To je ale smola
Jeff Kinney (p)
Deník malého poseroutky / Denník odvážneho bojka série
Gregovi Heffleymu sa lepí smola na päty. Rowley sa naňho vykašľal a nájsť nového kamoša sa mu nedarí. Po pár omyloch si povie, že svoje rozhodnutia nechá na náhodu. Vytrasie z magickej gule správne odpovede alebo oľutuje, že ju vôbec našiel? Pre čitateľov od 10 rokov. Z anglického originálu Jeff Kinney: Diary of a Wimpy Kid: Hard Luck (Amulet Books, New York 2013) preložila Elena Guričanová.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2016 , Ikar (SK)Originální název:
Hard Luck, 2013
Nápad s koulí byl fakt dobrej... Opět to není nic u čeho by jste se váleli smíchy po zemi a jsou tam místa, která rozesmějí....
Od sedmého dílu začínám přicházet Gregovi víc a víc na chuť, jako by se jeho - nepříliš následováníhodná povaha - proměňovala.
Nejprve mi kromě smíchu začalo být u knih chvílemi tak nějak hořko - sladko, jako by se mi silněji vracely vzpomínky na dobu dětství a dospívání, kdy nás dospělí nemohli uchránit před negativními prožitky, a co všechno nás v té době formovalo ve vztazích.
A v tom všem, čemu je Greg vystaven, hledá dost odhodlaně svou cestu - sice cestu nejmenšího odporu za použití, či využití všeho a všech kolem, ale už tam častěji a častěji probleskují i jiné jiskřičky.
Velký plus za to, jak obnovil přátelství s Rowleym !
Už nejsi Gregu jen vtipný a bezvadně malovaný, ale už jsi mi i bližším :o)
Už se těším na nový díl. Deník malého poseroutky zbožňuju. Mám ho vždycky přečtený do týdne a ilustrace jsou dokonalý.
Kniha se mi velice líbila. Nemá cenu dál rozebírat detaily. Skvěle napsaná a vtipná. 5* :-)
Děti poseroutka baví a chtějí další díly. No jasně, že je baví, když je z větší části vtipně ilustrovaná. I já jsem ji měla za necelé dvě hodiny přečtenou a to má 217 stran. Text je jednoduchý a píše ji sám malý kluk Gregory. Chování Gregoryho bylo někdy dětsky sobecké – to je v pohodě, ale mohlo z toho pramenit větší poučení, které mi tam chybělo. Ale to by možná už ty nečtecí děti nebavilo. To je těžké říct, co je lepší. Děti jsou rozdílné – to je logické. A tak docházím k závěru, že je fajn, že jsou i knihy tohoto typu, které s pomocí obrázku podněcují dětskou fantazii.
deníky humor komiksy škola spolužáci
2009 | Deník malého poseroutky |
2011 | Psí život |
2016 | Staré dobré časy |
2009 | Rodrick je king |
2011 | Ošklivá pravda |
Nevím, no, nejsem cílová skupina, četla jsem to jenom ze zvědavosti, abych udělala radost kamarádčinu synovi a také, abych si udělala aspoň trochu představu o tomto současném fenoménu, jelikož mám doma 7-letou dcerku, ale budu se snažit, aby šla jinou knižní cestou, nemyslím si, že by jí četba Poseroutků byla v něčem přínosná....snad jen v tom negativním slova smyslu, že by si uvědomila, jak se kamarád k druhému kamarádovi určitě chovat nemá, že Gregův přístup k povinnostem opravdu není ten správný atd....po přečtení jsem si pak nadávala, že i těch 50 min, které mi trvalo knihu přečíst bylo zbytečně promrhaných a mohla jsem je využít mnohem užitečnějším způsobem