Dívka na koštěti
Miloš Macourek , Hermína Franková
Novela, kterou autorka napsala podle svého filmového námětu, k němuž scénář napsal M. Macourek, sleduje v průvodu filmových fotografií příběh polidštění mladé nešikovné čarodějnice. Volně pokračuje titulem "Čarodějnice bez koštěte"
![martianekk martianekk](https://www.databazeknih.cz/img/users/50_/501628/m_martianekk.jpg?v=1729952847)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Hezky napsaný příběh od Miloše Macourka Dívka na koštěti. Je o mladé čarodějnici, která dala přednost životu mezi lidmi před výsadami nadpřirozených bytostí. Vzpomínka na dětství a nestárnoucí film s Petrou Černockou.
![nicolettkaa nicolettkaa](https://www.databazeknih.cz/img/users/43_/43254/nicolettkaa-7ji.jpg?v=1557921022)
Ono to není špatné, ale když zná člověk filmovou verzi takřka nazpaměť, kniha už nemá moc co nabídnout. Ilustrace jsou ale skvělé, ty tomu přidávají na hodnotě.
![georginaa georginaa](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19133/georginaa-FTk.png?v=1657799882)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Není nad krásnější filmovou pohádku než dívka na koštěti. Když jsem si knihu půjčila k přečtení, stejně mi to dělalo potíže se odpoutat od filmové tvorby. Prostě to nejde, film ve všech směrech předčil tuto knihu.
![Pavelpi Pavelpi](https://www.databazeknih.cz/img/users/52_/5286/pavelpi-E8y.jpg?v=1540849932)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Co je lepší film nebo kniha?Pokud to porovnávám,tak asi film,ale jenom o malinký kousíček.Ale byl to výborný nápad tohle téma a myslím,že i pro malé děti je to velmi dobře napsáno.
![1v8na 1v8na](https://www.databazeknih.cz/img/users/62_/62664/m_1v8na-ZIk.jpg?v=1666705736)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tohle byla taková oddechová četba na konci školního roku a bylo to fajn. Vyplatilo se to přečíst si to.
![Poutnice Poutnice](https://www.databazeknih.cz/img/users/44_/44108/44108.jpg?v=1385067954)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
přečetla jsem v sobotu večer místo koukání na bednu - bylo to, jako bych sledovala film, jen jsem si mohla představit ty lidi podle popisu :) moc hezký
![Dandulka Dandulka](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19830/19830.jpg?v=1381127956)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Klasika! Nedávno jsem na ni narazila v knihovně a doslova jsem ji zhltla za večer. Jak by také ne, text je doplněn spoustou obrázků A. Borna a fotografií ze stejnojmenného filmu.
![fransi fransi](https://www.databazeknih.cz/img/users/85_/8518/8518-rHa.jpg?v=1504116032)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihu jsem měla přečtenů ani ne za hodinku :) velmi se mi líbila, byla lepší než film :)
Hezká knížka z pera Miloše Macourka Dívka na koštěti pojednává o mladé čarodějnici, která dala přednost životu mezi lidmi před výsadami nadpřirozených bytostí. Vzpomínka na dětská léta a film s Petrou Černockou a Janem Čenským je také skvělý.