Dívka ze země Venku 10
Nagabe
Dívka ze země Venku série
Šivě se podařilo uprchnout díky trýznivému rozhodnutí krále země Uvnitř, který podvedl své království. Šiva se s medailonkem v ruce vrátila do domku za panem učitelem. Ovšem zjištění, které učiní, jí vhrkne slzy do očí – na světlo se dostává strašlivá pravda.
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2023 , GateOriginální název:
とつくにの少女 10, 2020
Díl, který přinesl stěžejní odhalení, jak to bylo s minulostí a proměnou pana učitele a prvním setkáním se Šivou. Musím se přiznat, že jsem měla trochu problém pochopit, co se vlastně stalo úplně na konci, ale o to více se těším na poslední knihu a doufám, že se vše pěkně vysvětlí a uzavře.
Dívka ze země Venku: Prequel. Jak to vlastně bylo úplně na začátku, před první knihou. Pěkně se to zamotává, až k samým základům logiky příběhu celé série, děj se tím trochu zpomaluje. Vzpomínáme, dumáme, odhalujeme...
Uf, četl jsem to jako maraton posledních čtyř dílů, takže asi už úplně nevím, co bych na tomto díle vypíchnul, takže více u posledního dílu! :)
V tomto dílu se dozvídáme, jak to vlastně bylo s panem učitelem. A závěr knihy opět jedno velké překvapení.
Z náznaků z předchozího dílu jsem si udělala určitou představu, co bude dále. Ale nakonec je vše jinak. Příběh vede trochu více do minulosti a dává dohromady kousky informací sesbíraných ze starších dílů. Teď jen počkat na poslední díl.
2022 | Dívka ze země Venku 1 |
2022 | Dívka ze země Venku 2 |
2022 | Dívka ze země Venku 3 |
2022 | Dívka ze země Venku 4 |
2023 | Dívka ze země Venku 11 |
Minulost pana učitele mě bavila, ale už začínám být zmatená ohledně prokletí a černých dětí..