Zpočátku jsem měla dojem, že knihu ani nedočtu. První kapitoly jsou napsané velice chaoticky a ztrácela jsem se trochu v čase i v postavách. Navíc mě silně iritoval hlavní hrdina, hrubý, cynický a sobecký sedlák, který se hospodářem stal, když mu ještě "teklo mléko po bradě", ale nezdráhal se zacházet i s lidmi o dost staršími nadřazeně a hrubě, a který nakonec k stáru otočil a svůj přístup k okolí změnil, když zjistil, že jemu samotnému "ujel vlak". Poslední kapitoly jsou psané o něco čtivěji než začátek, nakonec jsem tedy knihu dočetla.