Dneska vařím já
Jitka Bodláková
Soubor receptů na rychlá a jednoduchá jídla pro hochy a děvčata, kteří chtějí pomoci v domácnosti nebo si uvařit na výletě. Doplněno pokyny, jak si počínat při vaření a základními poznatky o potravinách.
Přidat komentář
Hodnotím knihu kladně, pro začátečníky je dobrá. Učí vlastně od základu rozeznat základní potraviny pro vaření a pečení, vysvětluje rozdíly např. u mouky a to je dobře. Je výborné si díky takovýmto knížkám vštípit alespoň základy vaření od útlého věku. To nikdy není na škodu.
Základní výzbroj:
1.Klid. Nedejte se zmást těmi, kdo dělají z kuchaření vědu. Na nějaké minutce při běžném vaření vůbec nezáleží, nemůžete nic zmeškat, všechno určitě stihnete včas. A když třeba i nestihnete, všechno se dá napravit.
2. Chňapka. Co se totiž nedá napravit, to jsou popálené ruce - každá poklička a každé ucho u hrnce, pokud stojí na kamnech, spolehlivě pálí.
Štítky knihy
pro děti vaření kuchařky pro děti
Autorovy další knížky
1966 | Dneska vařím já |
1969 | Západoněmecké moderní drama |
1963 | Jak si měsíce vyměnily jména |
Skvělá malá kuchařka, pro menší děti ideál.