Láskyplná smrt
Stanislav Češka
Detektiv Berka série
Stanislava Berku, bývalého šéfa jihomoravské krajské mordparty, tentokrát vyhledá jeho spolužák, známý advokát Nebeský, který zastupuje klienta obviněného z vraždy své milenky. Důkazy jsou přesvědčivé a vše ukazuje na to, že inženýr Zábrana svou přítelkyni skutečně zavraždil. Advokát má ovšem jisté pochybnosti. Berka zpočátku neví, co si má o obviněném myslet. Když však postupně odkrývá životní tajemství mrtvé ženy, zjišťuje, že její milenec není zdaleka jediný, kdo by měl motiv a možnost tuto vraždu spáchat…... celý text
![pepa4081 pepa4081](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/123920/m_pepa4081-ON3.jpg?v=1590249864)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Líbila se mi o trošku víc, než některé jiné v této sérii, i když vraha jsem tentokrát uhodl.
Velmi uspokojivé.
![rafan65 rafan65](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/273854/m_rafan65-vdz.jpg?v=1603886699)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Panečku tak toto byla opravdu hodně vydařená detektivka. Neměl jsem přečtenou ani půlku knihy a už jsem znal vraha. Po přečtení další čtvrtiny jsem si říkal, houby to je blbost to udělal............ No a nakonec je vrahem.................?
![fruitbueno fruitbueno](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/23207/m_fruitbueno-Vxb.jpg?v=1690350857)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Mohlo by to být poměrně dobré čtení nebýt naprosto neživotných dialogů postav (vždyť tak mluví kniha, ne živí lidi, proboha!), odkazů na jiné knihy, prapodivných postřehů a komentářů hlavní postavy.
![Iwíček Iwíček](https://www.databazeknih.cz/img/users/78_/78606/m_78606-fzV.jpg?v=1459855057)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tato kniha se mi hodně líbila, je taková pohodová a četla se vcelku rychle. V tomto díle mě nadchla autorova dokonalá práce s jazykem. Úchvatný mi přišel hanácký dialekt, ale také další hrátky s jazykem, do nichž se jen tak někdo nepouští. Klobouk dolů.
Toto moje hodnocení také vypovídá o tom, že jsem se ihned po dočtení knihy pustila do jejího re-readingu. Úchvatné.
![bagel bagel](https://www.databazeknih.cz/img/users/67_/67165/m_bagel-q2p.jpg?v=1540832691)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Knih od tohoto autora jsem přečetla již více, ale tady mě pravdu štval hlavní hrdina a jeho poznámky a komentáře. A taky se mně nelíbily odkazy na předchozí autorovy knihy. Jinak byl ale děj zajímavý.
![milunka21 milunka21](https://www.databazeknih.cz/img/users/70_/70274/m_70274-k1r.jpg?v=1485553992)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Nikdy jsem z této edice nic nečetla a nikdy jsem nečetla českou detektivku, atkže to bylo pro mě poprvé a moc skvělé čtení.Byla jsem hodně překvapena, jak mě autor dokázal vtáhnout do děje.
2012 | ![]() |
2013 | ![]() |
2011 | ![]() |
2010 | ![]() |
2015 | ![]() |
Stanislava Berku mám ráda, je to spíš takový humor než detektivka. Vraha nabídl poměrně průhledně, zápletka ušla.