Divoška z Mississippi
Susan Elizabeth Phillips
Sugar Beth Careyová sa po rokoch vracia do svojho rodného mesta. Nikto ju však nevíta s radosťou. Bývalá „princezná z Parrishu“ v Mississippi totiž zlomila srdcia, zničila priateľstvá a pošpinila dobrú povesť mnohým z nich. Medzitým uplynulo pätnásť rokov a Sugar Beth má za sebou tvrdú školu života. Teraz sa vracia domov – zlomená, zúfalá, no priveľmi hrdá na to, aby sa niekomu zverila so svojím žiaľom. Obyvatelia mestečka sa k nej správajú nepriateľsky, trescú ju a ponižujú na každom kroku. Nikto z nich ale netuší, koľko sily sa ukrýva v krehkej žene, ktorú nezlomil osud. Aj muž, ktorého kedysi ponížila, sa musí rozhodnúť medzi láskou a odplatou. Zaslúži si hriešnica druhú šancu? Dajú sa niektoré veci vôbec odpustiť?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2006 , Ikar (SK)Originální název:
Ain't she sweet?, 2004
Kniha ma skvele pobavila. Spisovatelka a jej uzasne vtipne dialogy hlavnych hrdinov vzdy pozvihnu naladu :-)
Ukázková romantická četba z amerického jižanského městečka. Ano, hodně přeslazené, ale jak píše níže zoew ,, na vymytí mozku '' a odreagování, perfektní ! Velmi jsem se bavila vtipnými dialogy, které mě rozesmály a dostaly do pohody.
Škoda jen, že u nás jsou dostupné pouze dva tituly této autorky.
Lehké a vtipné čtení s předvídatelným koncem - ideální na vymytí mozku, což čas od času potřebuje každý. Zkrátka knížka, která pobaví a na kterou brzy snadno zapomenete. Ale od tohoto druhu "literatury" se ani nic jiného nečeká.......
I když od samého začátku vlastně víte, jak kniha dopadne, je napsána vtipně - mile. A nechybí jemné nastínění budoucnosti. Plný počet bodů však nedávám, protože přeci jen patří spíše k lehčímu žánru, ale mně se opravdu velmi líbila.
Bohužel v současné době knihy této autorky na pultech knihkupectví nenajdete. Takže děkuji za síť městských knihoven.
Vtipná kniha. Autorka mě upoutala zajímavým zasazením příběhu - americký jih jsem ze současné literatury zatím neznala. Jednotlivé postavy jsou takové "figurkové" - nejsou zaměnitelné. Také se kniha skvěle vyrovnáná s texaskou literární tradicí...
Nenechte se odradit prvními pár stránkami a směšným jménem hlavní hrdinky. Tato kniha rozhodně přesahuje obvyklé mantinely svého žánru a milostná linka je vlastně malinko vedlejší - ale ne zcela upozaděná. Doporučuji jako výbornou oddechovou knihu, možná i malinko k zamyšlení.
2005 | Chci jen dítě |
2008 | Rozený svůdce |
2001 | Splněný sen |
2007 | Není rozkošná? |
2001 | Polibek anděla |
Půvabný, vtipný a maximálně povedený romantický kousek od mé oblíbené autorky. Mnoho krásných a barevných postav, okouzlující dialogy plné humoru a celkově originální vyprávění plné lásky.
Pravda na konci byl znát autorčin podpis a zase nás nechala čekat a její hrdinové opět váhali, čekali a nakonec sladce skončili. Možná až moc, ale to k žánrové literatuře patří, takže nemám proč si na tak krásný konec stěžovat.
Doporučuji a těším se na další knihy autorky, které doufám u nás zase budou vycházet.