Mnohomluvná smrt
Stanislav Češka
Detektiv Berka série
Třetí příběh bývalého kapitána brněnské kriminálky, nyní soukromého detektiva Stanislava Berky, začíná opět na Berkově milované Brněnské přehradě. Berka je zde na výletě lodí s přítelkyní Lucií. Výlet však končí neočekávaně...
Zajímavě pojatý děj české detektivky s názvuky politikaření je vcelku čtivý a na poměry českých detektivek této edice i dobře zpracovaný. Klasická oddychovka.
Třetí příběh soukromého detektiva Stanislava Berky není špatný ale jeho rozuzlení jsem zvládl po přečtení slabé poloviny knihy. Potom mě děj už nebavil.
Tohle dočíst bylo pro mě spíš utrpení. Nebýt čtenářské výzvy, tak bych to odložil po čtvrtině. České detektivky mám rád, ale tohle mi nějak nesedlo :(
Děj detektivky probíhá až na jednu scénu hodně poklidně a nevím, jestli je to pro tento druh literatury pochvala. Avšak vyprávění soukromého detektiva se čte docela příjemně, nikde není nic násilně vymyšleno, vše je uvěřitelné a obrázky politického pinožení na našem politickém dvorečku jsou podle mne velmi dobře odpozorované. Není to tedy sice žádná bomba, ale mezi našimi detektivkami slušná úroveň.
Četla se celkem dobře, příběh není špatný, věřila bych i tomu, že se to u nás fakt může stát, ale nedokázalo mě to strhnout. Na můj vkus moc málo akční :-)
Vzhledem k tomu, že jsem četl už 3 knihy ze série o soukromém detektivovi Stanislavovi Berkovi, mohl jsem určité pasáže knihy přeskakovat, neboť autor prakticky stejnými popisoval postavy, které se v sérii již objevili. Zápletka nebyla moc zapletená, takže jsem se při čtení chvílemi nudil. Snad jen závěr jsem si přečetl se zájmem. Takový slabší průměr.
Detektiv Berka se dostane do uměleckých, politických a podnikatelských kruhů - a není to vůbec žádná procházka růžovým sadem ...
2012 | Případ úzké dýky |
2013 | Případ podivného gombíku |
2011 | Hořká smrt |
2010 | Starožitná smrt |
2015 | Případ zrazeného krále |
Nemám rád politiku, ale zde je podaná poměrně s nadhledem. Pěkná detektivka.
Velmi uspokojivé.