Muž s unavenýma očima

Muž s unavenýma očima
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206629/mid_muz-s-unavenyma-ocima-hm2-206629.jpg 4 572 572

Napínavý příběh s kriminální zápletkou se odehrává v rozmezí několika dnů v kulisách sychravé podzimní Prahy. Právě zde se tragickým způsobem protnou osudy čtyř osob: bývalého policisty Mikuláše, jeho kolegy Valiho, pohřešovaného majitele loterijní firmy a neznámého muže v kapuci, jehož role je pro životy ostatních klíčová. Vše začíná nečekaným zmizením podnikatele, po jehož stopě se díky zveřejněné finanční pobídce okamžitě vydává nejen policie. ačkoli pátrání zprvu vede jen k dalším a dalším otazníkům, postupně se jeho jednotlivé pramínky začínají slévat v jeden mohutný tok, který nakonec vyústí do děsivé scény, o níž ani jeden ze zúčastněných nestál… autor, píšící pod pseudonymem, je bývalý kriminalista a jeho příběh je založený na reáliích policejní práce. Jako někdejší detektiv může čtenáře konfrontovat nejen s činy jednotlivých postav příběhu, ale též s postupy a metodami práce těch, jejichž úkolem je takové jednání mapovat a odhalovat.... celý text

jarin58
16.07.2014 4 z 5

Ale jo,kniha není špatná,nestydím se za to že se mi líbila.

Marie F.
19.02.2014 5 z 5

Pěkná, styll připomíná Chandlera a Hammetta, je to i podobný styl

Neri
23.11.2013 3 z 5

Docela dobrá detektivka, která je zápletkou, postavami i reáliemi vcelku věrným obrazem dnešní doby. Příliš mi nesedl autorův styl vyprávění, tím ale rozhodně nezatracuji knihu ani autora a se zvědavostí sáhnu po jeho Vánoční zpovědi.

bbara155
20.10.2013 4 z 5

Trochu váhám, jestli se to vůbec dá nazvat klasickou detektivkou. Spíš mi to připadalo jako skutečný příběh převyprávěný jedním z účastníků. V každém případě si určitě přečtu od tohoto autora i další knížky. A doufám, že jich bude hodně a stejně dobrých.

Macek58
09.06.2013 3 z 5

Pohodové čtení.Objevuje se nový autor klasické české detektivky?

vitavita
10.05.2013 5 z 5

Na prvotinu velmi slušně napsáno, dá se dobře číst.