Dneska jsem vyšla z domu!
Cassandra Calin
Komiksové stripy o introvertech, knihomolech, mileniálech, zkrátka o těch, kdo odmítají dospět, protože dospěláckej svět je tak trochu ošklivej... Tahle knížka je o strastech mileniálského života, o škole, stresu a tunách nezdravého jídla. Ale taky o holení nohou a udržování zdravého sebevědomí. Perfektně ilustruje častý rozdíl mezi očekáváním a realitou a je ideálním dárkem pro mladou holku a vlastně kohokoli, kdo by mohl potřebovat trochu legrace a pošťouchnutí, aby dneska vyšel z domu.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , CooBooOriginální název:
I Left The House Today!, 2020
Dokonalost. Na každém obrázku jsem se našla, jediný rozdíl mezi mnou a autorkou je v tom, že ona má vlnité vlasy a bojí se pavouků, já mám rovné vlasy a pavouky miluju. Tuhle krásnou záležitost objevila včera v knihovně kamarádka, takže si ji u mě v práci přečetla a rovnou mi ji předala. Kresba příjemná, text trefný, situace jednoduše naprosto ze života. Přesně takový je můj svět :D Ať žijí introverti :D
Celkem povedený komiks ze života většiny lidí... Člověk se tam i najde... :-)
Je ale fakt, že nějaké stránky jsem úplně nepochopila...
Krátké funny komiksy. Všechno není tak úplně vtipné, ale určitě pobaví a potěší. Je to kraťoučké, takže jen párminutové čtení, za to je to trefné, ze života a veliké plus za krásnou ilustraci! (:
V dnešní době je spousta komiksů až děsivě trefná. Ne všechno se mi 100% líbilo, ale jako celek skvělý. Na pár minut odpočinku luxus.
Milé odpočinkové a místy vtipné čtení.
V nějakých scénkách jsem se viděla v některých ne,ale tak to budeme mít všichni. Bohužel jsem ne všechny scénky pochopila a knížka mi nepřišla tak vtipná jak jsem doufala.
Takové slabší odpočinkové čtení na pár minut.
3*/5*
Nevím proč, ale moc mi nesedí komiksy bez příběhu jen takové scénky mi asi ke čtení nestačí. :/
Tento komiks je příjemná oddechovka, která pobaví. V některých stripech jsem se opravdu hodně našla a smála jsem se u nich. Myslím, že ke komiksu se ještě někdy vrátím:-)
Ještě ke konci bych chtěla pochválit autorčinu kresbu, ta se mi strašně moc líbila❤
Doporučuji na zpříjemnění nálady.
Některé stripy byly velmi výstižné, některé jsem nepochopila. Knížka akorát pro chvíli, kdy máte pár minut času a potřebujete ho něčím vyplnit.
Ubulená hromádka je však lepší.
▶ Komiks na 20 minut k odpolednímu kafíčku. Každý si určitě najde pár stripů, které ho pobaví a osloví. Osobně mi stačí autorku sledovat na IG, pro jejího fanouška to ale může být ideální dárek.
Pokud hledáte něco pro pobavení, co vám nezabere mnoho času, rozhodně doporučuji tento komiks. Pro zasmání ideální. Možná budete překvapeni, v kolika situacích se najdete. Já tedy překvapena byla.
Tyhle "komiksy" prostě nejde nemilovat! :)
Na tuhle holčinu jsem narazila na Ig, sledovala ji a pak jsem zjistila, že má i dvě knihy- ale pouze jednu v Čj. Hned jsem objednala. :)
Miluju tyhle introvertní obrázky ze života, jako by to bylo o mně. Taky bych nejradši byla stále zahrabaná doma v dekách, nejlépe s knihou v ruce a s čajem v druhé. Taky mám stejný problém s vlasy. S malováním je to podobné.
Moc se mi to líbí a ráda bych jednou malovala podobně, ale já mám spíš problém s časem.. :)
4,5 hvězdičky
Ideální komiks pro všechny knihomoly a introverty - zaručuji vám, že se v mnoha situacích najdete a děsně se u toho pobavíte :) Já se u některých stripů pěkně nasmála. Geniální, moc doporučuji na odreagování.
Uhm, není to pro mě.
Jsou tam komiksy, u kterých jsem se i zasmála, ale rozhodně menšina.
Oproti komiksu Dospělost je mýtus (který je za mě mnohem lepší) se tu řeší kudrnaté vlasy, ofina, účesy, oblečení a líčení, což jsou věci, které se mě moc netýkají, ale jsou určitě lidi, kteří se v tom najdou.
Já si nemůžu pomoct, ale musela jsem se řehtat jako kůň. Manžel jen obracel oči v sloup, ale když jsem mu ukázala, proč se směju jak kobyla, začal taky.
Mně tento druh knih strašně pomáhá být nad věcí, dělat si srandu ze sebe sama a nebrat se tedy tak vážně a být v pohodě z toho, že jsem v některých ohledech děcko i po třicítce. A teď, když tohle píšu, mám po ruce kusancec čokolády, na sobě podprsenku ala prsafuč, vytahanej svetr a legíny a je mi blaze.
Místy to byl komiks z mého života, hodně jsem se smála, místy přímo řehtala. Doporučuju všem introvertkám. ;)
Za mě výtvarně mnohem lepší než Sarah Anderson, obsahově tak stejně dobré. Přidávám Cassandru Calin do svých oblíbených introvertních komiksů k Debbie Tung.
Bylo to úžasné čtení, přišlo mi, jako kdyby to byl komiks z mého života:)))
U některých situaci jsem se fakt smála:)
Hooodne jsem lepikovala a budu se k této úžasné knížce pravidelně vracet:)
5/5
Doporučuji všem, kteří mají rádi komiks Introvertka v hlučném světě nebo Dospělost je mýtus:)
Skvělý, v tolika situacích jsem se našla a poznala. Líbilo se mi, že je to zaměřené i na čtenářky, kterým už není dávno náct a přesto jim má komiks co říct.