Výprava za teplem
Jeff Kinney (p)
Deník malého poseroutky / Denník odvážneho bojka série
Blíží se Vánoce a Heffleyovi se rozhodli, že před zimou a svátečním stresem utečou na tropický ostrov, trochu si odpočinout a přijít na jiné myšlenky. Jenže brzy zjistí, že to tu nebude zase takový ráj. Rodinnou pohodu vytrvale kazí spáleniny od slunce, žaludeční potíže a jedovatí pavouci. Podaří se dovolenou nějak zachránit?
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2017 , CooBooOriginální název:
The Getaway, 2017
Opět je to jednou zase zábavný díl poseroutky. Myslím, že tomuto dílu prospělo, že se neodehrávalo v jejich typickém prostředí (domov, škola), ale na rodinné dovolené v cizí zemi. Velmi jsem se pobavila. :D
Nejsem už cílová skupina, ale poseroutku si vždycky ráda přečtu. Jak už je ale stále více a více pokračování, knížkám pomalu upadá kvalita. Předchozí díl Všechna sláva byl hodně slabý. U tohoto jsem se alespoň párkrát zasmála, ale i tak jsou první díly nejlepší.
Upřímně jsem se už bál, že to už nebude ono. Že už je toho MP přeci jenom moc a že by se měl Jeff zase soustředit na něco jiného. To naštěstí není pravda, toto je asi jeden z nejlepších MP ze všech což mě velmi mile překvapilo. Jasně, bylo to vlastně to že Hefleyiovi poslal na dovolenou a pak dával prostě faily které se mohou stát ale to je jedno, dokud se to umí pojmout fakt vtipně, to Kinney umí takže za mě 5* bez problému
I když už tyto díly nejsou to, co bývaly ty první, zasmála jsem se i při četbě tohohle. Člověk si jen říká: "Panebože, ať takhle nedopadne naše dovolená!" :D
Všechny ostatní díly jsem četla před pár lety, ale tenhle mi přijde asik nejlepší. Je léto a hledala jsem jednu jednohubku a oddychovku na max.jednu až dvě hodiny. Našla jsem ji. Zavzpomínala jsem si u ní na moje cetování a zasmála se. Zhltnuta za méně než 45 min.
Prostě super :)
Já prostě nevím, přijde mi, že už deníky malého poseroutky nejsou to co bývaly... Šíleně mi začalo vadit, že se postavy nevyvíjí a nestárnou. Autor by to podle mě co nejdříve ukončit
Opět velice zábavná knížka od Kinneyho, občas se divím, kam na ty nápady autor chodí. To si tak čtete, najednou tam je nějaká bláznivina a vy se musite smát, ať chcete nebo ne. A když ne, tak se o to postará neméně vtipný obrázek. Tohle čtení se dětem prostě musí líbit!!!
Tenhle díl se mi líbil, nejvíce vtipné byly místa s tím pavoukem, úplně jsem v tom viděla svoji ségru. Jinak příjemná oddechovka na večer.
Docela jsem se obávala, aby tento díl nebyl propadákem, nicméně jsem velmi spokojena. Po dlouhé době díl, který mě opravdu pobavil, byl vtipný, bez hluchých míst, věřím tom, že se mlaďochům bude líbit. U nás měl úspěch jak u devítileté dcerky, tak i u mě, coby její matky.
Jsem příjemně překvapená, že tento díl nebyl tak špatný jako ten předtím.
Minulý díl byl podle mě zatím nejhorší díl poseroutky vůbec. Přiznám se, že mi trochu vrtá hlavou, jestli ten autor vůbec poseroutku ukončí (a jak).
Byla jsem připravená na brak, ke svému nadšení to tak hrozný nebylo! Autor se drží tématu, historky už nejsou tak absurdní, sice už nejsou tak vtipný, ale co už. Téma dovolené je fajn, autor píše vyloženě k tématu, což je fajn taky. Jen se bojím jedné věci: autor si téma cestování oblíbí a bude ho cpát do každého dílu. Dále mě štve další věc, což je nekonečnost téhle série, na které jsou desetiletá děcka téměř závislí. Já chápu, děti chtějí víc, ale sakra, to v padesátém dílu bude Greg lítat na měsíci? Protože fakt nevím, z kterých témat autor chce čerpat. Teď načal téma cestování, tak se obávám, aby ve třinátce Greg nepodnikl cestu kolem světa za osmdesát dní. I když doufám, že už se budu téhle sérii jen obloukem vyhýbat, což moc pravděpodobné není, jelikož moje drahá babi si už mastí kapsu, až ten posvátný třináctý díl vyjde.
Příjemná oddechovka, která pobaví. Akorát už to holt není taková pecka jako předchozí díly.
Ikdyž jsem si myslela,že tento díl bude o ničem,protože přece jenom je to dvanactý díl série,musím uznat,že jsem nadšená,a řadím ho mezi ty nejlepší.Tato kniha mě bavila číst,i přes to,že normálně čtu většinou romány.Strašně jsem se nasmála a musím uznat,že vtipných "scén" tam je dost.Autorovi se kniha opravdu povedla,a čtenářům doporučuju : )
Bál jsem se. Opravdu jsem se bál, když jsem zjistil, že po několika letech, kdy si Kinney své nápady hodně šetřil a nechával proležet v hlavě, opět vydal dva tituly za jeden jediný rok. Nebýt prosté náhody ,asi bych se o 12. díle dozvěděl až v květnu, již tradičním období zjevení nového dílu na českém trhu. Po 2 hodinovém přelouskání, které je u téhle stále čtivé série již zvykem, mohu ovšem říci, že laťka, kterou si už s prvním dílem kdysi tak vysoko nastavil, se dá překonat jedině v jeho hlavě a stále se mu to daří. Dělá konkurenci sám své budoucnosti, která už ale v době, kdy předchozí díl vychází na světlo světa, je o krok napřed a Greg má ve svém nekonečném pubertálním životě stále co dočinění s nejrůznějšími a hlavně pořád neotřepanými druhy životních potíží, se kterými se dokáže více než ztotožnit kdokoli z nás. Stále prostě žasnu nad tím, jak živé a čtivé dokáže Jeff poseroutky psát. A už teď se opět těším na další knížku.
deníky děti humor komiksy dovolená spolužáci zábava
2009 | Deník malého poseroutky |
2011 | Psí život |
2016 | Staré dobré časy |
2009 | Rodrick je king |
2011 | Ošklivá pravda |
Celkem dobrý, četla jsem i lepší poseroutky, ale taky se mi to líbilo.