Dětí se nevzdám
Soheir Khashoggi
Napínavý příběh Diny Ahmadové, která se provdala za jordánského muslima, se odehrává v současném New Yorku. Dinin život vypadá téměř ideálně – manžel Karim patří k úspěšným diplomatům, s výchovou dvojčat Aliho a Suzzane pomáhá Dině Karimova pečlivá příbuzná Fatma a Dinino květinové dekorační studio Mozaika sklízí úspěchy. Jednoho dne však Dina po návratu z práce zjistí, že dvojčata zmizela a že za vším stojí právě manžel Karim. Dina odcestuje do Jordánska, vyhledá manžela a pokusí se získat děti zpět... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2010 , AlpressOriginální název:
MOSAIC, 2003
Napínavý román na základě skutečností které se občas stávají. Američanka si vzala muslima a po letech unese do své do noviny jejich děti. Začíná boj o jejich navrácení.
Jedná z prvních přečtených knih s touto tématikou. I v Americe jsou bohužel stejně hloupé ženy jako v Evropě. Okouzleny Muslimy, nepočítají s následky.
Téma bylo zajmavé, ale zpracované celkem nudně. Osudy kamarádek mohly být klidně v jiné knize. A ten happy end to byl teda end.
Och. Tak tahle knížka těžce zavání otřepaným románem pro ženy, který opravdu nemusím. Měla jsem pocit, že autorka snad ani nemá o tématu únosu dětí do islámských zemí páru a napsala tuto knihu hlavně proto, že to je vděčné a populární téma, na které bylo napsáno už opravdu hodně knih (a zjevně i lepších než je tato). Román je spíš postavený na vztazích (a to bohužel dokazuje i fakt, že se v knize útržkovitě objevují pasáže s popisem soukromého milostného života Dininých kamarádek - to mi v ději přišlo trochu nasílu natlačené :( Konec vyloženě jak z pohádky. Už tam chybělo opravdu jen "... a žili spolu šťastně až do smrti" Jediné plus je snad to, že se kniha dobře četla - taková oddychovka.
Kniha se dobře čte, ale znám lepší knihy s touto tématikou. Nelíbily se mi zbytečně detailní popisy života kamarádek, ale zase je to jedna z mála knih tohoto tématu s dobrým koncem.
Velice čtivá kniha s nezvyklým koncem. I když musím přiznat, že mi docela bylo líto Karima. Věřil, že to myslí dobře, bohužel to vzal za špatný konec a nakonec přišel o všechno.
Znova důkaz o šílených poměrech v islámských poměrech. měli by si to přečíst všichni, kteří s takovým mužem hodlají založit rodinu, co je čeká....
Kniha je hezká. Jen se mi nelíbí, aby příběh natáhli, až moc detailně se popisuje život kamarádek. Pokusy o únosy jsou super ale ten konec. Příliš nevěryhodný. Takhle to končí 1% ze 100%. Ale jinak fajn.
Kniha se čte dobře, jen si myslím, že ve skutečnosti stejné nebo podobné příběhy až tak dobře nekončí.
Hodně se mi kniha líbila, mám ráda tyto knihy s podobnou problematikou, navíc se do knihy dá docela lehce dostat a na moment uletět někam do Jordánska, to mě prostě baví.. !! :-)
Knoihu doporučuji. kdyby měla více stránek, tak bych se vůbec nezlobila. Četla se velice dobře.
Opravdu dobře se mi tato knížka četla a je opravdu jedna z mála knih s touto tematikou, která má dobrý konec. Určitě stojí za přečtení...
Mám ráda tuto tématiku! Kniha se mi moc líbila, můžu všem doporučit! Jen ten konec mi přišel takový .. jak to napsat .. nepravděpodobný .. ale určitě stojí za přečtení :-)
muslimské ženyAutorovy další knížky
2006 | Amira z harému |
2005 | Dětí se nevzdám |
2006 | Noční let / Dětí se nevzdám / Milionáři / Letní přístav |
2007 | Karima |
(SPOILER) Už jsem četla více knih na toto téma, ale ještě ne žádnou, kde by otec - únosce, své děti dobrovolně vrátil matce.