Dievča v ľade
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
1. díl >
Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2017 , CosmopolisOriginální název:
The Girl in the Ice, 2016
Naprosto skvělá detektivka! Nemohla jsem ji odložit, takže jsem ji četla do 2 do rána a nelituji. Erika se skvělá, autor píše užasně, zápletka propracovaná.
Co ještě byste chtěli? Kupujte! Moc doporučuji.
Co nejdřív se vrhnu na další Robertovu knihu.
Výborná kniha od samého začátku. Velice čtivá, hltala sem každé slovo. I když se dal vrah předvídat i tak to bylo velmi napínaví a dobře napsané.
Zasloužený plný počet hvězdiček za dobře odsýpající příběh a za představení nového autora. Všechny dosavadní díly ze série s Erikou Fosterovou jsem přečetla za deset dní a kvalita stále vysoká. Palec hore :)
Čtivé ale předvídatelné.Tip na vraha jsem měla již od první čtvrtiny příběhu.
Erika je tak trochu samorost, má zvláštní vyšetřovací metody a jde si tvrdě za svým.
Má samozřejmě i své běsi, které ji ženou stále vpřed.
Taková klasická charakteristika knižního detektiva poslední doby.
Dobrá oddechovka.
Mně se kniha líbila, četla se dobře. Je to taková thrillerovská klasika, se všemi klady i se vším klišé, které tento žánr nabízí. Jsem zvědavá na další díly.
Pěkná detektivka, která se výborně čte. Měla jsem vytipované dva možné vrahy a trefila jsem se. Erika mi připadala jak buldozer.
Tato detektivka mě začala bavit hned od začátku a vtáhla mě do děje. Nevraživost jednoho policisty s Erikou a chování privelogovaných osob vůči ní... Strašně se mi líbila posatava Eriky, která si prostě udělala to, co jí připadalo správné a šla i přes mrtvoly :D Nerespektovala žádné příkazy a díky tomu vyřešila případ :D
Škoda papíru - to bylo první, co mě při čtení napadlo. A že se ho bylo! Knížka by se přitom v pohodě vešla do 200 stran. Myslím, že kdyby v době jejího vydání nebyly na každém kroku plakáty a reklamy, tak si nikdo ani nevšimne, že vyšla. Asi proto potřebovala tak masívní podporu. Skutečně nechápu všechny ty pochvaly a pětihvězdy, znám tolik lepších knih! Tahle neměla hlavu ani patu.
Tuto knihu jsem přečetla jednim dechem. Děj byl plny napěti,které se stupňovalo. Dalši dily si rozhodně nenechám ujit. A hlavne sympatizuji s detektivkou Erikou :)
Skvělá kniha, která se četla prakticky sama. Příběh má spád i napětí, takže Vás hned nepustí. Líbila se mi plynulost děje, která postupně gradovala vysetrování až do jeho odhalení pachatele. Ve srovnání s jeho dalšími knihami se mi zdá, že právě tato autorova prvotina je nejzdařilejší detektivkou.
Nechala jsem se zlákat kladnou recenzí a udělala jsem dobře,jak byl čas seděla jsem u knihy a hltala jsem příběh,autor už je v oblíbených a jdu na druhou v pořadí-zkrátka super
Jedním dechem jsem četla Dívku v ledu a za mě naprosto úžasná četba. Mělo to vše co by správná detektivka měla mít. Napětí bylo na každé stránce a závěr strhující.
Velmi čtivá a napínavá detektivka. I když už v půlce knížky jsem vraha odhalila, závěrečné rozzuzlení bylo překvapivé. Všem mohu doporučit. Chystám se na pokračování příběhu Eriky. :)
Můj první e-book, čtivé, moc podezřelých nebylo, takže pachatel byl celkem jasný, kromě konečně zapojení dalších zúčastněných...
První jsem četla Chladnokrevně, které většina čtenářů označovalo jako nejlepší v sérii. Měla jsem tedy obavu, že 1. díl nebude tak dobrý. Musím ale napsat, že se mi Dívka v ledu asi líbila víc než 5. díl. Erika mi byla mnohem sympatičtější a hodně jsem jí fandila - hlavně když jí nadřízení podkopávali nohy. Opravdu čtivý styl psaní, žádná hluchá místa.
Četla jsem si cestou do práce v MHD a přejela jsem o jednu zastávku :)
ČV 2019 - Kniha o vašem oblíbeném místě, zemi.
Velice čtivé a poutavé. Do poslední chvíle jsem si vrahem nebyla vůbec jistá! Krásně spisovatel ukazuje lakomství lidí. Co z člověka dokáží peníze udělat.
Ze zacatku to bylo takove vlacne, pomale, rikala jsem si ze 3* budou v pohode. Moc jsem nechapala, proc je to takovy hit. Ovsem, v jisty okamzik se to zlomilo a kdyby uz nebylo 12h a ja porad nelezela v posteli, docetla bych to. Takhle jsem si musela dat nucenou pauzu :D
Ovsem zaver byl proste dokonaly. Melo to spad, tempo a ikdyz se nektere veci daly predpokladat, nevadilo to.
Jako první díl určitě nadprůměrné. Divím se, že to ještě není zfilmováno. Úplně se to nabízí. Na pokračování se těším.
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Přijde mi, že Robert píše podle jedné předlohy. Že by se učil u Rowlingové? Kniha by opravdu potřebovala redakční proškrtání... Tolik balastu v jedné knize, už jsem dlouho nečetl.