Deset kroků k radosti
Max Kašparů (p)
Byli jsme povoláni k životu a součástí jeho dobré kvality je také pocit radosti a štěstí. Absolutně šťastný ovšem není nikdo na světě. Ani perský šách, ani naftový magnát z Kuvajtu. Bažení po dokonalém štěstí je klamné, a někdy může vést naopak k pocitu zmarnění nebo dokonce k chorobnému stavu těla či psychiky. Máme-li žít o něco šťastněji, musíme pro to něco udělat a vrátit se ke staletími ověřené životní praxi a k moudrosti otců. Desatero kroků, které nabízí obsah této útlé publikace, je spíše nabídkou jak být šťastnější než kompasem, který by ukazoval směr k dokonalému štěstí.... celý text
"Existují kolem nás lidé a věci. Lidi bychom měli milovat a věci používat. Bohužel došlo k tomu, že lidé milují věci a používají člověka. Zaměnili jsme prostředek a cíl."
Aktuální v dnešní době....
Kniha je malá formátem, ale velkým povzbuzením pro současný svět.
Maličká knížka plná velké moudrosti. Na pár stránkách je popsán jednoduchými slovy celý smysluplný život. Doporučuji pro radost, zamyšlení i úlevu.
V útlé knížce, krásně ilustrované, dostáváme rady, jak dojít k opravdové radosti v příbězích, které obsahují zásady, jak dosáhnout pravé štěstí.
Miluj a odpouštět! Zajeď na hlubinu! Nepřestávej žasnout! Věř! Žij přirozeně! Hledej smysl života! Nic nevzdávej! Buď bohatý uvnitř! Nestavěj babylonskou věž! Žij jako svatý Vintíř!
Autor ukončuje cele ponaučení slovy: "Držme se dobrých zásad a mějme lásku k člověku. Potom se budou kolem nás dít zázraky. K naší radosti.
Autorovi se podařilo říct pár důležitých životních pravd srozumitelně, lidsky a stručně, čímž stvořil skvělou minipříručku, která by v podstatě stačila jako průvodce životem pro slušného člověka. Jak je knížka jednoduchá, tak je pěkně udělaná, a výtvarný doprovod je prostě luxusní :)
2008 | Do výšky volím pád |
2015 | O zemi beze studu |
2020 | Deset kroků k radosti |
2007 | Třicet případů aneb Malé, bílé, kulaté |
2006 | Hypnóza, pastorální kauza |
Malé kroky k životnímu štěstí.