Dievča v ľade

Dievča v ľade
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483412/bmid_dievca-v-lade-zEP-483412.jpg 4 6042 6042

Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

The Girl in the Ice, 2016

CharlesWard
30.01.2019 2 z 5

Přijde mi, že Robert píše podle jedné předlohy. Že by se učil u Rowlingové? Kniha by opravdu potřebovala redakční proškrtání... Tolik balastu v jedné knize, už jsem dlouho nečetl.

anet2000
29.01.2019 5 z 5

Naprosto skvělá detektivka! Nemohla jsem ji odložit, takže jsem ji četla do 2 do rána a nelituji. Erika se skvělá, autor píše užasně, zápletka propracovaná.
Co ještě byste chtěli? Kupujte! Moc doporučuji.
Co nejdřív se vrhnu na další Robertovu knihu.

VercaV
28.01.2019 5 z 5

Výborná kniha od samého začátku. Velice čtivá, hltala sem každé slovo. I když se dal vrah předvídat i tak to bylo velmi napínaví a dobře napsané.

Rosice
27.01.2019 5 z 5

Zasloužený plný počet hvězdiček za dobře odsýpající příběh a za představení nového autora. Všechny dosavadní díly ze série s Erikou Fosterovou jsem přečetla za deset dní a kvalita stále vysoká. Palec hore :)

Yorika
25.01.2019 3 z 5

Čtivé ale předvídatelné.Tip na vraha jsem měla již od první čtvrtiny příběhu.
Erika je tak trochu samorost, má zvláštní vyšetřovací metody a jde si tvrdě za svým.
Má samozřejmě i své běsi, které ji ženou stále vpřed.
Taková klasická charakteristika knižního detektiva poslední doby.
Dobrá oddechovka.

Viviana-Mori
21.01.2019 5 z 5

Mně se kniha líbila, četla se dobře. Je to taková thrillerovská klasika, se všemi klady i se vším klišé, které tento žánr nabízí. Jsem zvědavá na další díly.

kuky921
19.01.2019 4 z 5

Pěkná detektivka, která se výborně čte. Měla jsem vytipované dva možné vrahy a trefila jsem se. Erika mi připadala jak buldozer.

Skalara
19.01.2019 5 z 5

Tato detektivka mě začala bavit hned od začátku a vtáhla mě do děje. Nevraživost jednoho policisty s Erikou a chování privelogovaných osob vůči ní... Strašně se mi líbila posatava Eriky, která si prostě udělala to, co jí připadalo správné a šla i přes mrtvoly :D Nerespektovala žádné příkazy a díky tomu vyřešila případ :D

Detektif
18.01.2019 2 z 5

Škoda papíru - to bylo první, co mě při čtení napadlo. A že se ho bylo! Knížka by se přitom v pohodě vešla do 200 stran. Myslím, že kdyby v době jejího vydání nebyly na každém kroku plakáty a reklamy, tak si nikdo ani nevšimne, že vyšla. Asi proto potřebovala tak masívní podporu. Skutečně nechápu všechny ty pochvaly a pětihvězdy, znám tolik lepších knih! Tahle neměla hlavu ani patu.

emater
18.01.2019

Tuto knihu jsem přečetla jednim dechem. Děj byl plny napěti,které se stupňovalo. Dalši dily si rozhodně nenechám ujit. A hlavne sympatizuji s detektivkou Erikou :)

Poetika_slov
17.01.2019 5 z 5

Skvělá kniha, která se četla prakticky sama. Příběh má spád i napětí, takže Vás hned nepustí. Líbila se mi plynulost děje, která postupně gradovala vysetrování až do jeho odhalení pachatele. Ve srovnání s jeho dalšími knihami se mi zdá, že právě tato autorova prvotina je nejzdařilejší detektivkou.

jana1941
17.01.2019 5 z 5

Velmi čtivá a napínavá kniha. Do poslední chvíle jsem nevěděla, kdo je vrah ...

oleg
16.01.2019 5 z 5

Nechala jsem se zlákat kladnou recenzí a udělala jsem dobře,jak byl čas seděla jsem u knihy a hltala jsem příběh,autor už je v oblíbených a jdu na druhou v pořadí-zkrátka super

DejnaDee
15.01.2019 5 z 5

Jedním dechem jsem četla Dívku v ledu a za mě naprosto úžasná četba. Mělo to vše co by správná detektivka měla mít. Napětí bylo na každé stránce a závěr strhující.

xnova58
15.01.2019 5 z 5

Velmi čtivá a napínavá detektivka. I když už v půlce knížky jsem vraha odhalila, závěrečné rozzuzlení bylo překvapivé. Všem mohu doporučit. Chystám se na pokračování příběhu Eriky. :)

renefer
14.01.2019 4 z 5

Můj první e-book, čtivé, moc podezřelých nebylo, takže pachatel byl celkem jasný, kromě konečně zapojení dalších zúčastněných...

1bublina
14.01.2019 4 z 5

První jsem četla Chladnokrevně, které většina čtenářů označovalo jako nejlepší v sérii. Měla jsem tedy obavu, že 1. díl nebude tak dobrý. Musím ale napsat, že se mi Dívka v ledu asi líbila víc než 5. díl. Erika mi byla mnohem sympatičtější a hodně jsem jí fandila - hlavně když jí nadřízení podkopávali nohy. Opravdu čtivý styl psaní, žádná hluchá místa.
Četla jsem si cestou do práce v MHD a přejela jsem o jednu zastávku :)
ČV 2019 - Kniha o vašem oblíbeném místě, zemi.

ellypusik
13.01.2019 4 z 5

Velice čtivé a poutavé. Do poslední chvíle jsem si vrahem nebyla vůbec jistá! Krásně spisovatel ukazuje lakomství lidí. Co z člověka dokáží peníze udělat.

cenichajda
12.01.2019 4 z 5

Ze zacatku to bylo takove vlacne, pomale, rikala jsem si ze 3* budou v pohode. Moc jsem nechapala, proc je to takovy hit. Ovsem, v jisty okamzik se to zlomilo a kdyby uz nebylo 12h a ja porad nelezela v posteli, docetla bych to. Takhle jsem si musela dat nucenou pauzu :D
Ovsem zaver byl proste dokonaly. Melo to spad, tempo a ikdyz se nektere veci daly predpokladat, nevadilo to.

mrtn
12.01.2019 4 z 5

Jako první díl určitě nadprůměrné. Divím se, že to ještě není zfilmováno. Úplně se to nabízí. Na pokračování se těším.