí, musím ji hodnotit jako jeden z těch slabších dílů, což je škoda, neboť svět nebyl vykreslen špatně.
Pátý díl Deltory. Nezklamal a naladil na další pokračování. Líbil se mi, i když byl takový rychlý. A milové jsou krásná stvoření. Hned bych jedno brala domů :)
Úžasná časť... autorka presne opísala ekosystém v okolí hory strachu ako sa to potom vsetko vyvinulo a aké to malo následky... a celkovo to potom dod ako na reálnosti. Len mi to príde až príliš rozprávkové...
Tohle bylo taky krásné pokračování. Trojice hrdinů potkala mily, kteří museli odejít z Hory děsu, když to tam ovládlo zlo. Maličká Prin, jim byla nápomocná, pomohla jim zahnat obra, na kterého hodila pálivý červený mech. Když došli až k Hoře děsu, zjistili, že tam přebývá veliká ropucha, které slouží naverbovaní spojenci pána zla. Ona měla na hlavě zasazený elbait. Nakonec se jim ropuchu podařilo zneškodnit a ta se proměnila ve strom. Milové se vrátili, aby tam zase začali bydlet a živit se těmi trnitými stromy. Další drahokam získali, jaký bude další?
Hora děsu je plná nových stvoření a faktů, ale pro mě je jedním z nejslabších dílů série.
Zápletka mi přišla o něco méně zajímavá,než v ostatních dílech,ale samozřejmě Deltora je Deltora :-)
Společně s Jezerem prokletí nejlepší knihy série, které nepostrádají nic, co by tento druh fantasy měl mít.
2004 | Lesy Hrůzovlády |
2009 | Klíč |
2006 | Jeskyně strachu |
2007 | Dračí hnízdo |
2004 | Jezero prokletí |
Opět skvělý díl, už se těším až si přečtu další :)