Bylo zajímavé si po dvaceti letech opět připomenout osobnost pana Markoviče. Je mi jasné, že ne všichni mají či měli tohoto pána v oblibě, to ostatně není ani možné ani žádoucí. Nicméně osobně jsem jeho humor vždy považovala za inteligentní. Velmi dlouho jsem ho již nikde neviděla, nějak se mi ztratil z očí. Teď po přečtení tohoto již historického rozhovoru jsem se jala o něm něco najít na internetu a tudíž již vím, že se do kin za chvíli dostane pohádka, kde pan Markovič účinkuje, takže se ze "showbysnysu" neztratil.
Kniha rozhovorů vyšla v době rozdělení republiky a bylo by bezpochyby zajímavé slyšet názor pana Markoviče na dobu po té a na samostatné cesty obou národů či zemí, chcete-li.
Jen přemýšlím, zda rozhovor skutečně proběhl v jazyce českém, nebo zda byla jeho jazyková verze vynucena?!