Divoké a jedlé: Buriny, tráva a kvetiny
Sergei Boutenko

Praktický sprievodca zaobstarávaním potravy s ľahkým rozpoznávaním 60 jedlých rastlín a 67 receptov Zaujímate sa o svoje zdravie a nebojíte sa objavovať? Radi by ste svoj život obohatili o úžasné informácie týkajúce sa rastlín okolo vás? Sergei Boutenko sa rastlinami zaoberá už od svojho detstva a nenáročným spôsobom pojednáva o blahodárnych účinkoch divých rastlín na ľudský organizmus. V knihe sa stretnete s jeho osobnými príbehmi, ako aj s jednotlivými šesťdesiatimi jedlými rastlinami a inšpirujúcimi receptami. Nechajte sa unášať Sergeiovým pútavým rozprávaním o takmer zabudnutej liečivej sile divo rastúcich jedlých rastlín.... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2015 , PlejádyOriginální název:
Wild Edibles: A practical Guide to Foraging, 2013
více info...
Přidat komentář
Po americkém úplně polopatickém úvodu autor nabízí spoustu dobrých a užitečných informací. Obyčejné rostliny kolem nás, které můžeme použít k jídlu a jsou lepší než skleníkové supermarketové saláty.
Hodně jich už mám s úspěchem vyzkoušeno a jsou výborné: popenec, svízel, bršlice, ptačinec, kopřiva, pampeliška, sedmikráska, řebříček... Ale třeba takový mahon, o kterém (skoro) každý tvrdí, že je jedovatý, mě překvapil. Nebo aloe, o které jde pověra, že se musí loupat - tak prý nemusí.
Také podle Sergejovy rady do zeleného repertoáru sem tam přihodím listy ovocných a jiných stromů. Doporučuji!