Dítě svobody
Jax Miller
Freedom Oliver má spoustu tajemství. Žije v malém městě v Oregonu hlavně sama pro sebe. Pár jejích přátel a sousedů vědí, že pracuje v místním motorkářském baru; vědí, že je každý týden zadržena pro pití alkoholu na veřejnosti; vědí, že je drzá, zábavná a nebojácná. Co nevědí, je, že Freedom Oliver je falešné jméno. Nevědí, že před dvaceti lety byla zatčena, když zabila svého manžela, policistu. Nevědí, že dala své dvě děti k adopci. Nevědí, že je nyní v programu na ochranu svědků a každý den lituje, že tehdy udělala dohodu s FBI, kvůli níž přišla o děti. Jednoho dne se dozví, že její dcera zmizela, možná byla unesena. Odhodlaná zjistit, co se stalo, Freedom sedá na motorku a míří do Kentucky za dcerou. Dává v sázku svůj život a odkrývá léta střeženou identitu. A nebezpeční není málo: pomstychtivá rodina jejího bývalého manžela; bývalá spoluvězeňkyně i rodina, která adoptovala její dcery.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
Freedom's Child, 2015
![8211 8211](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/310301/310301.jpg?v=1586935540)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha je opravdu relativně vulgární, ale má rychlý spád, občas až moc, pasáže, které by si zasloužili rozepsání, jsou shrnuty jednou větou. Ale kniha je čtivá, děj napínavý a pěkně to odsejpá, má i dobrý tisk, spoustu prázdných stránek, přečteno za den a půl.
![Pechule Pechule](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
3 1/2 *
Zpočátku překvapení ve formě drsného jazyka, ale budiž, k tomuto příběhu sedí. Musela jsem si zvyknout na množství postav a chvíli mi trvalo, než jsem se s jistotou orientovala ve jménech (Mason, Matthew, Mattley), jako fakt všichni musí začínat na M? :-) Ale ve finále je to knížka, která se přečte rychle, má spád i napětí a z chování zrůd nejednou zamrazí.
![Jandýs Jandýs](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/134295/m_jandys-vBO.jpg?v=1585323923)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Válka psychopatů.. Takové stručný dojem. Asi to není moc kvalitní četba, ale mě celkem strhlo akční tempo a zvědavost..
![LenkaS31 LenkaS31](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Tuto knihu jsem začala číst s rozporuplnými pocity, jelikož recenze nebyly zrovna pozitivní. A zdálo se, že knihu odložím,začátek mě docela odradil, celkem vulgární a drsný. Ale nevzdala jsem to a nakonec jsem ráda, že jsem knize dala šanci. Je to sice drsnější kniha ale nakonec mě zaujala. Takže za mě doporučuji,jen je třeba překonat začátek.
![Nočnípták Nočnípták](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/231017/m_nocniptak-DGn.jpg?v=1556313590)
Začátek je divný, chaotický. Stálo mě to moc a moc přemáhání pokračovat ve čtení. Potom se to trochu zlepšilo, ale stejně jsem nedočetla. Drsnější čtení by mi ani nevadilo, ale tohle zavání vulgarismem a fanatismem.
Nedočetla,nehodnotim.
![Ira13 Ira13](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/275424/m_ira13-m7O.jpg?v=1679746820)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Drsnější čtení, psáno takovým stručným stylem. Je zde brutalita a fanatismus. Dočetla jsem, ale po druhé bych nečetla a knihu nechám někde odloženou
![soukroma soukroma](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Naprosto odpudivé, nejen příběhy a postavy, ale zápletka i styl vyprávění. Vulgární nemorální spodina všeho druhu, a - jako kontrast? - nekompromisní a děsiví "Adventisté třetího? dne". Vydržela jsem do půlky, dál už to vážně nejde.
![Patapuf Patapuf](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/17461/17461-hcO.jpg?v=1405533744)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Já sem se bavil... začátek je takový chaotický a chvíli mi trvalo než sem se v tom zorientoval, ale pak už to příjemně odsýpalo... kapitoly jsou kratší a je tam spoustu prázdných stránek, takže knížka skončí dřív než se nadějete.... a jestli je to první knížka autorky, tak slušný výkon...
![maryska09 maryska09](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/142528/m_maryska09-2sZ.jpg?v=1561578348)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha je odrazem svého příběhu. Je rychlá, zkratkovitá, s krátkými kapitolami a už od začátku čtenáře nešetří. Čte se jedním dechem a i když se v žádném případě nejedná o veselý příběh velmi jí doporučuju.
![sabca sabca](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/18956/sabca-3G3.jpg?v=1537524792)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha se mi moc líbila. Má krátké kapitoly a dějově je zajímavá. Konec byl drsný a děsivý. Doporučuji
![veronika0382 veronika0382](https://www.databazeknih.cz/img/users/90_/90473/m_90473-d87.jpg?v=1459855068)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Vážení, tak tohle byla tedy síla. Až mě z toho mrazí, protože vím, že se takové věci na světě dějí a příběh by se mohl opravdu klidně stát… DÍTĚ SVOBODY je absolutně šokující, originální, působivý román. Má rychlý spád a strhující závěr, který vám prostě nedá spát. Takové hrůzy, které se bohužel dějí i v reálném světě… Ještě teď mám husí kůži… více v mojí recenzi zde v záložkách.
Akční tempo, nežehlený jazyk a zajímavá zápletka činí z této knihy výbornou oddechovku. Asi nesedne každému, nicméně taková dívčí akční jízda s mateřskou láskou by mohla navnadit ty čtenářky, které se nebojí říct: "Bacha, hovno!", než do něj jejich dítě stihne šlápnout...