Dívka, která se dotkla nebe
Luca Di Fulvio
Tři navzájem propletené osudy v dramatické době vzniku prvního židovského ghetta v Evropě Neodolatelný příběh o lásce a smrti, přátelství, nenávisti a odpuštění, i o naplnění životních snů. O tom, jak se mladý pouliční zlodějíček, který strávil dětství v pekle, změnil v neohroženého ochránce svobody. Jak se z židovského šarlatána stal uznávaný lékař. A z děvčete bez budoucnosti vlivná módní návrhářka. Odpověď se skrývá v Benátkách na počátku 16. století. Neboť v tamním labyrintu uliček a kanálů nejtajemnější laguny Evropy, se rozvíjí fascinující panorama života…... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2014 , Knižní klubOriginální název:
La Ragazza Che Toccava Il Cielo, 2013
Knihu jsem dostala, protože mám ráda židovskou historii a problematiku jejich pronásledování. Byla vcelku čtivá, se zajímavou zápletkou, pěkným vykreslením tehdejšího běžného života a Benátek. Takové odpočinkové čtení, pohádka pro dospělé. Určitě si přečtu i další knihy od tohoto autora.
Tato kniha mě tak nechytla, do čtení jsem se mnohdy musela nutit a hlavně některé pasáže knihy mi přišli zbytečně zdlouhavé. Celkově mohu říci, že kniha Chlapec, který rozdával sny, mě bavila daleko více.
Po přečtení asi 70 stran jsem knihu odložila, začátek vlažný, řekla bych i trošku nezáživný. A pak? Během jednoho odpoledne dočteno jedním dechem. Půvabnosti příběhu mi kazí trošku ošizený a pro mě useknutý konec.
Naprosto kouzelný příběh. Až na ten konec, ten byl trošku odfláknutý. Ale jinak velmi krásný příběh.
tato kniha se mi moc nelíbila, jeho druhá kniha CHlapec, který rozdával sny je daleko lepší a má šmrnc.
Nevadí mi číst delší knížky, ale myslím, že této by kratší rozsah prospěl. Některé kapitoly mi přišly lehce zdlouhavé. Jako celek je ale příběh velmi čtiví a předkládá množství různých zajímavých životních osudů na pozadí židovské problematiky v 16. století. Jestli si knihu přečtu někdy znovu, nevím, ale za přečtení určitě stojí.
Název knížky mě naprvní pohled zaujal a nezklamal mě pak ani obsah. Místy byl děj až moc na mě drsný, do detailu popsaný, ale i tak jsem se u čtení vůbec nenudila. Až do konce jsem byla napnutá, jak celý příbě dopadne. Během čtení jsem se do období 16.století úplně vžila a jsem ráda, že jsem tuto dobu nezažila.
Kniha mě příliš neuchvátila, zápletky byly propletené, ale předvídatelné, všechno tak nějak nalajnované, a konec nepřekvapil
Knihu jsem přečetla, ale že by mě nějak uchvátila, to říct nemůžu. Ke konci už mi to přišlo zdlouhavé.
místy velice zajímavé čtení, místy na mě až moc romantické.. i tak sem se ale na každou další kapitolu těšila. Znovu už bych si knihu ale rozhodně nepřečetla.
Jsem teprve v jedné třetině, ale jsem uchvácena. Takovou knihu jsem ještě nečetla. Neměla jsem odvahu. Není snadné - pro mně - potýkat se, byt v knize, s takovou beznadějí v žití. Jsem štastná, že žiji dnes, a omlouvám se Bohu i samotnému žití za všechny moje stesky, já bych v době,o které byla psaná kniha chcípla hned po narození. A to myslím vážně.
Knížku jsem četla už 4x a pořád s radostí. Zmiňovaná knížečka je velmi zajímavá a čtivá. Jeho nové knihy mám v plánu číst, ale zatím se soustředím na knížku ,,Jih proti Severu".
Takže jen doporučuji.!
Za sebe mohu knihu jen doporučit. Jedna z nejsilnějších, co jsem četla. Nemohla jsem se ke konci vůbec donutit ji odložit... i když bylo po půlnoci a budíček v 6 ráno... ani její velikost mi nezabránila ji tahat prostě všude s sebou... já jsem nadšená a nadmíru spokojená.
Za mě rozhodně pět hvězdiček. Tuto knihu jsem dočetla v noci, protože jsem ji prostě kvůli posledním sto padesáti stranám nemohla odložit. Kniha se četla příjemně, stránky ubývaly neuvěřitelnou rychlostí a já se nemohla dočkat, jak to se všemi dopadne. Všem doporučuji.
Musim dat 5*. Presne ten typ knizky, u ktere mate pak jeste cely den prihlouply usmev na tvari. Ani chvili jsem se u knizky nenudila a hltala kazde slovo.
Knihu jsem přečetla v němčině a přes to, že to v němčině není ono, od začátku do konce mě bavila. Mám ráda autorův styl psaní, příběh byl napínavý, plný bolesti, utrpení a zároveň lásky. Nemám co vytknout. Byla to třetí kniha, kterou jsem od něho četla - všechny v němčině, jelikož Chlapec který rozdával sny vyšel v češtině nedávno a Das Kind, das nachts die Sonne fand ...mimo jiné, nejlepší autorova kniha, kterou jsou doposud četla, v češtině nevyšla ještě vůbec - a byla jsem spokojená.
Krásná knížka, ale chvilkama jsem se nudila a nutila jsem se číst dál. Takže to dopadlo tak, že jsem ji dočetla až za 2 měsíce (možná i víc). Ale uznávám že konec byla nádhera
láska 16. století italská literatura židovská ghetta tragédie Benátky historické romány romance
2016 | Dítě, které v noci našlo slunce |
2015 | Chlapec, který rozdával sny |
2014 | Dívka, která se dotkla nebe |
2019 | Sen, který se naplnil |
2021 | Všechny touhy vedou do Říma |
Knihu jsem po 160 stranách odložila, kniha mě nebavila.