Diagnóza doktorky Scofieldovej
Henry Denker
![Diagnóza doktorky Scofieldovej Diagnóza doktorky Scofieldovej](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33219/bmid_diagnoza-doktorky-scofieldovej-1Cm-33219.jpg?v=1539029710)
Mladá neuroložka se snaží odhalit příčinu křečových záchvatů malého chlapce a musí při tom překonat řadu překážek.
Literatura světová Romány
Vydáno: 1984 , SmenaOriginální název:
The Scofield Diagnosis, 1977
![iva1154 iva1154](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/345219/m_iva1154-Ro3.png?v=1641237086)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Vůbec jsem nečekala, že by mě snad taková starší kniha - ještě v nějakém salátovém vydání vypůjčeném od známé - mohla zaujmout. Takže mohu pouze poděkovat čtenářské výzvě za to, že se člověk dostane ke knihám, ke kterým by se normálně nedostal.
![peeetta peeetta](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Velmi zajímavá i když starší kniha. V té době ještě neznali současné postupy v neurochirurgii. Bylo napínavé, jak postupují, aby zjistili správnou diagnózu.
![Silmarien Silmarien](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/160845/m_160845-lX5.jpg?v=1488100189)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Príjemná oddychovka z lekárskeho prostredia, dala som na odporúčanie kolegyne, keď som ju poprosila, nech mi nájde niečo "klasické z lekárskeho prostredia, kde bude hlavnou postavou žena a nebude to nič typu Robin Cook". Dostala som starosvetský príbeh s mnohými výrazmi z lekárskej terminológie, prípadom, ktorý bolo treba riešiť, byrokraciou, mocným mužom v pozadí, tvrdohlavou ženou, náznakmi feminizmu a zároveň to bolo všetko namiešané v príjemne sa čítajúcom príbehu, o ktorom sa mi možno nebude snívať nadšením, ale ktorý rozhodne neurazil.
![moudivlacek moudivlacek](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak to zas byla knížka jako ušitá pro mne. Miluji knihy z lékařského prostředí, notabene téměř na hranici psychologického románu. Je tu otázka řečená už tolikrát na světě - zvládne vysokou funkci lépe muž nebo žena - po profesní stránce určitě oba a co po psychické, jsou ženy labilnější, ustojí při práci i své další role?
Navíc je tu skvěle vylíčen příběh holčičky a chlapce a jejich rodičů, různé rodičovské lásky, různé přístupy k dětem, oba rodičů před nejhorším možným a jejich reakce na to.
Nechci moc prozrazovat, ale kdo má rád tuto problematiku, určitě doporučuji tuto knihu přečíst - opravdu stojí za to!
![adelinka adelinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Taktiež rýchle čítanie. Hlavnou postavou úspešný žena, ale ktorá to tiež v živote nemala ľahké a musela si prejsť krízovým obdobím. Ale ako lekárka je veľmi dobrá a nebojí sa povedať si svoj názor.
![cantona cantona](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/17132/17132-MQv.jpg?v=1410195829)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Další pěkná kniha od Henryho Denkera. Je o ambiciozní a sebevědomé lékařce, která se chce stát přednostkou neurologického oddělení jedné nemocnice a opět musí čelit lidem z vyšších vrstev, kteří šéfují této nemocnici a jejich povýšeného jednání. Jelikož si už v životě prošla peklem, tak si s nimi dokáže poradit. Teď se ještě musí vypořádat s malým pacientem a jeho záchvaty a taky s jeho rodiči, kteří patří též do již zmiňované vyšší vrstvy.
![rengers rengers](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Hlavní myšlenka knihy je psychologie rodiny a dítěte. Děj se sice odehrává převážně v lékařském prostředí, ale rozhovory hlavních hrdinů je směrován na domácí půdu a rodinné zázemí. Je tam i trochu nemocniční politiky bojující s lékařskou etikou. Knížka se mi líbila, kdo má rád psychologii vřele doporučuji.
![Kate84 Kate84](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/24789/24789.jpg?v=1381127963)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kdo si myslí, že to bylo o svatbě, vyléčení a povýšení, knihu buď nečetl nebo fakt nevim... Ale zas taková bomba to nebyla...
![rtesarova88 rtesarova88](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/26717/26717-dRd.jpg?v=1506285052)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Úžasná kniha jako všechny od tohoto autora. Zajímavý, napínavý dej od začátku do konce.
Kniha se čte dobře je to síla ten příběh stojí za to číst.