Do plaviek
Eva Borušovičová
Do plaviek nie je audiokniha o chudnutí. Nie je ani o cvičení. Je o odvahe, o radosti, o láskavosti. O tom, že možností ako žiť naplnený život je mnoho a ani v jednej z nich sa nehovorí veta „Čo by povedali ľudia“. Do plaviek je audiokniha krátkych aj dlhších textov, ktoré sa dajú počúvať v posteli, vo vlaku, na pláži, v čakárni, v aute. Ak je pravda, že knihy sa delia na tie, ktoré vám dávajú chuť žiť a tie, ktoré vám ju berú, tak s touto knižkou po boku by sa vám malo po ceste životom kráčať akosi ľahšie. A možno si aj poskočíte.... celý text
Kniha plná lásky a múdrosti a písaná s vtipom a nadhľadom. Krátke texty na seba nenadväzujú a každý má iný príbeh a inú pointu. Častokrát autorka odkazuje aj na inú zaujímavú literatúru, ktorá ju inšpirovala a z ktorej čerpala. Jej príbehy pôsobia ako pohladenie na duši, najmä po ťažkom dni v práci. Knihu som čítala dlhšie, keďže je tam príliš veľa informácií na príliš málo stránkach a nechcela som to len tak prebehnúť :-) V kapitolách sa síce vyskytovalo aj dosť klišé, alebo starých známych právd, no myslím, že nikdy nie je na škodu si to zopakovať :-)
Veľmi príjemné čítanie - ako vždy od autorky Evy Borušovičovej. Krátke texty, ktoré pôvodne vyšli v rámci autorských príspevkov do novín a časopisov, naplnené teplom, láskou a múdrosťou. Aj keď mi knižka pôvodne nebola odporučená, pretože "ide o čítanie pre ženy", nie je to pravda - svoje si v nej nájde každý !
Pro mě jako osůbku nepolíbenou Evou Borušovičovou, to byla pořádná nálož. Ze začátku hodně přízemní a nezajímavé povídání úrovně průměrného blogu se časem začalo měnit ve smysluplnou kratochvíli. Nechci znít cynicky, ale první část knihy byla pro mě naprostá nuda. Takové babské povídání o tématech tolik obehraných a postřezích, které jsou protáhlé jak deset let stará guma na kalhotách, které vám v žádném případě již sedět nebudou. Čas pokročil a změnily se i témata. Eva zabředla do svého ukázkového osobního života protkaného silnými osobnostmi. Začala psát o tématech, ke kterým si vytáhla i obohacující data a konečně to začalo dávat smysl. Jen škoda, že taková nebyla celá knížka. :(
Jednym slovom skvela.Vo vela veciach som sa v tejto knihe nasla...velakrat mi bolo do smiechu a velakrat do placu.Vyborna kniha na zamyslenie
2018 | Do plaviek |
2009 | Urobíme všetko, čo sa dá |
2020 | Plán B: pre MadamEva |
2010 | Jánošík: Pravdivá história |
2021 | Plány B |
Skvelá, inšpirujúce, zaujímavá, povzbudiva, milá kniha. Prvá kniha, ktora sa mi páčila vo forme audio knihy. Obvykle mi audio knihy nevyhovujú, pretože sama čítam rýchlo a počúvanie trvá dlhšie. Táto kniha je načítaná veľmi príjemne, dokonca autorkou samotnou a bolo celkom fajn počúvať ju cestou do práce a z práce. Ma to tuším 94 kapitol a tým, že som si ju dávkovala pomaly, vydržala mi dlho a ja som sa mimoriadne vôbec neponáhľala. Dokonca som si ju pustila znovu od začiatku.