Děti nikoho

Děti nikoho
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126810/bmid_deti-nikoho-ge1-126810.png 4 205 205

Když David, John a malá Susanne osiří, skončí v rukou krutého strýce. Chlapci se rozhodnou, že utečou. Sestřičce slíbí, že se pro ni vrátí. Tehdy netuší, co dívenku u strýce čeká. V Nairobi lepší život nenajdou, skončí v dětském gangu, kde platí tvrdé zákony, drogy a násilí. John se z gangu vymaní díky dívce Kioni, zatímco Davida spaluje pocit viny za smrt malé sestry…... celý text

martinami
26.05.2017

Dočteno jedním dechem. Miluju knížky o Africe, i když to není ten pěkný pohled. Skvělá kniha a o to lepší, že je podle skutečné události. Tím víc bychom si po přečtení měli vážit, co máme. Od paní Hindrákové mám přečteno vše a nemůžu se dočkat další.

Veve131
29.04.2017 5 z 5

Knihu jsem přečetla za odpoledne. Skvělý příběh a nedovedu se představit jak to ty děti zvládnou. Rozhodně to není moje poslední kniha od této autorky. Těším se na další.

Danago
26.04.2017 4 z 5

Tato knížka je rozhodně o moc lepší než byla Dobrovolnice. Velice dobře se četla, to se jí nemůže upřít. Přesto pro mě to byla opět spíše pohádka z Keni. Román pro ženy a dívky. Téma slibovalo drsnější příběh, ale ten se nekonal.

harena
16.04.2017 4 z 5

Hanka Hindráková je výborná vypravěčka, která ví, o čem píše. Román je inspirován skutečným příběhem jejího přítele Davida, kterému je také věnován a který je jedním z hlavních dětských hrdinů. Opravdu čtivým způsobem popisuje osudy afrických obyvatel, zvlášť se zaměřuje na osiřelé a opuštěné děti a románovou formou nám zpřístupňuje jejich nelehký život ve slamu, dětské gangy,popisuje ohavný zvyk obřízky děvčat atd. Ale je to také román o lásce a přátelství. Kniha se čte sama, žádné hluché místo a okamžitě se ocitnete v Keni, kde vše prožíváte s hlavními hrdiny . A závěrečný epilog?

"Někdy se zdá, že už nemůže být hůř. Když člověk ztratí všechny své blízké, přijde o střechu nad hlavou a neví, co bude zítra. Nemá peníze na jídlo ani na lékaře..............................
I když to v ten moment člověku nepřijde, vždycky existuje naděje. Světlo na konci tunelu. Přesně tak, jak David napsal ve své knize - a jeho příběh zakládající se na pravdě je toho důkazem."
Potěšilo mě, že je to česká spisovatelka, určitě doporučuji k přečtení a jdu na další její knížky.

Dala
12.04.2017 5 z 5

Skvělá knížka

Jolina
05.04.2017 3 z 5

Těšila jsem se na tento příběh, ale bohužel mi přišel povrchní. Ano, četl se dobře, příběhy byly silné, ale myslím si, že se z námětu dalo vytěžit víc...

Iwíček
27.03.2017 5 z 5

Wau, tak tato kniha vážně stála za to. Neskutečně silný příběh od autorky, kterou jsem si již oblíbila při četbě Lovců lebek. Tato kniha je však z úplně jiného soudku a já si užila život se sirotky z Afriky. Příběh je vcelku smutný, ale pointa stojí za to... Mohu vřele doporučit. Pokud máte rádi příběhy ze života a nebojíte se reality, určitě se do ní pusťte. Garantuji, že nebudete zklamáni.

katka.mala
13.02.2017 5 z 5

Velmi zajímavá knížka na téma děti ulice. Přečetla jsem ji za jeden večer.

navi11
30.09.2016 2 z 5

Kniha pro mě nakonec zklamání. Zprvu jsem byla nadšená jak se příjemně čte, téma velice atraktivní a moc knih na podobné jsem nenašla. Bohužel amatérský styl psaní a nesourodost, mě rozčilovat po zbytek knihy. Příběh mapuje osudy asi 7 lidí během 20 let. Některé zásadní a zajímavé události jsou popsané během pěti vět, jiné části jako např. intimní spojení dvou postav je popsáno na dvě strany (Ať se na mě nikdo nezlobí, ale v knize podobného typu nemají věty typU: "vystřelovaly jí výbuchy vášně, když do ní pronikl" co dělat. To si můžu přečíst 50OŠ). Náhody jsou nereálné a celková zkratkovitost mi nedovolila si postavy nijak oblíbit.

nikikostadinova
25.07.2016 5 z 5

Některé části byly hodně zvláštní ale celkové mně kniha strašně zasáhla. S Afrikou jsem nějak spojená odmalička a většinu věcí jsem čekala ale přesto úžasný zážitek.

angelak
01.07.2016 4 z 5

Krásný - smutný příběh - ale moc stručné napsané.

lucie2371
16.01.2016 5 z 5

Příběh mě dojal a občas mi i slzička ukápla.Jakmile se do této knihy začtete,vžijete se do děje.

iresim
25.11.2015 3 z 5

Stejně jako u Dobrovolnice, moc stručné, stálo by to za větší rozpracování.

zimka.r
14.09.2015 4 z 5

Knih na podobné téma jsem četla už několik, ale touto formou to byla první. Velmi mne zaujala už od prvních stránek! Akorát překvapil závěrečný "happy end" :)

Dana12
16.06.2015

Kniha je velmi pěkně napsaná, taky já jsem ji stihla přečíst během jednoho dopoledne.
Mohu jen doporučit.

livana
31.03.2015 5 z 5

kniha se velmi dobře četla, ale velice smutné příběhy. Nechápu, jak to ty děti mohou zvládnout.

Evik30
20.02.2015 5 z 5

Kniha je velmi pěkně napsaná. Drsné prostředí Afriky, surovost, násilí, dětské gangy, krutý život, nemoci. Čte se rychle, není moc objemná, takže je přečtená za 1 den. Určitě doporučuju k přečtení. Dozvíte se spoustu zajímavostí.

luccil
25.11.2014

Přečetla jsem jí jedním dechem za jedno odpoledne. Mám moc ráda knihy z africkou tématikou a když jsou podle skutečných událostí, tak ještě lepší. Tuhle knihu doporučuji.

amalka 100
02.09.2014

skvělá kniha je smutné jak krutý život mají některé děti v africe :-( určitě doporučuji přečetla jsem ji za jeden den

Marky.F
27.08.2014 5 z 5

Knihu doporučuji k přečtení, aby se člověk dověděl, jak se jinde ve světě žije. Dál k tomu nemám slov.