Do města přijel praštěný Štěpán
Elin Ferner
Vytuněný Harry se těší na návštěvu svého bratrance, praštěného Štěpána z velkého města. Ale návětěva neprobíhá tak, jak si Harry představoval, protože Štěpán je opravdový rošťák a vyvádí, všem ošklivé žertíky. Štěpán poplete Pavlíka a Haničku falešnými telefonáty, zatímco skutečný požár zničí stodolu traktora Viktora. Město je plné problémů!... celý text
2014 | Horkovzdušný balón |
2014 | Hanička má volno |
2014 | Do města přijel praštěný Štěpán |
2014 | Dobrodružné táboření |
2014 | Hasička Hanička |
(SPOILER) V knihovně jsme nejprve narazili na leporela, která chtěl syn číst stále dokola. Tak jsem je nakonec koupila, protože skoro obrečel, že jsem je chtěla vrátit. Tak jsme narazili i na tuto sérii příběhů. Syn se do ní zamiloval. Čteme pořád dokola. Na začátku a na konci knihy je z ptačí perspektivy město, ve kterém se prochází maličký pták Pohromák a je potřeba ho najít. V knize jsou velké pěkné ilustrace doplněné o odstavce textu, které jsou pochopitelné pro menší děti.
V knize o praštěném Štěpánovi se mi líbí závěr, ve kterém Alice hlásnice příběh uzavře tak, že je jí Štěpána líto, protože když někdo takhle zlobí, tak často ze všeho nejvíc potřebuje přátele.