Pony klub
Bonnie Bryant
Dívky v sedlech série
Veronica diAngelová dostane nového koně, arabskou klisnu jménem Kráska. Lisa, Carol a Stefi pozorují nezodpovědnou jezdkyni s nedůvěrou. Lisini rodiče si myslí, že by si jejich dcera už zasloužila také vlastního koně. Lisa, ve strachu, že její kamarádky Carol a Stefi budou žárlit, jim o tom nepoví a navštíví pár majitelů koní. Mezitím Max Regner, majitel Borovicového údolí, založí pony klub s názvem Moudří jezdci, mezi jehož patrony patří i Carolin otec, plukovník Hanson, který ale o koních neví absolutně nic a Carol je z toho zoufalá. Jednou se Veronice povede nezavřít za sebou padok a uteče hříbě Samson, kterému členky klubu Dívek v sedlech pomáhaly na svět, a musí se teď vydat ho najít. Nestalo se hříběti nic? Bude Veronica potrestána? A uspějí Moudří jezdci v první zkoušce pony klubu?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2004 , AlpressOriginální název:
Horse Wise, 1990
Krásný, vtipný a zároveň i napínavý příběh o přátelství, co víc si přát. Vřele doporučuji!
Hodně čtu názory čtenářů, jak je knihy o Dívkách v sedlech nudily apod. Skutečně to jsou knihy pro děti a mládež, pokud si to neuvědomujete, knihu odložte. Funkce tohoto žánru je primárně pobavit a vychovávat. V každém díle Dívek v sedlech je poučení, a to nejen o koních, ale mají vést k upřímnosti, důvěře, přátelství, odpovědnosti a lásce ke zvířatům.
Dívky dospívají a zažívají nová dobrodružství. Přestože jsou pro mě už některé části předvídatelné a některé informace se připomínají v každém díle, dočetla jsem s příjemným pocitem.
2001 | Kamarádky |
2001 | Láska ke koním |
2001 | Hříbě |
2002 | Nebezpečný terén |
2003 | Stáj v ohrožení |
Tahle série prostě byla a možná ještě je must have pro každou holku, která má ráda koně. Já ji naprosto milovala a vždy se nemohla dočkat, až mi naši koupí nový díl.